Rozdzielić audio na 2

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Slideroh

Nowy

Post autor: Slideroh » 21 kwie 2009, 21:31

Rozdzielić audio na 2

Witam.
Mam taki problem. Muszę rozdzielić wejście audio na 2 - głośniki oraz suchawki ( z mikrofonem ). Ponieważ zakupiłem sobie klawiaturę z wejście, pod mikrofon, ale zeby działał sprawnie muszę d komputera podłączyć wejście w to miejsce gdzie znajdują się aktualnei głosniki

Jaki jest sposob tak tp rozdzielic ?

<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 21 kwie 2009, 22:12

Re: Rozdzielić audio na 2

Nie rozumiem sensu wypowiedzi:
Muszę rozdzielić wejście audio na 2 - głośniki oraz suchawki ( z mikrofonem ).
Przecież na głośniki i mokrofon są inne wejścia, ale jeżeli chodzi Ci o to o czym myślę to poszukaj w internecie widziałem takie rozdzielacze do wyjśćia audio a co do wejścia mikrofonu to nie jestem pewien.
Ponieważ zakupiłem sobie klawiaturę z wejście, pod mikrofon, ale zeby działał sprawnie muszę d komputera podłączyć wejście w to miejsce gdzie znajdują się aktualnei głosniki
eeeee... mikrofon pod głośniki? Coś nie tak :P

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item610943634_t7_rozgaleznik_audio_jack_m_2xjack_f_rozdzielacz.html
Tutaj masz rozdzielacz jakbyś był zainteresowany :)
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Mat

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Mat » 21 kwie 2009, 22:29

Kupujesz rozdzielacz z jednego na dwa. I po wszystkim (koszt 5zł max)
Ale nie ma możliwości podłączenia systemu 5.1 i mikrofonu. Masz wybór: dźwięk czterokanałowy i mikrofon lub dźwięk 5.1 bez mikrofonu.
Wszystko przez to, że wejście mikrofonu, podczas gdy wybierasz tryb 5.1 zostaje zagospodarowane na centralny głośniczek lub subwoofer.
<<

Slideroh

Nowy

Post autor: Slideroh » 21 kwie 2009, 22:30

Odp.: Rozdzielić audio na 2

Wejście pod mikrofon to nie problem, bo wiadomo, ze można bez problemu go podłączyć ( różowy bodajże ), ale problem jest ze głośniki i słuchawki potrzebują zielone wejście (audio).
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 22 kwie 2009, 10:19

To kupujesz taki rozdzileacz jaki podałem w moim poprzednim poście, wtykasz go do wyjścia AUDIO i podłaczasz głośniki i słuchawki ;)
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Mat

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Mat » 22 kwie 2009, 10:57

To już nie rozumiem gdzie masz w ogóle problem.
Ja mam to rozwiązane tak: w zielone i różowe wejście mam podpięte rozdzielacze. A do nich odpowiednio głośniki i słuchawki w zielonym, a w różowym głośniki i mikrofon (czarny jest odpowiedzialny tylko i wyłącznie za głos, więc nie potrzebujesz rozdzielacza). Normalnie mam w opcjach dźwiękowych ustawione 5.1 więc mikrofon nie działa, ale kiedy potrzebuje użyć mikrofonu przełączam w opcjach z systemu 5.1 na system dla słuchawek i korzystam ze słuchawek i mikrofonu przy wyłączonych głośnikach, żeby nie tworzyć zakłóceń i pogłosu. Wszystko działa pięknie i bez zarzutu.

A rozdzielacz zdecydowanie lepiej kupić w sklepie komputerowym, bo zapłacisz 5PLN i masz go od ręki. Na Allegro chora jest cena przesyłki.
<<

Slideroh

Nowy

Post autor: Slideroh » 22 kwie 2009, 19:16

Odp.: Rozdzielić audio na 2

Słuchawki - osobno - wejscie zeilone, mikrofon - rozowy
Głośniki (Creative 4.1) osobno - wejscia zielone i czarne

2xzielony = potrzebuje rozdzielacz :D
<<

Mat

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Mat » 22 kwie 2009, 21:24

I teraz wiadomo o co chodzi. Masz racje potrzebujesz jeden rozdzielacz do zielonego wejścia.