[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 23 in Entity, line: 23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 23
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
[Opinia] Just Cause - .::Forum.Portal24h.pl::.

[Opinia] Just Cause

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 24 paź 2007, 16:54

[Opinia] Just Cause

A więc tak opowiem kilka słów odemnie i mile widziane wasze opinie :)

FABUŁA

A więc wcielamy się w młodego latynoskiego maczo z misjom z CIA.
Gdy wypadamy z samolotu myślimy że wszystko jest OK lecz po chwili wpadamy w sam środek szczelaniny. Oczywiście pomagamy naszemu kumplow a potem z nim uciekamy.
Główny cel tej gry to zabicie samego El Presidente....ah ten zaszczyt... :P
Sama fabuła długa nie jest lecz misje poboczne troche zajmują...

GRAFIKA

Gra została nazwana największym rywalem GTA. I tu jest właśnie ten punkt który bije starego poczciwego gtk-a na kolana. Jedna z najmiodniejszych rzeczy w tej grze.
Grafika jest przecudowna odblaski wody, chumry, niebo, auta, samoloty, łodzie to wszystko jest ładne w tej grze. Gra ma także świetnie zoptymilizowany silnik więc na średnich detach da się pograć na 2GHZ 512RAM i karta 128. Gdy uruchomiłem grę miałem ustawiony na wysokie lecz po 30 minutach grania doszłem do wniosku że gra mi się leciutko zacina. Jak ustawiłem na średnie też mi się leciutko przycinała. Ale gdy ustawiłem na niskie gra chodzi płynnie (do tego mam włączone wszystkie efekty oprócz AA)
Najlepsze też jest to że między detalami jest mała różnica praktycznie zmieniła się tylko woda - mniej blasku i cienie - zrobiły się lekko kwadracikowate.

Grywalność

Tutaj nie będę się rozpisywać. Wg mnie gra ma lepszą fabułe od GTA i tyle.
Bardziej wciąga może to też dzięki grafice wy oceńcie....

SAMOCHODY ŁODZIE SAMOLOTY SKOkI Z SPADOCHRONEM....

Fizyka w grze jest lepsza od GTA. Lepiej się prowadzi samochody łodzie i co ważne da się tu latać samolotami a nie jak w gta trzeba się najpierw nauczyć. Modele są ładnie wykonane. Brakuje tylko innych kamer. Skoki są świetne dobrze kieruje się postacią <font color=red><b>w ogóle</b></font> jest to przyjemna część gry. Jedyne co mi przeszkadza to to ze jest brak animacji składania spadochronu, troche dziwnie to wygląda....

Grę oceniam na -9 z powodu na niektóre bugi (takie jak spadochron) a wy??
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, 16:54 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 24 paź 2007, 17:25

Re: [Opinia] Just Cause

fajna gra, ale IMO nic po za tym :/ Nudzi się szybko ale grafika na GF7900 robi wrażenie :D :przestraszony:
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 26 paź 2007, 14:46

Re: [Opinia] Just Cause

Grałem trochę w Just Cause. Sama gra jest przyjemna, ma kilka ciekawych pomysłów (i to dobrze zrealizowanych) oraz ładną grafikę. Od strony technicznej gra jest wykonana bardzo dobrze, ale zapomniano IMO o najważniejszym - grywalności. Gra dość szybko mi się znudziła (końcowe misje wykonywałem raczej z ciekawości) - może przez to, że jest trochę mało zróżnicowana. Jeśli chodzi o fabułę - słaba, nawet z porównaniem do sztywnych FPS'ów.
Gra od kilku tygodni jest dostępna w taniej serii za 49,90zł. Gra dostaje u mnie 7/10 punktów, ale głównie za aspekty techniczne.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''