[pomocy]Samoczynny restart Kompa
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam! Co mam zrobic aby komp samoczynnie mi sie nie restartowal. Bo siedze gadam np. na skype i nagle komp mi sie restartuje. Co mam zrobic??
Intel Core 2 Quad 2.40 GHz l NVIDIA GeForce 8600GT (256Mb) l 4GB RAM l Samsung HD321KJ 320GB l
Re: [pomocy]Samoczynny restart Kompa
Najprawdopodobniej albo coś się przegrzewa, albo jakaś taśma się poluzowała, albo masz wirusa. Sprawdź temperatury w Everest, poodciskaj taśmy, przeskanuj kompa antywirem i antyspyware.
Albo Ci zasilka pada
W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc.
W 2007 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
...cos poszlo nie tak.
W 2007 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista
...cos poszlo nie tak.
Przede wszystkim odpowiedz na pytanie - czy podkręcałeś jakąś część swego komputera
Jeśli tak, to najprawdopodobniej w tym tkwi problem i nie ma co wymyślać innych pomysłów. Jeśli nie, zastosuj się do rad Iwana.
Jeśli tak, to najprawdopodobniej w tym tkwi problem i nie ma co wymyślać innych pomysłów. Jeśli nie, zastosuj się do rad Iwana.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2007, 21:07 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
sprawdź także czy nie masz gdzieś za dużo kurzu np. na ramach wtedy się one szybko grzeją i komp robi restart
Ramy mogą być walnięte, musisz sobie sprawić jakieś na zamiane i sprawdzić czy sie nadal resetuje. Jest jeszcze możliwość, że grafa nie współpracuje z MB (ja tak np miałem)
Czy modernizowałeś/zmieniałeś coś w swoim komputerze? Przeskanuj komputer
Zapraszam do mojej galerii
najlepiej to włączyc Blue Ekran Prawym Na właściwości mojego komputera > zaawansowane > Uruchamianie i odzyskiwanie > Ustawienia > odznacz opcje Automatycznie Uruchom Ponownie. Poczekaj az Ci sie zrestartuje a dokladniej az pojawi Ci sie niebieski ekran i postaraj sie zrobic zdjecie jakims aparatem i dac tu na forum zobaczymy co tam bedzie napisane
aha z tego co widze z Twojego podpisu sprzęcik masz nowiuśki wszystko świerzutkie wiec nie powinien miec problemow, moim zdaniem to jakis wirus. Pobierz program Ad-Aware i nim przeskanuj system
aha z tego co widze z Twojego podpisu sprzęcik masz nowiuśki wszystko świerzutkie wiec nie powinien miec problemow, moim zdaniem to jakis wirus. Pobierz program Ad-Aware i nim przeskanuj system
Ostatnio zmieniony 31 gru 2007, 01:40 przez cycu13, łącznie zmieniany 1 raz.
AMD Athlon(tm) XP 2600+, 2.1 GHz
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Ge-Force 7600GS 256MB DDR3
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Ge-Force 7600GS 256MB DDR3