[Opinia] Terrorist Takedown 2
Jako, że w klasie kupowaliśmy sobie prezenty pod choinkę (choinkę klasową w mojej klasie trudno nazwać choinką), a kwota, za którą można było sobie kupić prezent wynosiła 20zł., to kolega (pozdrawiam) powiedział, że kupi mi jakąś grę za ową kwotę. Jak łatwo się domyśleć po nazwie tematu, otrzymałem grę Terrorist Takedown 2. Sama nazwa zapewne Was przeraża - seria Terrorist Takedown, to jedna z najgorszych, która pojawiała się na półkach sklepowych (i kioskowych). Jednak poczekajcie...
Jako, że trochę czytałem w Internecie (wiele recenzji były bardzo pozytywne, np: 8/10) o tej grze, zainstalowałem ją. Spodziewałem się pozytywnego zaskoczenia - czy go doznałem? Zapraszam do recenzji gry Terrorist Takedown 2, którą możecie przeczytać na tej stronie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.portal24h.pl/gry/recenzje_gier/terrorist_takedown_2_1197.html
Plusy:
- pomimo bugów i problemów z wykrywaniem kolizji grafika i fizyka zasługują na brawa...
- ...tym bardziej, że wymagania nie są bardzo wysokie,
- polskie akcenty,
- soczyste dialogi (przekleństwa),
- możliwość zapisywania gry w dowolnym momencie,
- soczyste bronie,
- poprawne dźwięki,
- strzelamy na dworze i w pomieszczeniach,
- w większości przypadków AI przeciwników.
Minusy:
- skrypty,
- "brak prądu" po rzuceniu granatu,
- do ukończenia w dwa wieczory...
- ...jeśli komuś się wcześniej nie znudzi.
We wspomnianej recenzji większość tych cech znalazło uzasadnienie - zaciekawionych odsyłam właśnie do niej.
Jako, że w Internecie gra dostaje bardzo różne oceny (czasem zostaje całkowicie "zjechana", czasem jest wychwalana) jestem bardzo ciekaw Waszych opinii. Jeśli chodzi o ankietę - zagłosowałem na "Dobra".
Warto zaglądnąć na oficjalną stronę gry Terrorist Takedown 2 - oprócz przyjemnych dodatków (tapety i tym podobne cudeńka) możemy pobrać demo owej gry - zajmuje ono około 550MB.
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''