Problem przy uruchamainiu gier
Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!
• Strona 1 z 1
Mam pewien problem. Od jakiegoś czasu gry,które do uruchomienia, wymagają włożenia do napędy płyty z grą (np. Wiedźmin czy Assassin's Creed) ,gra nie uruchamiają się. Po włożeniu płyty (np. Wiedźmin) wyskakuje okno uruchomienia gry. Gdy klikam opcję "Uruchom grę" pojawia się komunikat: "Please insert the correct CD-ROM , select OK and restart application". Dzieje się tak z każdą grą,która wymaga uruchomienia z płytą. Wcześniej gry działały bez zarzutu. Co mam w takiej sytuacji zrobić? Proszę o pomoc!!!
Odp: Problem przy uruchamainiu gier
A próbowałeś wyłączyć okienko autostartu i włączyć ze skrótu na pulpicie lub ikonki gry na dysku?
możliwe też że zainstalowałeś jakiś program do emulacji wirtualnego napędu i zabezpieczenie płyty go wykrywa (Alkochol120%, DeamonTools lub podobny)
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
Właśnie mam zainstalowanego DeamonToolsa i mam ten wirtualny napęd, ale nie mogę go usunąć bo za każdym razem, gdy próbuję go odinstalować to wyłącza mi się komputer. I ze skrótu na pulpicie też próbowałam i to samo.
A nasz na daemonie zamontowany obraz plyty z assassina? Jak tak to sprobuj odmontowac i wsadz plyte, nie musisz odinstalowywac calego deamona. A to ze przy probie odinstalowania wylacza sie komputer to bardzo ciekawe...Sprecyzuj, komputer rozpoczyna caly proces zamykania systemu i sie normalnie wylacza czy tak ni z gruchy ni z pieruchy, bach i nie ma? W jakim momecie dezinstalacji ci sie wylacza?
A może ściągnołeś z internetu obraz płyty (PIRAT + Nasze forum = )
NIE BĄDŹ JEDNOPOSTOWCEM! OTRZYMAŁEŚ POMOC TO TERAZ POMÓŻ INNYM!
Nie ściągałam z neta obrazu płyty. Obraz płyty z assassina to już dawno usunęłam. A jeśli chodzi o to jak wyłącza się komputer to jest do w momencie gdy próbuję odinstalować deamona lub gdy chcę usunąć ten wirtualny napęd. Ekran robi się niebieski i pojawiają się białe napisy a na dole jest jakieś odliczanie i po chwili komp(laptop) się wyłącza . Tak jest za każdym razem.
Niebieski ekran i biale napisy powiadasz? To mi smierdzi blue screenem. Jak masz tego assassina faktycznie orginalnego to zainstaluj go jeszcze raz z plyty. A sprawa deamona to juz inny temat.
Zainstalowałam jeszcze raz, ale dalej jest to samo. I tak się nie dzieje tylko z assassinem.
Daemona spróbuj usunąć programem Unlocker.