[Problem]Radeon 9600 i problemy we wszystkich grach.
Kartę zamontowałem bez problemów. Komputer się włączył. Normalnie pracował. Nie miałem wtedy żadnej gry zainstalowanej więc nie było okazji większego testu.
Ostatnio zainstalowałem parę gier. Wszystkie miałem kiedyś lub mieli moi koledzy. Nie sprawiają u nich żadnych kłopotów z działaniem.
Wszystkie te gry u mnie nie działają.
Call of Duty 4 - wyskakuje błąd krytyczny DirectX. Najnowsza wersja DirectX zainstalowana.
Rome Total War - kiedyś grałem bez problemów. Teraz ładuje się i wywala do pulpitu.
Pro Evolution Soccer 2009 - kiedyś działało pomimo braku nowszej wersji Pixel Shader (grafika nie powalała ale działało). Teraz po naciśnięciu przycisku by przejść do menu głównego coś mignie i robi się czarny ekran. Słychać odgłosy poruszania się po menu.
Pro Evolution Soccer 6 - kiedyś działała bez problemu. Teraz po włączeniu meczu robi się czarny ekran. Widać jakieś flagi w niektórych miejscach. Ogólnie nie ma obrazu tylko jakieś skrawki. Słychać odgłosy kopania w piłkę.
Mam zainstalowane sterowniki z oficjalnej strony ATI specjalnie do mojej karty (wybierało się pod jaki system, pod jaki rodzaj karty). Komputer świeżo po formacie.
Specyfika komputera:
AMD Athlon 2400+
1GB RAM
Zasilacz 300W
Płyta Epox EP-8KRA - niestety nie znalazłem sterowników do tej płyty głównej. Jedynie jakieś programy, które wyszukują sterowniki, przypadkowo pobrane (było napisane, że to sterowniki do mojej płyty głównej a okazał się to program do szukania sterowników). Niestety nie znajdują one do mojej płyty głównej driverów.
Oglądanie filmów i ogólne poruszanie się po systemie (korzystanie z Internetu itd.) działa bez problemów.
W takim przypadku karta jest uszkodzona? Macie jakieś pomysły jak naprawić te problemy?