[problem] Sterownik do karty dźwiękowej
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam! Mam problem ze sterownikami do karty dzwiekowej lub wgl z karta dzwiekowa. Przeinstalowalem Windowsa i podlaczylem nowa karte graficzna i nie chodzi mi dzwiek nawet po zainstalowaniu sterownikow, może ktos wie co to za problem??? Prosze o Pomoc i za kazda Pomoc Dziekuje Szczerze!!
Re: [problem] Sterownik do karty dźwiękowej
Podaj model karty dźwiękowej... to podstawa.
hmm karta dzwiekowa jest zintegrowana;/
To chociaż podaj model płyty głównej, na której jest zintegrowana twoja dźwiękówkaMorpheus pisze:hmm karta dzwiekowa jest zintegrowana;/
sorki pierwszy raz pisze na forum ;/ plyta glowna Gigabyte GA 8IE2004P
Kod: Zaznacz cały
http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_whql.exe
sciagnalem to to i dalej nic nie wiem co sie dzieje
Jak wyglądają wpisy w managerze urzadzeń? Jakies niezainstalowane urządzenia są na liście?
W ustawieniach programu (np Winamp) zmień sygnał wyjściowy na kartę, którą masz włączoną. Bądź też zrób tak:sciagnalem to to i dalej nic nie wiem co sie dzieje
Start -> Panel Sterowania -> Dźwięki, mowa i urządzenia audio -> Dźwięki i urządzenia audio -> Audio -> Odtwarzanie dźwięku w urządzenie domyślne wybierz swoją zintegrowaną.
W menadzerze uzadzen wszysko jest zainstalowane. Chcialem zrobic tak jak napisal Iudex i tam w Dzwiek i urzadzenia audio wgl nie mam mozliwosci zmiany tego wszystko jest na szarym tle oraz jest napisane za mam brak urzadzen do odtwarzania.
Może włącz kartę w BIOS'ie? Często ludzie mają wyłączoną i się głowią co jest nie tak...
Morpheus, a może tak zaczniesz używać zasad ortografii i interpunkcji? Twoje posty są nieczytelne, a z ostatniego nic nie rozumiem prawie.
Semper in altum
Przepraszam pierwszy raz piszę na forum. A jak włączyć kartś w BIOS'ie ??
Poszukaj w biosie AC97 i ustaw na ON/ENABLE zależy od twojej tam płyty.
Zrobiłem tak jak mówiłeś i była właczona i dalej nie mam dźwięku