[wasze opinie] Seria Beyond Good & Evil

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Mati7o

Post autor: Mati7o » 16 cze 2008, 08:38

[wasze opinie] Seria Beyond Good & Evil

Co sądzicie o pierwszej części tej gry, bo o drugiej jeszcze mało wiadomo... "Jedynkę" mam od kilku dni. Zdecydowałem się na nią po obejrzeniu teaser'a do Beyond Good & Evil 2 i pomyślałem, że warto poznać fabułę pierwszej części, by się nie pogubić w drugiej. Gra mnie olśniła, choć jeszcze jej nie ukończyłem. Ma super grafikę jak na tamte czasy (silnik Prince of Persia Piaski Czasu), niepowtarzalny klimat oraz bardzo dobry humor. Jeśli ją oceniać w skali 1/10 to dałbym 9 (słyszałem, że jest bardzo krótka). Bardzo polecam tą grę wszystkim, którzy lubią gry zręcznościowe takie jak: Rayman, Prince of Persia lub serię Jak (gra na konsole PS2) :ok:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 15:34 przez Mati7o, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 16 cze 2008, 10:02

Re: [wasze opinie] Seria Beyond Good & Evil

Niezła gierka :) Ładna, bajkowa grafika i dobry klimat to jej atuty. Jest w niej również mnóstwo dobrego humoru :) Fabuła nawet i ciekawa. Wymagania nie są wysokie, dobra gra dla dzieci i dorosłych :) (dzieci mogą miejscami nie zrozumieć czarnego humoru).
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 16 cze 2008, 12:05

Grałem w jedynkę i mi gra też się spodobała. Ładna bajkowa grafika, miła doa ucha muzyka i dobry humor.
Iwan pisze:dobra gra dla dzieci i dorosłych (dzieci mogą miejscami nie zrozumieć czarnego humoru).
Pod warunkiem, że dziecie dobrze znają angielski. Ja mam gre z gazetki (chyba w Playu niedawno była) i niestety jest po angielsku (nie wiem czy w sklepach też tak jest). No ale gra dobra dla każdego :)
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 16 cze 2008, 13:48

Gra wyszła w polskiej wersji językowej. W gazetach często zdarza się że gry dają po angielsku, chociaż jakaś firma wydała je już po polsku. Może taniej jest "kupić" właśnie po angielsku prosto od producenta tudzież zagranicznego wydawcy...
<<

Mati7o

Post autor: Mati7o » 9 maja 2009, 21:31

Odp.: [wasze opinie] Seria Beyond Good & Evil

Pojawił się, prawdopodobnie, nowy filmik z Beyond Good & Evil 2:

Można porównać z poprzednim filmikiem z Ubidays '08. Ubiór bohaterki się zgadza i klimat też, a mnie to w zupełności wystarczy by stwierdzić, że to nowy teaser z "dwójki" (brak oficjalnego potwierdzenia co do filmiku). Dodatkowo podaję wspomniany teaser z Ubidays '08:

PS. Jak oglądałem ten nowy filmik, to aż się trzęsłem z radości :hurra: Potem się uspokoiłem, bo wiem, że Pan Ancel tego nie zepsuje. To jest gra nr. 1 na którą czekam (jest jeszcze Mafia II).

A wy jak sądzicie?
<<

daniellll

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: daniellll » 14 sie 2009, 20:19

Mati7o
Ja tez gdy ogladnalem oba filmiki zaczalem sie trzasc.Jednak zauwazylem ze gra przypomina Mirrors Edge.
To jakby kontynuacja ME.Inne miasto podobna bohaterka.
Ale Mirros Edge mi sie podobalo :P
Jedynke BGE przeszedlem 3 razy zawsze mi sie podobala gra.Czekam na dwójke z niecierpliwoscia graficzka fajna reszta tez wydaje sie spox az sobie mlaskam :D A nie wiesz może kiedy planowana premiera jest?
<<

Mati7o

Post autor: Mati7o » 16 sie 2009, 09:13

Odp.: [wasze opinie] Seria Beyond Good & Evil

No i tu pojawia się problem... :(

1. Nigdy nie podali nawet przybliżonej daty premiery.
2. Ostatnio, prezes Ubisoft'u oznajmił, że nie wiadomo, czy tą grę w ogóle wypuszczą do sprzedaży.

Chodzi o to, że nowe marki czasem odnoszą sukces, jeśli chodzi o sprzedaż (za przykład podał Assassin's Creed)... W przypadku Beyond Good & Evil (bardzo słabo się sprzedał) boją się, że "dwójka" też się słabo sprzeda. Ehh... Pocieszające jest to, że twórcy nad "dwójką" wciąż pracują :)

Moim zdaniem "jedynka" słabo się sprzedała, bo zrobili jej złą reklamę, bądź nie zrobili jej wcale (nie pamiętam tamtych czasów). Gra była i jest wspaniała, a wielu graczy ją polubiło i tak samo polubią drugą część... jeśli tylko wyjdzie...