[problem] HP 2280 dziurawi i marszczy kartki

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: mad_prince » 2 sty 2009, 21:03

[problem] HP 2280 dziurawi i marszczy kartki

Mam taki problem. Mam drukarkę taką jak w temacie (znaczy nie ja, ale uprośćmy, że ja :)) i w czasie drukowania szarpie ona lub dziurawi pobierane kartki, a jak już zatrybi, to drukuje do połowy. Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu? I gdzie podbić kartę gwarancyjną, jeśli ta drukarka została przysłana przez TP za przedłużenie neostrady? moja Ola dzwoniła do HP i powiedzieli jej, że trzeba iść do salonu TP, żeby podbili kartę gwarancyjną, a potem zanieść ją do serwisu HP w moim mieście, jednak gdy poszliśmy do salonu TP, to pewna pani powiedziała, że oni nie podbijają i że trzeba ją odesłać na jakiś adres (pokazując mi numer telefonu :)), a dopiero w drugim salonie konkretniejsza pani powiedziała, że muszę wziąć umowę i z nią iść do serwisu HP. Posiadając trzy różne informacje postanowiłem uzyskać czwartą, tym razem już w samym serwisie HP, jednak był on zamknięty i nic się nie dowiedziałem. Może mi ktoś powiedzieć, jak to jest z tą gwarancją od HP?
Ostatnio zmieniony 2 sty 2009, 21:04 przez mad_prince, łącznie zmieniany 1 raz.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 2 sty 2009, 21:55

Re: [problem] HP 2280 dziurawi i marszczy kartki

mad_prince pisze:że oni nie podbijają i że trzeba ją odesłać na jakiś adres (pokazując mi numer telefonu :) )
Moim zdaniem to będzie rozwiązanie. Dostałeś drukarkę od TP i to oni powinni Ci załatwić gwarancję.

Znając życie będziesz musiał zadzwonić na ten numer i dostaniesz instrukcje gdzie się udać (lub gdzie wysłać jakiś dowód zakupu czy coś takiego). Możliwe jest też, że wyślą Cię do jakiegoś punktu TP i tam załatwisz wszystkie formalności - dostaniesz wypełnioną kartę gwarancyjną i będziesz mógł się udać do najbliższego serwisu HP.

Jest jeszcze jedna możliwość: dostaniesz jakiś dowód zakupu czy promocji od TP i będziesz musiał z tym lecieć do HP. Wtedy dostaniesz kartę gwarancyjną i automatycznie powinni Ci przyjąć towar. ;)
Ostatnio zmieniony 2 sty 2009, 21:58 przez Robertinho, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: mad_prince » 2 sty 2009, 22:00

Robertinho pisze:Dostałeś drukarkę od TP i to oni powinni Ci załatwić gwarancję.
no byłem w salonie TP i powiedzieli, że nie podbijają gwaranji
Robertinho pisze:będziesz musiał zadzwonić na ten numer i dostaniesz instrukcje gdzie się udać
dzwoniłem tam wcześniej, to nr serwisu HP i tam powiedzieli, że mam iść do TP podbić
Robertinho pisze:Możliwe jest też, że wyślą Cię do jakiegoś punktu TP i tam załatwisz wszystkie formalności
no pisałem, że byłem. Karta jest przyszła już wypełniona maszynowo, tylko pieczątkę trzeba.

<<

ildzia

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: ildzia » 2 sty 2009, 23:20

Ja proponuję albo zadzwonić na te ich Błękitną Linię albo napisać do nich wiadomość z tej strony:

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/kontakt/zapytanie/
Powinni szybko odpowiedzieć :)
Bo Ci ludzie, co siedzą w salonach, to przeważnie odsyłają na Błękitną Linię :)
Ostatnio zmieniony 3 sty 2009, 12:47 przez ildzia, łącznie zmieniany 2 razy.
Być kobietą to bardzo trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: mad_prince » 3 sty 2009, 09:22

próby dodzwonienia się na błękitną linię były niejednokrotne, jednak na próbach się skończyło, bo nikt nie odbierał. Cały czas próbujemy :) może w końcu się uda.

<<

ildzia

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: ildzia » 3 sty 2009, 10:50

W takim razie zapytam kuzynkę, która pracuje w TP :) może ona będzie wiedziała :)

A więc tak: z tego co powiedziała kuzynka, oni nie podbijają gwarancji ponoć w HP powinni przyjąć tylko wypełnioną kartę gwarancyjną no i urządzenie :) ponadto powinieneś wziąć ze sobą te wszystkie papierki, które przyszły w paczce z drukarką. Ewentualnie możesz wejść na stronę hp i tam do nich napisać oni powinni wiedzieć lepiej, bo kuzynka jeszcze się z takim przypadkiem jak Twój nie spotkała :) mam nadzieję, że coś pomoże :)
Ostatnio zmieniony 3 sty 2009, 12:47 przez ildzia, łącznie zmieniany 1 raz.
Być kobietą to bardzo trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Topic author

Moderator

Post autor: mad_prince » 3 sty 2009, 11:35

o, byłbym bardzo wdzięczny :padam: