Hmmm ... nie dokładnie tego co piszesz dotyczył mój post ale skoro już napisałeś - szyfrowanie komputera które polecasz jest musztardą po obiedzie , jeśli jest ktoś bardzo nie CACY w sieci , to rewizja i zabór sprzętu (
wszelakich nośników cyfrowych ) jest końcówką działania policji , najpierw będą zbierać dowody ( śledząc pakiety wyjściowe i przychodzące ) aby dokonać rewizji na którą muszą mieć pozwolenie a do tego są potrzebne dowody do przedstawienia prokuratorowi - który takowego udziela . Tak więc szyfrowanie komputera nic nie daje , chyba że ma się coś na komputerze czego się nie ściągało a jest bardzo nie CACY - np PEDO ale ich powinni ...AUTOCENZURA...
Piszesz o donosie sąsiada ... cóż pewnie nie przeżyłeś tej epoki gdy donosiciele byli na porządku dziennym ( np ORMO ) , teraz jest nieco inaczej aby policja weszła do domu na podstawie donosu musi być coś bardzo nie CACY jakieś zagrożenie życia albo nekanie dziecka czy coś w tym stylu wtedy dzwonią do oficera dyżurnego i on zezwala na wejście nawet siłowe ale nie wtedy kiedy sąsiad powie że ściagasz np > MP3 > ( ... robiłem ze dwa lata temu , dwie albo trzy płyty z ulubioną muzyką dla mojej Pani ściągając muzykę z Wrzuty i jakoś mnie nie zamknęli , a może na razie tylko cieszę się wolnością HA HA HA ... ) , nie popadajmy w paranoje oni ich dzieci , też ściagają muzykę , filmy .
Prawda jest taka że gdyby ( hipotetycznie ) wszyscy dostawcy sieci sypneli pakietami do i z siecieci - i za każde nielegalne ściągnięcie albo wrzutkę wsadzali to Polska by się wyludniła do poziomu średniowiecza - nikt nie będzie tak głupi aby zamykać ludzi nawet za 100MP3 !!! - TO BY BYŁ POGROM SPOŁECZEŃSTWA
A że będą ganiać "hurt" - cóż takie są zbójeckie prawa HA HA HA , ktoś mi kiedyś mówił tak : Darek zawsze są dwa uda ! - albo ci się uda albo nie uda !
Jemu się nie udało , pożył "mocno" ale krótko , a w sieci zawsze są jakieś ślady więc kombinowanie na ostro musi być wliczone w ryzyko wpadki .
Innej opcji nie ma .
cliffofstockyards pisze:czyste sumienie nic nam nie gwarantuje.
- Mnie gwarantuje jedno - zawsze będę sobą w sieci ! - i może mnie gliny dopadną w sieci ale na pewno nie za bzdety tylko za "dojeżdżanie" d....li sieciowych a niektórzy z nich mają układy ale wisi mi to jak kilo kitu - na końcu zawsze będą beczeć oni TO PEWNE ! - no chyba że mnie zabiją jak obiecali ale to dość kłopotliwa sprawa , raz mnie zabili ale to były tylko NEO wypocinki w realu trzeba mieć kohones aby to zrobić i nie bać się śmierci samemu - samoobrona to piękny artykuł .
Pewne jest to że nieśmiertelni tylko w komiksach występują
PS - jak widzicie nie przepadam za NEO ale to naprawdę jest problem , pomyślcie - prawo jest takie a nie inne nie wolno wrzucać filmów do sieci , wszystko "OK" jak dzieciak zrobi to raz aby się pochwalić ale przypuśćmy że ma obrotnego z miasta rodzica który jest cwany i nie mogą go za nic ugryźć - na bank będą śledzić łącze i gdy tępe NEO zrobi coś nie cacy jest podstawa aby wejść do domu a w domu mogą być różne rzeczy
Nieświadomie ale może rodzica na wakacje wysłać , bo rodzic jest właścicielem łącza !
To jest problem z NEO ! - nie myśli potem beczy - nawet gdy jest
[cenzura], a gdy po przeprosinach atakuje "anonimowo" w sieci kończy się to
FATALNIE
Google >
neogimbus - i ktoś kto powie "ale mściwy sk.....n" - będzie miał rację , tylko mszczę się za to iż wiele miesięcy w Google moje nazwisko wisiało jako "pedo" i konfident ha ha ha , więc olewam zarzuty o mściwość !!! -
a każde NEO które mnie bez powodu zaatakuje dojadę w sieci bez litości !
( ale jeśli Dzieciak który jest OK , mnie OPR jak przegnę , to ogon pod siebie i pokora - KAŻDY JEST RÓWNY W SIECI nawet Neo )
Nie jestem przeciwko Dzieciakom w sieci - tylko przeciwko de.....nej ich agersji , oczywiście nie wszystkie Dzieciaki takie są i tym służę pomocą zawsze - w miarę moich skromnych możliwości .
Ale przy okazji dla tych co są bardzo ostrożni
Kod: Zaznacz cały
TrueCrypt
http://www.dobreprogramy.pl/TrueCrypt,Program,Windows,12856.html
Spolszczenie :
http://www.dobreprogramy.pl/TrueCrypt,Program,Windows,12855.html