[Opinia] Winamp Vs. Foobar

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

Cóż lepsze? xD

Winamp
20
67%
Foobar2k
10
33%

Liczba głosów : 30
<<

Seaborg

Post autor: Seaborg » 26 sty 2008, 22:51

Re: [Opinia] Winamp Vs. Foobar

Ja zagłosowałem na Winampa ponieważ jestem już do niego przyzwyczajony i jakoś nie chce zmieniać na inny, nawet jak urzywam windows media player to mnie to denerwuje :):)

<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 27 sty 2008, 21:30

Ja bardzo lubię korzystać z obu programów.

Lecz niewątpliwą zaletą WinAMPa jest to, że może on odtwarzać niezliczone formaty video, gdzie F2k odtwarza tylko audio.

Jakość w F2k i WinAMPie jest wzorowa, chociaż jakoś bardziej pasuje mi F2k.

Tak więc, myślę, że oby dwa programy są godne uwagi, mimo że F2k został w tyle z designem, ale jest do przodu z pluginami.
Semper in altum
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 28 sty 2008, 09:48

Osobiście korzystam od dłuższego czasu z Jet Audio. Program ma od razu "wbudowane" kodeki, zapewnia świetną jakość dźwięku oraz w małym stopniu obciąża komputer.
Przed Jet Audio długo korzystałem jednak z Winamp'a. Jego zaletą jest na pewno wielofunkcyjność i bardzo duża ilość ciekawych skórek do pobrania z Internetu. Jednak co do wygody obsługi miałby zastrzeżenia i właśnie dlatego zmieniłem odtwarzacz na ten, o którym wspomniałem w pierwszych zdaniach mego postu.
Jeśli chodzi o Foobar2k'a - nie korzystałem.
Głoś idzie na Winamp'a (z sentymentu). ;)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, 09:48 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 28 sty 2008, 10:20

Ja stawiam na Winapma poniewaz mam 2 subwoofery i foobar ma cienki equlizer a w winampie jest bardzo dobry bass.
<<

Szlachta

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Szlachta » 30 sty 2008, 08:07

Ja od zawsze używam winampa a tym bardziej teraz kupiłem sobie 6.1 i tylko w tym programie mi wszystkie działają! :ok:
1:
AMD Athlon 64 2.8Ghz| 2Gb Ram|ATi HD2600Pro 512/128| Samsung 120GB| 450W|
2:
AMD Phenom x4 3.2Ghz| 8GB Ram| ATi HD6970HiS 2048/256| 2x WD Caviar 640GB| 650W|
3: Acer Aspire 5560
AMD A4 3300M| 4GB Ram| ATi 6480G 512/128| 320GB|
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 30 sty 2008, 16:16

Zdecydowanie winamp, skórki oraz dobra regulacja basów oraz sopranów. Z Logitechami X230 gra wyśmienicie :super:
<<

djcomix

Post autor: djcomix » 30 sty 2008, 16:26

A jesli porownac JetAudio i Foobar2k to z ktorego lepszy dzwiek?
Sprawdzał ktos?

Zaczalem sam testowac ale juz na samym poczatku zauwazyłem ze nie ma w ustawieniach opcji do zarzadzania kanałami.Gra tylko w stereo a ja potrzebuje 5.1
Jak to przestawic?

//Zmieniony przez MATchlesS
Używaj funkcji "Edytuj".
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 23:53 przez djcomix, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 30 sty 2008, 23:37

djcomix pisze:Gra tylko w stereo a ja potrzebuje 5.1
Jak to przestawic?
Dzwiek stereo jest tylko 2 kanalowy wiec sztucznie chcesz zeby mp3 stereo graly Ci na 5 kanałach (glosnikach)?
kratos31 pisze:Zdecydowanie winamp, skórki oraz dobra regulacja basów oraz sopranów. Z Logitechami X230 gra wyśmienicie
Sorry ale na tak słabych glosnikach roznic w odsluchu muzyki nie zauwazysz na żadnym programie :P Do tego potrzebny jest sprzet wysokiej klasy, ktorych dzieci neo po prostu nie stac bo przeplacily kupujac przereklamowane procki lub karty graficzne ;P

Prpponuje przyjrzec sie rosyjskiej produkcji AIMP:

Kod: Zaznacz cały

www.aimp.ru
Przesiadlem sie na to z foobara.

Winamp jest najpopularniejszy ale nie najlepszy.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 31 sty 2008, 09:08

To mój sprzęt audio, dosyć dobrej klasy. Jakiś czas miałem podłączony dżwięk z kompa i nie był tak tragiczny. Ale z chęcią sprawdzę Aimpa Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 09:34 przez kratos31, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 31 sty 2008, 15:58

Maciek pisze:Prpponuje przyjrzec sie rosyjskiej produkcji AIMP:
Jak już pisałem wcześniej, to naprawdę świetny program. Radzi sobie z popularnymi formatami, zajmuje bardzo mało pamięci operacyjnej a wraz z nim otrzymujemy wszechstronny konwerter audio.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 1 lut 2008, 17:14

A ja jakiś czas temu przesiadłem z Winamp'a na foobar2000'a i jestem bardzo mile zaskoczony. Nie wiedziałem, że w jakimkolwiek programie do odtwarzania muzyki są tak wielkie możliwości dostosowania go do swoich potrzeb, oczekiwań.

Jedno pytanie co do foobara: czy da się jakoś ustawić żeby program automatycznie skanował określone przeze mnie foldery w poszukiwaniu nowych plików? Funkcja, z której od dawien dawna korzystałem w Winampie i przydałaby się w foobarze, jednak nie mogę tego znaleźć.
<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 2 lut 2008, 22:45

Faktycznie, Aimp jest duzo razy lepszy od Winamp'a jednak jedno mnie w nim denerwuje, kiedy przeglądam strony Operą i np gadam z kimś na aqq to Aimp potrafi się niekiedy tak zaciąć że przez 5 sec nie odpowiada :/ ale to wina mojego starego kompa... Przez 3 lata korzystałem z Winampa i nawet nie wiedziałem że może coś byc lepszego od niego :)
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 3 lut 2008, 00:14

Zaciekawił mnie program Aimp, o którym tu wspominacie i muszę przyznać, że miło mnie zaskoczył. Zawsze myślałem że to Winamp jest najlepszy a tu taka niespodzianka że chyba się przerzucę na Aimp'a. A co do Foobar'a to jakoś nie pociągnął mnie wole Aimp'a i Winamp'a tego drugiego chyba raczej z przyzwyczajenia.

Korzystając z tego, że temat jest popularny i osoba która usunęła mój post w temacie "Czarny ekran przy pierwszym uruchomieniu systemu" pewnie to przeczyta, zostałem zmuszony do napisania czegoś. Zwracam się do osoby wymienionej wyżej. Rozumiem, że można usunąć czyjś post, ale takie komentarze to zostaw sobie dla siebie. Staram się nie obrażać innych forumowiczów i oczekuję tego samego od innych a szczególnie od osoby odpowiedzialnej za to forum. Kultury trochę człowieku!!!

Sorry że tutaj to piszę ale tamten temat został zamknięty i nie chciałem specjalnie nowego tematu robić. A jak post zostanie usunięty to nie pisze kto go usunął, więc nie mogłem pisać na pw, a jako że chamstwa nie znoszę musiałem jakoś zareagować.

Wszystkich przepraszam za tego off topa.
Obrazek