[Szukam]Prostego szablonu CMS dla sklepu.

Wszystko co związane z Internetem.

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 20 kwie 2008, 20:45

[Szukam]Prostego szablonu CMS dla sklepu.

Siostra pracuje w sklepie z oknami, PCV, parapetami. Za jakiś czas przeprowadzają się do nowej siedziby i mam możliwość zrobienia dla nich strony internetowej i zarobić niezłą kasę (szef nie zna się na Internecie itp. i nie jest skąpy więc sypnie więcej kasy. :) ) na tym.

Uznałem, że zrobię tą stronę w CMS. Jest tam panel admina gdzie się wszystko zmienia i nie trzeba znać żadnego języka programowania. No i tu mam problem. Nie umiem znaleźć jakiegoś dobrego szablonu do CMS, w którym mogę zrobić prostą stronę właśnie do tego sklepu. Mówię prosty bo nie chodzi mi o stronę gdzie będzie się zamawiało do koszyka itp. . Tam będą podstawowe informacje czyli: kontakt, parę zdjęć, jak dojechać itp. . Jeżeli chodzi o zdjęcia to chciałbym aby szło zrobić w jednym odnośniku taką mini galerię. Nie musi to być w szablonie ale proszę podać jakiś sposób żeby tam wstawić więcej zdjęć. Będzie ich około 10.

Przedstawię mój projekt jak to widzę:

Obrazek

Wiem, prymitywny ale to tylko projekt. Wiem, że taki coś mogę zrobić np. na stronie vgh.pl . Ale to tylko jest moja propozycja. Chciałbym, żeby to tak ładnie wyglądało i pasowało do sklepu. Jak już by ktoś znalazł to prosiłbym o zestaw skórek do niego.

Tyle ode mnie. Czekam na waszą pomoc. Bardzo mi na tym zależy. :)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2008, 20:46 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 20 kwie 2008, 20:55

Re: [Szukam]Prostego szablonu CMS dla sklepu.

Mógłbyś napisać jaki to CMS :zdziwko: nie wiem po co w ogóle ci CMS, według mnie będzie wyglądało to nieestetycznie... napisz do mnie na GG to ci coś poradzę.
Obrazek
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 20 kwie 2008, 21:15

Po rozmowie z dryndą wyszło, że mi bardzo pomoże. Jeżeli jednak ktoś ma jakieś propozycje to można napisać. ;)
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 21 kwie 2008, 01:08

Człowieku napisz w ogóle co to za CMS! :mur:
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 21 kwie 2008, 07:18

Chcesz łatwego CMSA w użytku i który też zrobi ci niezłą stronę, użyj e107. A jeżeli chcesz jakieś fajne skrypty typu właśnie fajne otwieranie zdjęć to możesz samemu takie znaleźć i potem po prostu dodać je do swojej strony w CMS (obsłuży takie skrypty).

Mała rada: jakbyś chciał korzystać z CMS e107 i stosować tam html to stosuj ten znacznik
[html]tekst z dowolonym kodem html[/html]

Jak nie znasz takich skryptów do galerii itp to napisz dam ci, teraz nie mam czasu bo do szkoły idę.