Twój nick i avatar - skąd pomysł, co dla Ciebie znaczą?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 16 lut 2008, 21:42

Twój nick i avatar - skąd pomysł, co dla Ciebie znaczą?

Jak w temacie. Chciałem troszkę zaktywizować forum pod kątem, powiedzmy... "osobistym". Ciekawi mnie, skąd wzięliście pomysły na nicka i avatar oraz co dla Was znaczą. Może zacznę od siebie:

Mój nick, oraz dotychczasowy avatar, widoczny na końcu tego posta, przyjąłem z gry Chaos Legion, tamtejszy naczelny antagonista, Victor Delacroix jest dla mnie postacią nietuzinkową z wielu powodów, m.in. dlatego, że udowodnił iż nie cofnie się przed niczym, by pomścić śmierć ukochanej kobiety. Dalsza fabuła gry odsłoniła, w jak wielkim był błędzie, obwiniając za tę tragedię Siega - ale dotrzymał słowa: winny śmierci Sieli zapłacił życiem, ale że był to on sam, cóż... godna podziwu konsekwencja w podążaniu obraną drogą. Chciałbym być tak samo zdecydowany, choć może nie tak szalony.

Kolejny mój avatar to Bruno Glening z gry AnimaMundi: Dark Alchemist - rozwój fabuły gry ukazuje, iż jest to człowiek, który swój wysoki status w Hardland (jest tam naczelnym nadwornym medykiem) zawdzięcza nie pochodzeniu (imigrant z Awlad, nie zaś rezydentny arystokrata), lecz własnej ciężkiej pracy. Pomimo tego, iż osobiste tragedie pchnęły go na drogę zbrodni, szanuję tę postać. Pokazuje mi, że można do czegoś dojść własną ciężką pracą, nawet, jeżeli nie ma się szlachetnego pochodzenia, bądź wpływowch kontaktów.

Obecny avatar to Vergil z gry Devil May Cry 3. Brat bliźniak łowcy demonów Dantego, obaj są synami demona Spardy, który parał się tym samym zawodem :P

Vergil zdaje się być głównym złym w grze. Rozwój fabuły i własne słowa tej postaci dowodzą jednak, że jest inaczej. Manipuluje szalonym Arkhamem, aby móc dostać się do miecza ojca... ale trafia swój na swego, bowiem Arkham ma własne powody... chce być bogiem, podczas gdy Vergil szanuje ojcowskie dziedzictwo i pragnie kontynuować dzieło Spardy. Szacun za wierność rodzinnej tradycji. Aczkolwiek minus za ukrywanie tego przed rodzonym bratem :)

Dawne avatary:

Victor Delacroix
Obrazek
Bruno Glening (ujęcie było nieco inne, ale teraz nie chce mi się szukać).
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2008, 11:28 przez Delacroix, łącznie zmieniany 2 razy.

Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 16 lut 2008, 21:52

Re: Twój nick i avatar - skąd pomysł, co dla Ciebie znaczą?

No to może teraz ja xD
Nick: Pomysł chwilowy, było to 1 forum na którym założyłem konto. A nick to 3 pierwsze litery imienia.
Avatar: Powiem szczerze....odpaliłem photoshopa i bawiłem sie filtrami i powstało takie cóś :rotfl:
Ostatnio zmieniony 2 sty 2012, 18:31 przez Tom, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 16 lut 2008, 22:04

Ciekawy temat. To teraz może ja napiszę. Mój nick jest bardzo prosto wytłumaczyć. Po prostu z mojego nazwiska w szkole koledzy zrobili mi ksywę Śledź z czasem powstało parę innych ksyw pochodzących od tej w tym Śledzik i zaraz po tym Śledziks. Taka ewolucja :D tak więc mój nick jest też w rzeczywistości moją prawdziwą ksywą.
A jeżeli chodzi o avatar to jak się rejestrowałem na tym forum to nie miałem pojęcia jaki wybrać. Przekopałem galerię i zobaczyłem ryjek Abe'a z gier Oddworld: Abe's Oddysee i Oddworld Abe's Exoddus a jako, że te gry mi się podobały a sam Abe jest prześmieszny, jego "Hello" i "Follow me" zawsze będę mile wspominać.

Mój teraźniejszy avatar (jest podobny do starego tylko zmieniłem tło i dodałem napis na dole) widzicie przy nicku a poprzedni jest na dole

Obrazek
Obrazek
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 16 lut 2008, 22:41

Mój nick? Po prostu takie przezwisko :P Moja rodzina (szczególnie chłopacy) mają przezwisko stachu, czemu? sam nie wiem :P

Avatar? Proste jestem fanem górnika zabrze :)
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 16 lut 2008, 22:50

A za to mój nick (bartekmp), to po prostu moje imię (Bartosz) w zdrobnieniu i pierwsze literki od drugiego imienia (Michał) i nazwiska.

Obrazek

A avatar kiedyś miałem (na początku) ze stworkiem z Ulicy Sezamkowej i napisem 'BARTEKMP' (czcionka Visitor) dodanym w Paincie hehe. (To ten powyżej)

Kolejny avatar zrobił mi Alkohol, był czerwony z ładną rameczką i napisem 'BartekMP'. Nie mam już go niestety.

Obrazek

Następny avatar na tym forum wykonałem sam w PS-ie za pomocą kilku brushy i czcionki Quake. Zero przesłania, po prostu ładnie zrobiłem hehe.

Obecny avatar wykonał mi Dobruś i jak na razie nie mam zamiaru go zmieniać, bo, mimo że długo go mam, to mi się podoba, chociaż nie wiem jakie ma przesłanie, ale jest ładny hehe.

EDIT:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Widzę, że większość człowieków na tym forum lubi skracać sobie nicki. Ja również posiadam skróconą wersję nicka, otóż jest to bmp. Zachęcam do stosowania skróconych nicków - lamerzy nie wiedzą o co chodzi, a "swoi" dobrze wiedzą hehe.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 19:47 przez bartekmp, łącznie zmieniany 2 razy.
Semper in altum
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 16 lut 2008, 22:51

Z tematu "Przedstawialnia ze zdjęciami" ("Pogaduszki"):
Głównie wszyscy mówią do mnie Mati, ale w Internecie ostatnio używam nicku MATchlesS. Nie wiem czemu taką sobie wybrałem - pierwsze trzy litery to przedrostek imienia, ostatnia "S" jest od nazwiska. No i z angielskiego MATchlesS oznacza "niezrównany"; "niezwyciężony" :cool: .
Dodam, iż zaczęło mi się podobać "zdrobnienie" jakiego dorobiłem się na Forum - MTS.
Wymyślił to chyba mad_prince i niewykluczone, że kiedyś zmienię obecny nick na sprytny powyższy skrócik. :]

Zapewne wziął to stąd, że moje dopiski podpisuję tak, jak ten tutaj dopisek - skrótem od nicka, i stworzył Ci podobny skrócik. - DCX

Bardzo często zmieniam avatar'a. Obecnie są na nim bohaterowie mojej ulubionej kreskówki Ed, Edd i Eddy (wcześniej miałem także te postacie). Było logo Oblivion'a i Kermit (patrz niżej).
Obrazek
Tak więc avatar w moim przypadku odwzorowywuje moje zainteresowania oraz po prostu, to co lubię. :]
Ostatnio zmieniony 16 lut 2008, 22:57 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 16 lut 2008, 23:09

Mój nick jest także moją prawdziwą ksywą :)
Najpierw byłem Capone, potem Al Capone, później Capone junior, jeszcze później Oponiarz a teraz po prostu Capon, tak bo najszybciej sie wymawia :)
Moje wcześniejsze avatary były zrobione tak po prostu aby były, ale ten teraźniejszy ukazuje moje zainteresowanie grą Fallout :)
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 17 lut 2008, 09:25

Mój nick wziął się z tego, że po prostu podobają mi się niektóre ruskie imiona, poza tym, byłem kiedyś u wujka, odpaliłem CoD'a 2 i zobaczyłem że jego profil nosi nazwę "Ivan", spodobało mi się, przerobiłem "v" na "w" i jest :) Od dłuższego czasu rejestruję się pod tą ksywką, jeśli jest zajętą, po niej dodaję jeszcze imię. Mój avatar jest trzecim z kolei, znalazłem go na stronie allavatars.com, dariusz dodał napis i wygląda lepiej. Drugim było tajemnicze oko, niestety nie mam go już na dysku. Pierwszy avek pochodził z galerii, był to żołnierz z Operation Flashpoint chyba, teraz nie mogłem go już znaleźć..
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 17 lut 2008, 09:44

No mój nick wziął się z zainteresowania piłką nożną jak widać. :) Nie wiedziałem co dać bo to było moje pierwsze forum i jestem bardzo zadowolony, że nie trafiłem na inne. Tego nicka aktualnie nie używam w Internecie tylko Roberto1993 lub też samo Roberto. Jak widać wywodzi się to z mojego imienia Robert. Ogólnie na co dzień mówią na mnie Bercik ale uznałem, że mi nie pasi taki nick na forum. Mam go natomiast w moim mailu. Pierwszy mój mail to był [ciaach] a drugi [ciaach] . Zmieniłem dlatego bo Interia się długo wczytywała i same reklamy były a jak go tworzyłem to dopiero zaczynałem przugodę z Internetem (7-8 lat miałem wtedy podajże). Myślałem nad tym by zmienić nick na Roberto ale uznałem, że Robertinho się tak przyjęło i by wyszło, że jakiś nowy nadszedł. xD A po za tym teraz nie mogę zmienić bo nie wolno ponieważ niech zacytuję ,,wyrobiłem sobie reputacje na forum" (regulamin).

Mój pierwszy avatar był chyba jedyny animowany na forum. Były nim takie kreski co są w wieżach czy programach muzycznych, które obrazują wzrastanie w rytm muzyki. Byłem dość dumny z tego, że mam taki bo nie widziałem innego animowanego.

Aktualnie mam avatar związany z grą Grand Theft Auto San Andreas. Jako fan serii GTA musiałem sobie taki dać. A, że dla mnie najlepsza część była San Andreas to taki właśnie mam. Avatar zrobił mi Dobruś. Poprosiłem wtedy o tematyce gangsterskiej czy coś w tym stylu i miałem się odezwać na na gadu-gadu. Przesłał mi i dostałem piękny avatar z GTA. Nie mówiłem wtedy, że chcę z GTA ale bardzo mi się spodobał. Na avku widać jednego z bohaterów gry Cesar'a.

//Nie podajmy emaili w postach. Warna chcesz :> ? - Iwan
Ostatnio zmieniony 17 lut 2008, 12:26 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 17 lut 2008, 10:35

Avatar mam taki jaki mam , bo mi się podoba :D , nie ma w nim nic specjalnego co dotyczyłoby mnie .

Nick za to wziął się z łapanki , musiałem sobie nowy nick do CoD 2 wymyśleć i wziąłem sobie Carlik , wolałbym zmienić na mój jaki używam zawsze , ale nie wiem do kogo trzeba napisać ..
Ostatnio zmieniony 17 lut 2008, 10:36 przez Carlik, łącznie zmieniany 1 raz.
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 17 lut 2008, 10:44

wolałbym zmienić na mój jaki używam zawsze , ale nie wiem do kogo trzeba napisać ..
Do Administratora Maćka. Nie wiem czy Ty będziesz mógł bo coś było wspominane, że jak się napisze ileś tam postów to później już nie można zmienić nicku.
<<

hermit

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: hermit » 17 lut 2008, 14:15

Nick to po prostu pustelnik-z łaciny (i ostatnio się dowiedziałem że też innych języków) jak nie da się go używać bo gdzies jest zarezerwowany to piszy go od tyłu Timreh - też brzmi fajnie a w sumie nic nie znaczy

Avatar wzięty ze strony p24 najbardziej mnie przypomina :hyhy:
Kiedy rozum śpi rodzą się demony...
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 17 lut 2008, 17:35

To też cyknę :)
więc ksywka wzięła się z zamierzchłych czasów liceum, kiedy z kumplami zakładaliśmy klan na kurniku :) tak powstał mad_prince, dark_prince, shit_prince itd itp :) (dalej na kurniku możecie mnie pod takim nickiem znaleźć). Nie mam pomysłu na żaden inny, więc go używam. Czasem można mnie znaleźć pod nickiem Szarpiwar ale to nie będę tłumaczył, za młodzi jesteście ;) skrót m_p powstał z mojego wrodzonego lenistwa (tak samo jak MTS :)) i również możecie mnie gdzie-niegdzie pod takim nickiem znaleźć, ale rzadko, bo z reguły wymagają nicka przynajmniej 4-literowego :)

Avatary często zmieniam, bo mi się nudzą :) nie mają nieść żadnego przesłania, z reguły są to jakieś zabawne rysunki bądź animacje, bo wesoły chłopak ze mnie jest :)

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 18 lut 2008, 21:26

A to ja też napisze.

Adamo wzięło się od imienia (a jakże trudno się domyślić :evil: ). Ale w necie jestem także pod nickami: iksmen (wiadomo), Xan (ostatni mech do pokonania w Unreal Tournament), Rudy (o nie nie, nie jestem rudy :evil: ) i Asfalt (to od koloru włosów, bardzo czarne mam, a że na murzynów niektórzy asfalty mówią to... :evil: :evil: ).

A avatar to jest Evil Monkey z Family Guy. Świetna kreskówka. Polecam ;)
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 19 lut 2008, 11:39

Mój nick to imię Spartańskiego rzeznika z gry na playstation2 God of War 1, 2 któremu niestraszni bogowie Olimpu, Hydry, Minotaury, Cyklopy itp wyrzyna ich swoimi mieczami na łańcuchach zwanymi ostrzami chaosu bez litości z uśmiechem w drodze na tron Boga Wojny :evil:
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 19 lut 2008, 17:58

Co do nick'a : Jestem bezkrytycznym wielbicielem wszystkiego, co dotknie się 1 z najlepszych pisarzy obecnych czasów czyli Tom Clancy. Jack Ryan to sztandarowa postać i zarazem główny bohater jego twórczości. Ryan to człowiek nauki, wykładowca akademicki z dziedziny historii, będący także w stanie walczyć o swoje ideały i bezpieczeństwo swojego kraju i świata jako agent CIA. Jego kariera przebiega od zwykłego żołnierza poprzez wykładowcę historii, gracza giełdowego,agenta wywiadu, dyrektora CIA, aż w końcu na roli Prezydenta USA kończąc.
Z kolei co do avatara to aktualny przedstawia front okładki płyty zespołu Graveworm - Engraved In Black, który kocham. I jestem fanem muzyki metalowej w ogóle. Piszący na innych forach znać mnie mogą pod innym nickiem - dimmuborgir (zależy od pisowni) :P.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, 18:04 przez jack ryan, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 19 lut 2008, 22:23

Moj nick to maciek120 poniewaz to konto zalozyl moj śp. starszy brat ktory juz nie zyje...... wiec ja postanowilem byc dalej na tym profilu dla jego pamieci.A avatar to drift,tak jestem maniakiem jazdy bokiem ale nie tylko.

P.S. naprawde mam na imie Marek :D
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, 22:24 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 19 lut 2008, 23:37

a mój nick wziął się dla tego bo już w młodości zafascynowały mnie smoki. angielska nazwa zbiegła się z moimi inicjałami - imię i nazwisko na D się zaczynają więc mi tak podpasowało i już :rotfl:
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

Dobrus

Wysoko zaawansowany

Post autor: Dobrus » 21 lut 2008, 15:24

Mój nick to Dobrus, ponieważ mówią na mnie w szkole Dobruś, tak się kojarzy z nazwiskiem i ogólnie moim charakterem, wcześniej na tym forum miałem nick piotrekd, ponieważ nie miałem wtedy mojej aktualnej ksywki.
mad_prince pisze:skrót m_p powstał z mojego wrodzonego lenistwa (tak samo jak MTS :) ) i również możecie mnie gdzie-niegdzie pod takim nickiem znaleźć
Podobnie jak m_p "skrócona" wersja mojego nicku to -DbR-

Co do avatara to miałem ich dużo bo często mi się nudzą :P najczęściej z gier Splinter Cell (cała seria), Beyond Good & Evil, dlatego, że jestem fanem tych gier.

Mój aktualny avatar:
Obrazek

Resztę avków które miałem (nie wszystkie się zachowały oczywiście) można zobaczyć w mojej galerii :)

Pozdrawiam
<<

Mikolaj.

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Mikolaj. » 21 lut 2008, 16:28

Mój nick jest po prostu moim imieniem, pisanym przez l zamiast ł (w grach używam tego samego nicku, a nie we wszystkich grach można używać polskich znaków), genealogii kropki na końcu nicku nie jestem w stanie podać, po prostu kiedyś zacząłem dodawać kropkę i tak zostało.

Awatar przedstawia Ferrari F2008 - nowy bolid włoskiej stajni na zbliżający się sezon Formuły 1, którą lubię oglądać.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |