[Problem] Ściąganie plików z internetu
Wszystko co związane z Internetem.
• Strona 1 z 1
Witam mam mały problem ze ściąganiem plików. Od niedawna mam internet radiowy i często nie mogę ściągać plików z neta do końca. Wygląda to tak że klikam na ikonkę żeby zaczęło się ściąganie wszystko idzie fajnie pięknie ale po jakimś czasie ściąganie się zatrzymuje i nic nie da się zrobić tylko zacząć od nowa i liczyć że tym razem się ściągnie do końca. Nie ma znaczenia czy ściągam Flashgetem, GetRightem czy tym ściągaczem z Firefox'a. Też nie ma znaczenia z jakiej strony ściągam. Liczę na Waszą pomoc.
Re: [Problem] Ściąganie plików z internetu
Dzwoń do operatora - to najprawdopodobniej ich wina. Ale przed tym sprawdź czy nie masz wirusów, spyware'u itp. Możesz jeszcze zapytać kogoś kto ma tego samego dostawcę czy też ma takie problemy. A może po prostu połączenie jest zrywane? W takiej sytuacji też musisz udać się do operatora, może to uszkodzona karta, antena, itp.
Według opinii jakie krążą w sieci na internecie radiowym to nie jest zjawisko nowe . Zadzwoń do operatora i się dowiedz , ale z tego co wiem to na radiówce takie przerwania połączenia zdarzają się często .
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
Też tak myślałem a oprócz dzwonienia znacie może jakiś inny sposób na ten problem?
Owszem i to bardzo łatwy.Zmienić neta na kablówkę.Z radiówką zawsze bedziesz miał kłopoty w trakcie burzy,wiatru,sniegiu i innych takich zjawisk.Śledziks pisze:Też tak myślałem a oprócz dzwonienia znacie może jakiś inny sposób na ten problem?
Niestety nie mogę zmienić to długa historia tylko tak mogę mieć neta innej możliwości na razie nie mam i pewnie jeszcze przez jakiś dłuższy czas nie będę miał
wcześniej jak miałem radiówke to tak miałem , używałem D-Linka DWL-520+ a kumpel ma też radówe z tego samego i gość używa jakiegoś routera i ma wszystko elegancko .. popytaj się o taką możliwość operatora
Dobra zagadam do operatora może coś się uda. Dzięki za chęć pomocy.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, 10:59 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.