Windows XP Service Pack 3 Release Candidate

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

kamil735

Post autor: kamil735 » 22 lut 2008, 10:20

Re: Windows XP Service Pack 3 Release Candidate

@Capon jak spolszczałem to strasznie sie źle czułem i cos popieprzyłem xD Jeszcze raz spolszczyłem według instrukcji i wszystko działa i wszystko spolszczone :D DZIEKI :super:

<<

freeman1990

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: freeman1990 » 22 lut 2008, 15:12

Kieruję pytanie do tych co już zainstalowali. Czy widać jakiś wzrost wydajności (nie mam tu na myśli gier)?

Bo się zastanawiam czy jest sens instalować przy takim kompie:
Sempron 2400+
768 MB RAM DDR1
RANDEON 9200
+ najnowszy Autopatcher
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 22 lut 2008, 17:17

Jest sens instalować SP3 ale dopiero jak wyjdzie finalna wersja. max 10% wzrostu wydajnosci nawet jak by Twój system osiagnal ją to nie powinienes tego zauwazyc. Jednak SP3 zawiera SP2 + aktualizacje wydane po SP2 wiec wnosza one duzo m.in. poprawna obsluge dodatkowego sprzetu wiec to bardzo wazna rzecz. 2. przyklad dla dzieci neo: aktualizacja wydana w sierpniu przez microsoft poprawia obsluge karty dzwiekowej w moim lapku, po drodze byla tez aktualizacja poprawiajaca zarzadzanie energia (stany wstrzymania i hibernacje).

Autopatcher ostatni wyszedł w sierpniu i jest juz więc out of date. Microsoft zabronil wydawania swoich aktualizacji w postaci autopatchera wiec nowe wydanie tej paczki juz sie nie pojawi.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 24 lut 2008, 23:22

po dłuższym użytkowaniu stwierdzam...
Po zainstalowaniu SP3 nie ma panelu administratora w panelu sterowania, z komputerem są różne dziwne problemy, procek się szybciej nagrzewa...
jednym słowem szkodzi zdrowiu komputera, w zupełności odradzam :/
Obrazek
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 9 mar 2008, 09:28

PRzetestowałem SP3 i z przykrością stwierdzam, że jest beznadziejny. Zainstalowałem go wszystko OK, spolszczzony ok. Pierwsze co mnie zaczęło denerwować to, że niektóre rzeczy były po angielsku, ale OK. Potem musiałem przekopiowac pliki z partycji na partycję, ale tutaj bardzo mnie wkurzył SP3. Były tylko same foldery a pliki gdzieś wcięło O_O Sciągnołem 3 rózne programy do odzysku danych ( instalowałem je na pendrive ) i co się okazało: dane są ponadpisywane! NAszczęście to nie byly bardzo ważne pliki, ale wolałem zrobić format, aby pozbyć się doszczętnie SP3
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

MamPytanie

Post autor: MamPytanie » 9 mar 2008, 10:58

Mam aktualnie sp3 i w sumie nie widze jakis popraw...Kiedy ma wyjsc ta finałowa wersja o której mówił Maciek? :chytry:
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 9 mar 2008, 14:56

Jedynie to Windows XP będzie bardziej stabilny, ale wątpię czy gołym okiem zobaczycie jakieś różnice. Proponuję przeczytać troszkę powyżej post Maćka (wydajność tylko o 10% wzrośnie)