[Opinia] Seria Call of Duty

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Czy podoba Ci się seria Call of Duty:

Tak
20
100%
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów : 20
<<

krzyzak

Post autor: krzyzak » 18 wrz 2006, 18:21

[Opinia] Seria Call of Duty

Jakie macie opinie na temat tej serii.
Według mnie jest ona bardzo fajna.

//Zmieniony przez MATchlesS
Pisać uzasadnienia - posty bez niego będą kasowane (kilka już usunąłem).
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 15:24 przez krzyzak, łącznie zmieniany 4 razy.

<<

RIDDICK

Post autor: RIDDICK » 18 wrz 2006, 19:58

Re: [Opinia] Seria Call of Duty

Jakoś nie widze ankiety ;) a co do tematu to cała seria CoD jest wypasiona :] a CoD 3 będzie super na dodatek kampania Polakami, no i te wybuchy ciągła akcja itd. :D a CoD 4 będzie super chyba :P szkoda że zeszli z tematu 2 Wojny Światowej :/
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2006, 20:03 przez RIDDICK, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Globus23

Post autor: Globus23 » 18 wrz 2006, 20:02

Cod jest zarąbisty. Ale tak nawiasem mówiąc dorób jakoś tą ankietę...
<<

Altair

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Altair » 19 wrz 2006, 18:03

Cała seria była bardzo dobra (nie ma gier idealnych) mi się podobały jak dotąd wszystkie części. I dorób ankiete jak w temacie masz napisane ankieta.
<<

roma

Post autor: roma » 19 wrz 2006, 20:25

Mnie wciągneła część 1,Unieted offensvie była taka sobie ale też dobra no i 2 bardzo dobra szkoda że mało misji :/
<<

kermit04

Post autor: kermit04 » 21 wrz 2006, 15:08

Dla mnie CoD to jedna z najleprzych gier jaki powstały do tej pory gram w CoD I & CoD II i zaraz zainstaluje CoD UO, po prostu giera wypas jak sie znudzi niesamowity Singiel Player to można pograć w CoD MP !! ReweKa :hurra:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2006, 15:09 przez kermit04, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

pawell

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: pawell » 21 wrz 2006, 18:13

Gry z seri Call of Duty są dla mnie jednymi z najlepszych gier w jakie grałem(przeszedłem je kilka razy). Nigdy nie zapomne jak pierwszy raz zagrałem Call of Duty i mam nadzieje że Call of Duty 3 wyjdzie na PC
<<

nejmanek

Post autor: nejmanek » 30 wrz 2006, 14:37

Seria CoD jest bardzo dobra, ale osobiście to nie podoba mi się strona audio, a dokładnie odgłosy broni (ale wiem, że w rzeczywistości one były <font color=red><b>po prostu</b></font> słabe). Poza tym po przejściu gier z serii Medal of Honor i CoD, gry o tematyce IIwś zaczynają mi się nudzić i sam nie wiem, czy bym chciał gry CoD4
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 30 wrz 2006, 16:25

dla mnie COD 2 super. Jedynka tez oko. Szkoda ze nie bedzie COD 3...chyba musze myśleć o PS
<<

Russian

Post autor: Russian » 28 sty 2008, 22:45

Każda seria COD mi sie podobała, a najbardziej 2, dlatego że wg mnie była najwięcej rozbudowana :cwaniak:

//Zmieniony przez MATchlesS
Pisać uzasadnienia - posty bez niego będą kasowane (kilka już usunąłem).
Napisałem w ostatnim poście, aby Użytkownicy, którzy piszą odpowiedź widzieli mój komunikat.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, 15:28 przez Russian, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 29 sty 2008, 21:59

Call Of Duty to dla mnie najlepsza seria wojenna, bije Medal Of Honor na głowe. A Call Of Duty 4 Modern Warfare to jest mistrzostwo swiata :hyhy:
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 30 sty 2008, 17:32

Jedna z lepszych serii w jakie grałem - w końcu jestem fanem FPSów :) Świetny klimat, dosyć wartka akcja (szczególnie w 4 części) no i grafika zawsze była nienaganna. Szkoda że 3 część nie zagościła na PeCetach. Warto również wspomnieć o dosyć dobrej optymalizacji silników graficznych gier (zwłaszcza 4).
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 30 sty 2008, 17:45

Iwan pisze:Warto również wspomnieć o dosyć dobrej optymalizacji silników graficznych gier (zwłaszcza 4).
Tutaj jak najbardziej zgodzę się.
Call of Duty znakomicie wypada w stosunku jakość grafiki/wymagania sprzętowe i to wszystkie części (no, ewentualnie z United Offensive było troszkę gorzej), chociaż tak jak wspomniał Iwan czwarta część najbardziej.
Bodajże już to gdzieś pisałem, ale warto powtórzyć, że gra (Modern Warfare oczywiście) działa na komputerze, który nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych gry i to nawet na kilku włączonych bajerach.
Z plotek można wywnioskować, że piąta część będzie się rozgrywać na Pacyfiku, ale oczywiście to na razie spekulacje - nikt tego oficjalnie nie potwierdził. Obojętnie gdzie będzie się dziać akcja gry z serii Call of Duty oczywistą rzeczą będzie, że gra będzie co najmniej dobra, chyba, że ktoś inny wykupi prawa autorskie i seria stoczy się (patrz dla przykładu Soldier of Fortune).
Natomiast wszystkie części gry mają jedną wadę - długość, a w zasadzie krótkość rozgrywki.
Jednak zawsze pozostaje doskonały multiplayer, który w każdej części jest bardzo dopracowany.

Moja kolejność najlepszych części serii (tak jakby odwrócona chronologia, ale tak w mojej opinii jest - im bliżej teraźniejszości, tym lepiej [oczywiście w tym przypadku]):
- Call of Duty 4: Modern Warfare (świetna optymalizacja przy zachowaniu wspaniałej grafiki, fabuła i intensywność wymian ognia)
- Call of Duty 2 (grafika i bardzo dobrze przemyślane misje)
- Call of Duty: United Offensive (głównie za długie misje i intensywne starcia)
- Call of Duty (krótkie misje, wiele bugów).

Takie pytanko nasunęło mi się.
Czy według Was Kpt. Price przeżył pod koniec czwartej części :?:
W końcu to ikona serii (występował w pierwszej i drugiej części)...
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 17:52 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 30 sty 2008, 18:09

Czy według Was Kpt. Price przeżył pod koniec czwartej części
Całkiem, możliwe, bo Zachajew nie dobił go, tak jak Gaza i innych, chociaż był (z tego co widziałem) mocno ranny. Trochę dziwne, że był w 1, 2 i 4, bo przecież to dobre 80 lat różnicy, zakładając, że akcja 4 dzieje się w bliskiej przyszłości.

No więc cpt. Price całkiem nieźle się trzyma jak na ponad 100-latka :D, chyba że rzeczywiście zginął...
Semper in altum
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 30 sty 2008, 18:16

MATchlesS pisze:Czy według Was Kpt. Price przeżył pod koniec czwartej części :?:
Według mnie zginął. Rzucił pistolet resztką sił i odszedł na łono Abrahama.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 30 sty 2008, 19:05

Iwan pisze:Według mnie zginął.
Ha! Chciałbyś mieć ponad 100 lat i jeszcze Ruskim do rzyci nakopać! On miał zdrowie. Pewnie nie palił fajek, bo piwo palił (rozmowa podczas odprawy podczas jednej z ostatnich misji). Ale widać jedna kula go wykończyła, bo i tak był stary.

Dżejms, mówię ci, dożyj tyle co on i jeszcze tak śmigaj to pogadamy.
Semper in altum
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 30 sty 2008, 19:20

Kpt. Price zapewne pojawi się w kolejnych częściach, a liczenie lat nie ma sensu, bo i tak wygląda tak samo. :]
Postać ta to taki jakby bonus od twórców gry, tak jak wcześniej wspomniałem, wręcz ikona i znak rozpoznawczy serii.
bartekmp pisze:Ale widać jedna kula go wykończyła, bo i tak był stary.
Kpt. Price jest niezniszczalny. Dostał już kilka tysięcy headshotów, a pod nogi pełno granatów. W żadnej serii nie da się go zabić, nawet jeśli czołg przejechałby go. Tak więc moim zdaniem przeżył. Rewelacyjna postać.
Poza tym odpuścimy sobie już te gdybanie, gdyż to trochę bez sensu...

//Sam zacząłeś tą dyskusję :P
Ostatnio zmieniony 9 cze 2008, 19:27 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 6 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''