[Pytanie] Debet na koncie
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
• Strona 1 z 1
Otóż mam pytanie jeżeli chce kupić w grze 64SM co kosztuje 2*10,98 = ok 22zł a mam na komórce 19.66zł. To moje pytanie brzmi czy jak załaduje na nowo konto to będę miał debet 19.66 - 22 = (- 2.44) czy coś więcej ? Mam simplusa proszę o kogoś kto wie bo już tak miał o odpowiedź
Re: [Pytanie] Debet na koncie
stachu, chyba nie uda ci się, bo musisz raczej mieć te pieniądze na koncie...
Tak mi się wydaje, bo sam tak miałem kiedyś (mam też simplusa).
Tak mi się wydaje, bo sam tak miałem kiedyś (mam też simplusa).
Semper in altum
bartekmp, bo ja se myśle tak wyśle jednego smsa za 11 ziko i zostanie mi 8 zł a później kolejnego za 11 zł i będę miał -3zł i czy przy następnym doładowaniu ujmie mi tylko 3 zł czy coś więcej np załaduje za 50 to powinienem mieć 47 dobrze myśle ? wypowiadajcie się m_p wypowiedz się ty zawsze wszystko wiesz xD
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, 17:28 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
stachu, no trzeba by było sprawdzić w regulaminie simplusa, bo może nie uda ci się wysłać drugiego esemesa, bo będziesz mieć za mało kasy na koncie.
Semper in altum
zioomus, a skąd to wiesz? ;p
MAŁY EDIT
Załadowałem konto za 10 zł i miałem kwotę 9.66zł czyli te 44 grosze gdzieś zniknąć musiały ( czyli np dłuższa rozmowa ) i mi chodzi o to czy będzie tak samo jw tylko te 3 zł ?
MAŁY EDIT
Załadowałem konto za 10 zł i miałem kwotę 9.66zł czyli te 44 grosze gdzieś zniknąć musiały ( czyli np dłuższa rozmowa ) i mi chodzi o to czy będzie tak samo jw tylko te 3 zł ?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, 18:09 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
nie zawsze np debetu nigdy nie miałem, bo odpowiednio wczesnie zasilam kontostachu pisze: m_p wypowiedz się ty zawsze wszystko wiesz
ja na Twoim miejscu poczekałbym po prostu z zakupem aż do doładowania
te 44gr mogło Ci wziąść za rozmowę, ale jest taki dings, że opłata jest pobierana po przekroczeniu 2,50pln lub po kilku dniach, więc mogło Ci po prostu do tego czasu jeszcze nie pobrać kasy za rozmowę.
Wyślij, a się przekonasz
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
mad_prince, nie chcę ryzykować a powiedzcie mi dlaczego jak zasiliłem konto za 10zł to jest na tydzień i miałem do 22 a jak zasiliłem drugie 10 to czemu mi nie przedłużyło do 27 ? i czy jak teraz załaduje za 50zł to przedłuży mi o 3 miesiące ?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, 18:47 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
stachu, na pewno tak, bo ja ładuję zawsze po 50zł, czasem zdarzało się po 10zł wcześniej i zawsze mi przedłużało. A jeśli ładujesz za tą samą kwotę mając jeszcze aktywne konto, to przedłuża ci tylko o tyle, ile minęło dni od ostatniego doładowania, dodając te dni do poprzedniego terminu. Tak więc, Jeśli doładujesz, np. 20 za 10zł i masz na tydzień i doładujesz zaraz 21, to przedłuży ci tylko o 1 dzień. Tak zresztą wynika z moich obserwacji .
Semper in altum
a co doładowań, dołądujesz za 10 zł przedłuża Ci o 7 dni od momentu załadowania, a nie np. jak masz ważne do 10 to będziesz miał do 17
Zapraszam do mojej galerii
Będziesz miał na minusie, jak doładujesz konto to automatycznie Ci to odejmie i jak załadujesz np za 20zł to będziesz miał 17,66 (nie wiem czy dobrze odjąłem xD)
w Simplusie nie ma debetu, próbowałem wysłac sms i zabrakło mi 10 groszy . Nie chciał wysłać. Musisz najpierw doładować, puźniej wysyłać. Nie we wszystkich sieciach można zrobić debet i do tych zalicza się Plus Gsm
Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE
The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
Kocyk, dziwne. jak ściągałem dzwonek za 10zł (SIC!!) a miałem tylko 5zł to przy następnym doładowaniu za 30zł na koncie miałem 25zł...
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 13:21 przez Adamo, łącznie zmieniany 1 raz.
może masz Mixplusa? bo u mnie w simpusie, też nie może być debetu
Zapraszam do mojej galerii