Alicja w pogoni za marzeniami - błąd gry

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

lord22mike

Post autor: lord22mike » 11 lip 2009, 23:49

Alicja w pogoni za marzeniami - błąd gry

Proszę o pomoc. Wykonałem większość poleceń odnośnie diagnostyki jednak ciągle w grę pograć nie mogę. Kilka chwil po uruchomieniu występuje błąd aplikacji alicja.exe

AppName: alice.exe AppVer: 1.0.0.0 ModName: wmvdmod.dll
ModVer: 10.0.0.3646 Offset: 00052e4

domyślam się, że może chodzić o karte graficzną: mobile intel 965 Express Chipset Famili-- zainstalowałem jej nowe sterowniki i directx. i nie pomogło. Dodatkowym obiawem jest rozmywanie filmików początkowych jakby kodeków brakowało,ale 'na sucho' w subedit działąją normalnie.

Przepraszam jeśli łame jakaś regulamin lub czegoś istotnego nie napisałem,ale to mój pierwszy post na tym forum i w takiej sprawie.

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 12 lip 2009, 00:00

Re: Alicja w pogoni za marzeniami - błąd gry

Kod: Zaznacz cały

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?wmvdmod
Ściągnij, wypakuj. Następnie wklej do system32.

U mnie folder znajduje się pod adresem:

Kod: Zaznacz cały

C:\WINDOWS\system32
Czyli na tym dysku gdzie masz zainstalowany system.
<<

lord22mike

Post autor: lord22mike » 12 lip 2009, 12:10

Re: Alicja w pogoni za marzeniami - błąd gry

ściągnołem,rozpakowałem,wkleiłem. Nie pomogło. Odinstalowałem gre, zrestartowałem kompa, zainstalowałem ponownie i... dalej nie odziała. Opis z dziennika:
Aplikacja powodująca błąd alice.exe, wersja 1.0.0.0, moduł powodujący błąd wmvdmod.dll, wersja 10.0.0.3646, adres błędu 0x00052e49.
Jestem w punkcie wyjścia.

Znalazłem odpowiedż, troche przypadkowo ale gra już działa. Trzeba było usunąć sterowniki karty graficznej. Sprawdziłem na dwóch kompach <drugi nv 7600gs> i metoda się sprawdza. Gra działa tylko bez sterowników grafiki.