Legalność bagnetu
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
• Strona 1 z 1
Wiecie czy można chodzić z bagnetem od Ak-47, schowanym w pochwie bez zezwolenia. Ostrze ma długośc około 14 cm. Próbowałem znelśc w google do ilu cm. broń białą można nosić bez zezwolenia, nie udało mi się to może wy bedziecie wiedzieć
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 14:29 przez Kocyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Legalność bagnetu
Po kiego grzyba ci bagnet, czy nóż do chodzenia po mieście?
A może najpierw pytanie czy jesteś zrównoważony psychicznie? Bo jeśli tak, to możesz sobie nosić bagnet, tak dla ozdoby, a jeśli nie, to lepiej go nie dotykaj nawet, bo kogoś jeszcze zaszlachtujesz tym ostrzem.
A no chyba, że mieszkasz w dżungli, to potrzebny ci, ale ja doradzałbym maczetę, bo jest dłuższa i lepiej się nią zielsko wycina.
A no chyba, że mieszkasz w dżungli, to potrzebny ci, ale ja doradzałbym maczetę, bo jest dłuższa i lepiej się nią zielsko wycina.
Semper in altum
Zamykam ten głupi temat, a szanownemu panu Kocykowi polecam zapoznać się z przepisami prawa, to się dowie, co może nosić, a co nie.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
a ja i tak Ci odpowiem mój kumpel jest w bractwie rycerskim i robi takie rzeczy (miecze, zbroje) i mówił, że do 30cm można nosić.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
No to nawet tą maczętę sobie możesz przyczepić do pasamad_prince pisze:że do 30cm można nosić.
tak mi mówił, a czy tak jest, to nie wiem. A w Niemczech to nawet do metra, ale w pochwie
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Panowie trochę wyrozumiałości
Może najdzie nagła potrzeba podrapania się po plecach, podłubania w nosie, lub niespodziewanie na środku chodnika zgłodnieje i zacznie smarować kanapkę masłem... bagnetem AK-47
Może najdzie nagła potrzeba podrapania się po plecach, podłubania w nosie, lub niespodziewanie na środku chodnika zgłodnieje i zacznie smarować kanapkę masłem... bagnetem AK-47