[problem] Resetowanie się komputera podczas wyłączania gier

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Niekoniecznie. Czasami Alcohol sie "gryzie" z systemem i powoduje reset/blue screena, jesli oczywiscie gra w ktora gramy ma emulowany obraz w AlkoholuIwan pisze:gdyby komputer resetował się podczas grania to oznaczałoby to że coś się najprawdopodbniej przegrzewa.
Pierwsze słyszę... fakt, czasem emulatory napędów się gryzą z grami, ale wtedy przy uruchamaniu wywala jakiś errorBorys666 pisze:Czasami Alcohol sie "gryzie" z systemem i powoduje reset/blue screena, jesli oczywiscie gra w ktora gramy ma emulowany obraz w Alkoholu
Alcohol wywala BSOF . Kwestia tez jaka wersje Alcka posiada dana osoba.Iwan pisze:Pierwsze słyszę... fakt, czasem emulatory napędów się gryzą z grami, ale wtedy przy uruchamaniu wywala jakiś error
NiezłeBarney pisze:Procesor AMD Duron (tm) 1,3 GB
Jeśli na podzespołach osadzi się warstwa kurzu to wtedy dużo słabiej oddają one ciepło do otoczenia, przez co szybciej i mocniej się grzeją.Barney pisze:A z tym odkurzaniem czy to może być wina kurzu??
Patrząc na konfig kompa to wydaje mi się że to sprzęcior sprzed kilku dobrych lat - gwarancja pewnie już dawno przepadłaBarney pisze:Zasilacz - Nie wiem ponieważ mam pląby na obudowie a komp jest na gwarancji i nie chcę tego zrywać;p
Everestem ,ale mi w eversecie nie pokazuje zasilacza.Sprobowales zrobic tak jak Ci radziłem?Barney pisze:No tak W GHZ mała pomyłka;d A gwarancja jest na obudowe (czyli na zasilacz też);p Można gdzieś zobaczyć wszystkie konfingi kompa bez odkręcania obudowy?? Chyba można ale niewiem czy moc zasilacza też;d
Barney pisze:Możliwe że zasilacz ale niedawno go wymienialem więc nie wiem może jakiś ten zasilacz?
Sam sobie zaprzeczasz...Barney pisze:Zasilacz - Nie wiem ponieważ mam pląby na obudowie a komp jest na gwarancji i nie chcę tego zrywać;p
Tak więc pewnie dali Ci ten sam shit. Po miesiącu przerwy znów prawdopodobnie nawalił. Masz dwa wyjścia - oddać do serwisu żeby znowu włożyli tego gniota, albo na własną rękę kupić zasilacz i poprosić ich aby o zamontowali lub samemu zamontowac.Barney pisze:ale po 2 tygodniach spalil się zaliczacz i musiałem dać do serwisu żeby mi wymienili;p
przetestuj na sobie to sam sobie odpowiesz na to pytanie.Barney pisze:Możliwe że zasilacz ale niedawno go wymienialem więc nie wiem może jakiś ten zasilacz?
A co do odznaczenia to jak mi gierka znowu zrobi to co mi się stanie jak nie zresetuje , wróci do pulpita i pokaże bład czy ogólnie mi kompa wyłaczy albo coś innego??