[Problem]Zapamiętywanie haseł w Operze.
Wie ktoś jak zrobić by te hasła mi się tam pojawiały i żebym nie musiał ich wpisywać ręcznie??
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
Manager haseł - genialne rozwiązanie którego brakuje w Firefoxie nie wspominając już o IE.Robertinho pisze:Troche dziwne
Aktualnie nie jestem na swoim komputerze tylko na laptopie siostry bo robiłem porządki na swoim systemie i wziąłem się jak noob do rejestru i pousuwałem chyba nie to co trzeba i mi net nie działa.Maciek pisze:Zajrzyj do:
Narzedzia>Zaawansowane>Manager haseł (tak to się chyba nazywa w polskiej wersji Opery)
No dziwne dla mnie temu bo się przyzwyczaiłem do Firefox'a. Ja nie dzielę z nikim haseł więc mam tylko moje hasła zapamiętane więc dla mnie to jest tak można powiedzieć niepotrzebne. Dla tych co mają więcej osób na jednym systemie to bardzo dobre rozwiązanie.Maciek pisze:Manager haseł - genialne rozwiązanie którego brakuje w Firefoxie nie wspominając już o IE.
Że niby myslisz ze to jest stworzone dla kilku osób na jednym profilu windowsa? Zeby kazdy mogl korzystac z hasla kazdego? Wrecz przeciwnie! to jest po to zeby miec latwy dostep do SWOICH hasel i łatwo nimi zarzadzac. Oj zgrozo gdyby kazdy tak mogl korzystac z hasel kazdego uzytkownika na windowsie...Robertinho pisze:Ja nie dzielę z nikim haseł więc mam tylko moje hasła zapamiętane więc dla mnie to jest tak można powiedzieć niepotrzebne. Dla tych co mają więcej osób na jednym systemie to bardzo dobre rozwiązanie.
Menedżer haseł (Różdżka)
Opera posiada niezwykle bezpieczny (szyfrowany 3-DES 168 bit) menedżer haseł, pozwalający zapamiętać dowolną ilość loginów i haseł dla każdej strony. Po zapamiętaniu hasła, możesz się automatycznie zalogować skrótem klawiaturowym, gestem myszy lub klikając przycisk Przewiń dalej. Jeśli posiadasz więcej kont na stronie, Opera pozwoli Ci wybrać, na jakie konto chcesz się zalogować.
Taki poziom integracji pomiędzy różnymi funkcjami Opery jest możliwy, ponieważ jest ona zaprojektowana jako jednolity produkt, a nie połączenie wielu niewspółdziałających ze sobą rozszerzeń, jak np. w przeglądarce Firefox.
Kod: Zaznacz cały
http://operawiki.info/DlaczegoOpera
Ano racja. xD Wtedy można włączyć sobie hasło kogoś innego.Maciek pisze: Że niby myslisz ze to jest stworzone dla kilku osób na jednym profilu windowsa? Zeby kazdy mogl korzystac z hasla kazdego? Wrecz przeciwnie! to jest po to zeby miec latwy dostep do SWOICH hasel i łatwo nimi zarzadzac. Oj zgrozo gdyby kazdy tak mogl korzystac z hasel kazdego uzytkownika na windowsie...
A wiesz do cz4ego słóżą oddzielne profile/konta w systemie? Nie? Więc radze poczytać z czym się to je - po raz kolejnyRobertinho pisze:To chyba nie ma takiej przeglądarki gdzie zapamiętywanie haseł by było takie bezpieczne jeżeli z tego samego systemu korzysta więcej osób
Bo juz jest od ok. 2001 roku? Premiera windows XPRobertinho pisze:i chyba takiej nie będzie
Co to jest to mniej więcej wiem. Mnie chodzi o taki program co by szło tak zrobić bez oddzielnego profilu. Ale nie wiem jak by to wyglądało. Hasło na hasło. xDMaciek pisze:A wiesz do cz4ego słóżą oddzielne profile/konta w systemie? Nie? Więc radze poczytać z czym się to je - po raz kolejny