Problem z DVD

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 30 paź 2007, 16:00

Problem z DVD

Tak jak w temacie mam problem z DVD w kompie. Otóż pewnego dnia włączam kompa wszytko cacy wkładam płytke a on mi nie chce jej zczytać. Ja zaniepokoojony daje PPM wysuń a on nie reaguje. W nero mi kompletnie nie widzi DVD. Kable mam wszystkie dobrze podłączone a jak się komp włącza to normalnie się pokazuje nawa. Nie wiem co robić POMOCY!!!!

Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 30 paź 2007, 16:23

Re: Problem z DVD

Najlepiej wyjąć napęd z komputera i sprawdzić czy działa na innym komputerze, np: kolegi. Będziesz miał podstawową wiedzę: czy nagrywarka nie działa przez to, że coś z Twoim komputerem jest źle (jeśli w innym komputerze będzie poprawnie funkcjonować), czy sama nagrywarka jest popsuta (jeśli na innym komputerze również nie będzie działać). Wtedy będzie można podejmować kolejne decyzje...
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 30 paź 2007, 16:37

MATchlesS, tak tylko że komp ją normalnie wykryea tylko że nie chce czytać i nero ją nie widzi
Obrazek
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 30 paź 2007, 17:00

Czyli wynika z tego że to z nagrywarką jest coś nie tak. Sprawdź czy inne programy ją widzą w co nie wierze bo Nero to dobry program. Jeżeli też jej nie widzą to wszystko wskazuje na to, że to nie komputer a nagrywarka. Przejdź się do sklepu informatycznego i spytaj co z nią jest. :)
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 30 paź 2007, 19:00

Robertinho pisze:Przejdź się do sklepu informatycznego i spytaj co z nią jest. :)
Nagrywarek raczej naprawić się nie da, jeśli masz na gwarancji to wysyłaj, przyślą nową, jeśli nie to bedziesz musiał kupic nową.