Do kiedy pylą trawy
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
• Strona 1 z 1
Witam, chciałem się zapytać do kiedy pylą trawy. Mam ogromną alergię na pyłki, nie mogę oddychać, łzawią mi oczy i kicham. Tak mnie to męczy, że żyć się nie chce. Więc jestem ciekaw do kiedy będę musiał znosić te cierpienia. Którego wszystko przestaje pylić ?
Ostatnio zmieniony 7 cze 2008, 20:43 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Do kiedy pylą trawy
Właśnie skończyłem brać Cirrus i teraz biorę krople do nosa. Ale wystarczy, że wyjdę na dwór, wrócę i znowu w nocy nie mogę oddychać (błędne koło), musiałbym nie wychodzić z domu przez kilka dni, ale ja kocham grać w piłkę nożną, szczególnie Freestyle. Nie mogę się powstrzymać od wyjścia , więc chciałbym wiedzieć do kiedy pylą.
Ostatnio zmieniony 7 cze 2008, 21:26 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy na co jesteś uczulony. w Polsce jest jakieś 160 gatunków traw. A pylą ogólnie od maja do października.
No na te pyłki co lataja w powietrzu. Akurat zapowiadali opady deszczu, to bardzo dobrze bo pozbędzie się na jakiś czas tych pyłków.
W sumie to na alergiach średnio się znam, ale to chyba nie jest tak, że jesteś uczulony na wszystkie. Więc jakaś nadzieja jest że się do października nie będziesz musiał męczyć...
Nie na wszystkie nie, jestem uczulony na te zwykłe. Mieszkam w bloku 11 piętrowym i koło mnie jest no ta normalna mała trawa jaką się najczęściej widuje.
Wiesz ile tego lata w powietrzu? Czyli nie wiesz na co jestes uczulony? Nie sądzisz ze dobrze by było wybrać się do lekarza żeby stwierdził konkretnie?szpon pisze:No na te pyłki co lataja w powietrzu
W sumie większość jest zwykła i nie prezentuje sobą jakichś właściwości nadprzyrodzonychszpon pisze:Nie na wszystkie nie, jestem uczulony na te zwykłe.
I miał byś spokój...Maciek pisze:Nie sądzisz ze dobrze by było wybrać się do lekarza żeby stwierdził konkretnie?
Na trawę jestem uczulony, przeważnie skoszoną i na pyłki co latają z traw, kwiatów itp.
Byłem u lekarza i na zimę będę brał 1 szczepionkę tą super.
Byłem u lekarza i na zimę będę brał 1 szczepionkę tą super.
Pylki lataja przez cale lato.Jak nie z trawy to z drzew.Jak nie z drzew to z kwiatów.itd
Windows XP=300ZŁPakiet Ofice=200ZŁ
Zdziwienie policji ze masz oryginalne oprogramowanie=Bezcenne
2x2,4ghz 4x1GB ram GeForce 8800GTS 320 MB
Zdziwienie policji ze masz oryginalne oprogramowanie=Bezcenne
2x2,4ghz 4x1GB ram GeForce 8800GTS 320 MB
Mam identyczny problem łzy mi lecą i katar mam.
Prosze możesz przejrzec ale nie wiem czy sie przyda.
Jest to tabela pylenia drzew podzielona na regiony odpowiedni kolor tyczy sie danego regionu.
Link jest dobry ma być bez "l" na końcu.
Prosze możesz przejrzec ale nie wiem czy sie przyda.
Kod: Zaznacz cały
http://gabinet-dermatologiczny.webpark.pl/pylenie.htm
Jest to tabela pylenia drzew podzielona na regiony odpowiedni kolor tyczy sie danego regionu.
Link jest dobry ma być bez "l" na końcu.
Ostatnio zmieniony 9 cze 2008, 14:29 przez maciek120, łącznie zmieniany 4 razy.