szpon pisze:Nie musicie uzasadniać.
No jasne i niech każdy post składa się z jednego/dwóch wyrazów - każda osoba, która nie zna się na piłce (czytaj: nigdy nie widziała meczu z udziałem tej drużyny) wpisze sobie obojętnie jaką drużynę z trzech dostępnych, bo bardzo ucieszy się, że może sobie nabić posta.
UZASADNIAMY swój wybór
Ale już nie będę taki krwiożerczy i zostawię resztę w spokoju...
Muszę przyznać, że ciężki orzech do zgryzienia miałem:
-
Chelsea - nigdy nie przepadałem, głównie za cwaniacką taktykę (defensywa na maksa i kontrataki), teraz grają już jakby bardziej efektowny futbol (czytaj: więcej finezji ;-]). IMO
Chelsea ma jedną z najlepszych linii defensywnych, również atak, z Drogbą na czele, jest bardzo skuteczny. Z resztą w drużynie nie ma słabych ogniw, co chyba jest jej największą zaletą.
-
Manchester United - właśnie na tę drużynę zagłosowałem, głównie za sukcesy w tym sezonie. Drużyna "odrodziła się", oglądając mecze widać zgranie, a co najważniejsze - wysoką skuteczność, którą potwierdza znaczna ilość zdobytych bramek w sezonie.
Manchester United to także świetna szkółka dla juniorów i nienaganna organizacja. Mój faworyt w finale Ligi Mistrzów.
-
FC Barcelona - mimo świetnego składu - zawiodła. Grają bardzo nieregularnie, nie ma zgrania w drużynie. Zawodzi ostatnio linia defensywna, również sama sytuacja w klubie jest nie do zazdroszczenia. Szkoda, bo drużyna miała duże ambicje i na początku zapowiadało się, że będą nie do powstrzymania...