[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 3 in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: t line 1 and font in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Podkrecanie procesora. - .::Forum.Portal24h.pl::.

Podkrecanie procesora.

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Kamillos

Awatar użytkownika

Topic author

Zaawansowany

Post autor: Kamillos » 15 lut 2009, 18:21

Podkrecanie procesora.

Witam, chce podkrecic procesor w mojej plycie Asus P5PE-VM.
Wiem co i jak ile moj procesor wyciagnie jakie dac napiecie itp.
Ale nie moge w BIOSI'e znale<font color=red><b>ź</b></font>ć funkcji do podkrecania ta zwie sie w asusach jumper free, albo CPU lock free.
Na necie wyczytalem tylko tyle ze moja plyta niby to obsluguje, BIOS mam wgrany najnowszy do mojej plyty.

<<

zriel

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: zriel » 16 lut 2009, 02:05

Re: Podkrecanie procesora.

Nie możesz jej znaleźć bo ta płyta nie oferuje takich funkcji.Spróbuj uaktualnić BIOS do najnowszej wersji,może to coś zmieni,ewentualnie szukaj w nim funkcji o nazwie AI Boost.Ale raczej wątpię, to konstrukcja przeznaczona do budowy biurowych desktopów i z zasady nie pozwala na żadne kombinacje czy OC,nastawiona jest raczej na stabilną bezawaryjną pracę.Jeśli chcesz się bawić w OC to zmień płytę główną.
<<

Kamillos

Awatar użytkownika

Topic author

Zaawansowany

Post autor: Kamillos » 16 lut 2009, 13:20

Re: Podkrecanie procesora.

Nie ma takich funkcji, a pozatym napisalem na poczatku ze wgralem najnowszy BIOS.