[prośba] Ocena zestawu, który planuję kupić.
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Re: [prośba] Ocena zestawu, który planuję kupić.
Ja ogólnie nie mam zastrzeżeń , chociaż dysk mógłby być SEAGATE seria 10 z zapisem prostopadłym , albo WD Caviar 320 GB seria AAKS .
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
Zestaw ok, ale dysk nie najlepszy.
Polecam raczej Seagate, sam mam WD (nieco starszy model) i NIE jestem zadowolony z tego dysku
Polecam raczej Seagate, sam mam WD (nieco starszy model) i NIE jestem zadowolony z tego dysku
Ja wspomnieli poprzednicy - zestaw bardzo dobry. Dobrze, że nie nabrałeś się na te "fantastyczne" i tanie GeForce'y obsługujące Directx 10. RAM'y 800MHz wystarczą - duża liczba osób nie zwraca na to uwagi, a ten parametr trochę wpływa na wydajność. Oczywiście dobre chłodzenie do procesora jest zalecane - przy podkręcaniu Core Duo nieźle się grzeją.
Co do dysku twardego - ja miałem już dwa dyski WD i nienagannie działały. Chociaż nie ulega wątpliwości, że warto podmienić WD na Seagate'a - obecnie te drugie są lepszej jakości.
Co do dysku twardego - ja miałem już dwa dyski WD i nienagannie działały. Chociaż nie ulega wątpliwości, że warto podmienić WD na Seagate'a - obecnie te drugie są lepszej jakości.
Ostatnio zmieniony 1 gru 2007, 22:02 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Wybrałeś bardzo dobry dysk, a przy okazji zaoszczędziłeś kilka groszy.
Według mnie nie trzeba nic zmieniać.
Według mnie nie trzeba nic zmieniać.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
No ja bym zmienił kartę graficzną bo jak dobrze widzę to ta co masz ją teraz nie jest dostępna( chyba, że planujesz ją kupić w innym sklepie). Wzamian można kupić np tę:
W sumie to ta sama karta a na chwilę obecną nie ma problemu z jej dostępnością i przy okazji ma lepsze chłodzenie. Wprawdzie ta co podałem ma 256Mb pamięci, ale to powinno ci wystarczyć, no chyba że planujesz grać w wyższych rozdzielczościach to możesz kupić model z 512MB pamięci, która też jest dostępna(kosztuje 50zł więcej)
No i kupił bym dobry wentylator na CPU, np: Arctic Cooling Freezer 7 Pro - dobre chłodzenie, za rozsądną cenę, lub Scythe Infinity - chyba najlepszy obecnie wentylator, jedynym jego minusem jest cena: 162zł, o prawie 100zł droższy od Freezera
A tak ogólnie to komputer jest bardzo dobry. Za te pieniądze generalnie nic lepszego nie można było wybrać
Kod: Zaznacz cały
http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_X1900_/_X1950_rodzina_/Radeon_X1950_Pro_/_XT/Radeon_X1950_Pro_PowerColor_256MB_TVHD_/_2xDVI_ArcticCooling/pelny,id,40564/
No i kupił bym dobry wentylator na CPU, np: Arctic Cooling Freezer 7 Pro - dobre chłodzenie, za rozsądną cenę, lub Scythe Infinity - chyba najlepszy obecnie wentylator, jedynym jego minusem jest cena: 162zł, o prawie 100zł droższy od Freezera
A tak ogólnie to komputer jest bardzo dobry. Za te pieniądze generalnie nic lepszego nie można było wybrać
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
Wg. mnie po zmianie dysku , nic tylko zamawiać i grać : ]
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
drugi zestaw jak najbardziej w porządku. Nic tylko zamawiać i grać. Pozdro!
Zapraszam do mojej galerii
Ejjj , to mój tekstNic tylko zamawiać i grać
No zestaw na 98% najbardziej optymalny jaki da się do 2000 zł kupić, co prawda może składak ze sklepu albo z allegro byłby troszku tańszy ale dużo by to nie zmieniło poza resztą w Twoim portfelu. Nie ma co gdybać kupuj
No właśnie pozostaje tylko jeden problem, bo jeszcze nie wiadomo na 100%, czy będę miał tego kompa. To zależy tylko od rodziców (od kasy właściwie).
Co do sklepu, to słyszałem, że komputronik.pl do najtańszych nie należy. Poza tym z racji, iż za bardzo nie znam się na sprzęcie, wolałbym nie składać sam na własną rękę kompa z zamówionych przez Internet części, tylko udać się do jakiegoś dobrego sklepu komputerowego we Wrocławiu (Proline może być?) i tam kupić - i od razu niech mi poskładają. Tylko będę musiał się zorientować co do dostępności towarów...
Co do sklepu, to słyszałem, że komputronik.pl do najtańszych nie należy. Poza tym z racji, iż za bardzo nie znam się na sprzęcie, wolałbym nie składać sam na własną rękę kompa z zamówionych przez Internet części, tylko udać się do jakiegoś dobrego sklepu komputerowego we Wrocławiu (Proline może być?) i tam kupić - i od razu niech mi poskładają. Tylko będę musiał się zorientować co do dostępności towarów...
Proline to znany sklep Może tam zamów komputer? I potem odbierzesz poskładany.Piki pisze:Proline może być?
Kod: Zaznacz cały
www.proline.pl