problem z radeonem 9550
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Mam problem z radeonem 9550 mianowicie podczas gry VPU Recover restartuje akclerator graficzny podczas gry gdysz ten nie odpowiada na polecenia sterownika ekranowego czy ta serja kart jest jakas wadliwa niemorzna w nic pograc bo po kilku restach. zawesza cały system jesli ktos zna rozwiazanie tego problemu niech napisze z góry wielkie dzieki.
Re: problem z radeonem 9550
Mhhh znam to miałem tak Heroes 5 a powodem było przegrzewanie się karty graficznej a jeśli był oona podkręcana(jak moja) to po dosłownie 1 min komp sie zawieszał. Oczyść chłodzenie karty z kurzu jak to niepomorze to dokup nowe.KUBO pisze:Mam problem z radeonem 9550 mianowicie podczas gry VPU Recover restartuje akclerator graficzny podczas gry gdysz ten nie odpowiada na polecenia sterownika ekranowego czy ta serja kart jest jakas wadliwa niemorzna w nic pograc bo po kilku restach
Na 100 % przegrzewa ci sie karta jeśli jej nie podkrecałeś a masz na gwarancji idź wymien mój kolega tak zrobił. Okozało sie ze z chłodzeniem było cos nie tak. Jak na razie mozesz grac w gry nie obciażajace zbytnio karty graficznej. A w lepsze graficznie pozycje nie pograsz do póki nie naprawisz.
Ja miałem dokładnie to samo. Pomogła wymiana zasilacza na mocniejszy.
_Gothic3_
grey70 pisze:Ja miałem dokładnie to samo. Pomogła wymiana zasilacza na mocniejszy.
niekoniecznie karta graficzna,może być cała w kurzy mam tu na myśli wiatraczek od grafy.
przeczyść karte graficzną spręzonym powietrzem i slot karty też
Semper in altum