(pomocy) Komputer strasznie charczy :(
Mój komputer po włączeniu strasznie CHARCZY (jak traktor

Proszę o szybką odpowiedź co może być przyczyną i jak ją zwalczyć.
Z góry dzięki.
Pozdro.
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Kod: Zaznacz cały
http://www.programosy.pl/program,speedfan.html
Nic innego nie możesz na początku zrobić - a czy wystarczy to nikt Ci nie powie.szajba pisze:czyli wystarczy przeczyszczenie ich ?
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
żebyś my mieli jasność, nie polecam takiej metody, gdyż może uszkodzić komputer. U mnie po rozkręceniu kompa, odkurzeniu, rozkręceniu zasilacza i wiatraka nic się nie zmieniło, dlatego napisałem, że ja sobie tak z tym problemem radzę.stachu pisze:jak mad_prince, napisał pomaga walnięcie, tylko nie w górną część obudowy bo będzie za mocny wstrząs i komp ci się zresetuje..
No jak popatrzeć na wasze wypowiedzi to jestem pełen podziwu, że komputer jeszcze w tym przypadku chodzi. Ja mam najlepszy sposób na to taki:mad_prince pisze:też tak czasem mam. Rozkręciłem, poodkurzałem i... nic to nie dałojedyne lekarstwo to walnąć w tylną ścianę obudowy pięścią
Ta... biegnę na stacje benzynową, rozkręcam kompa i czyszczę.Karol_UG pisze:na stacjach benzynowych są
szajba pisze:rozkręciłem dzisiaj komputer i przeczyściłem wszystkie wiatraczki i.....dokręciłem obudowę i.... JEST EXTRA. Komputera nie słychać w ogóle. Okazało się że płytka z wentylatorka się złamała i robiła taki hałas , ale już jest ok. Komputer chodzi bardzo cicho jak nigdy przedtem dziękuje wam zaraz dam "+"
Nowe zasilacze kosztują 150zł i to markowe (Chieftec 400W) tak więc lepiej udaj się do sklepu po nowy, ponieważ może się okazać iż nie będzie co z kompa zbierać. Popsuty zasilacz może uszkodzić płytę główną, procesor, kartę grafiki itd.ja mam ten problem, dotyczy on u mnie zasilacza i moim zdaniem nie jest to problem wentylatorów bo jak się rozkręci i wyjmie zasilacz to nic już nie słychać.