Jak łatwo schudnąć w wakcje?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 17 cze 2008, 12:41

Jak łatwo schudnąć w wakcje?

Otóż chciałem wam dać krótką instrukcję jak łatwo schudnąć, nabrać kondycji i siły.

Czynności najlepiej powtórzyć rano i wieczorem.
Gdy wstaniemy rano wykonujemy oczywiście poranną toaletę itd. Następnie robimy 10 pompek, 10 brzuszków. Następnie bierzemy sztangę lub handelek* i pakujemy po 50 razy na rękę. Czynność powtarzamy 3 lub 4 razy. Następnie wychodzimy z domu i idziemy biegać. Dla kogoś kto ma słabą kondycję wystarczy ok. 400 metrów zwiększając trasę o 200 metrów co 2 tygodnie. Dla lepszych zaczynamy od 600-800 metrów. Po wakacjach będziemy:

- bardziej wytrzymali
- szybsi
- silniejsi
- lepiej zbudowane ciało ( ręce i brzuch)
- zależy od przemiany materii człowieka możemy schudnąć do 15 ( w zwyż) kilo małym wysiłkiem !

* jest to jednoręczna sztanga

Myślę że was zainteresowałem i polecam bo warto! :ok:

Obrazek
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 17 cze 2008, 12:51

Re: Jak łatwo schudnąć w wakcje?

mój kolega schudnął w miesiąc 13 kilo i 7cm stracił przy pomocy diety mż - mniej żryj. je częsciej (co 3h), ale mniej, coś na styl diety garściowej, tyle ze nie przejmował się pizzami itd :)

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 17 cze 2008, 12:57

mad_prince, ja bym papek nie wytrzymał :P wole taką praktykę :P
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 17 cze 2008, 13:10

Sa róniez srodki na schudniecie,jeżeli ktos jest "przy kosci" niech sie uda do lekarza i on mu przepisze moja kolezanka w miesiac BEZ TRENINGU schudła 15kg i swietnie wyglada.Sa tez odżywki na chudniecie.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 13:15 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 17 cze 2008, 13:12

stachu pisze:mad_prince, ja bym papek nie wytrzymał
ale on nie jadł żadnych papek. Normalnie jedzenie, tylko mniej. Np zamiast całej bułki, to polowe. A za 3h drugą. A w piątki tylko wodę pił, zero żarła.
Też bym nie wytrzymal :)

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 17 cze 2008, 13:45

No całkiem proste ćwiczenia. Można spróbować w wakacje :) Zwłaszcza jak się mieszka na wsi gdzie nie ma siłowni i innych fitness clubów.
maciek120 pisze:Sa róniez srodki na schudniecie,jeżeli ktos jest "przy kosci" niech sie uda do lekarza i on mu przepisze moja kolezanka w miesiac BEZ TRENINGU schudła 15kg i swietnie wyglada.Sa tez odżywki na chudniecie.
To podobnie jak Twoje koksy nie jest raczej obojętne dla zdrowia...
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 13:47 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 17 cze 2008, 15:57

Iwan pisze:Sa róniez srodki na schudniecie,jeżeli ktos jest "przy kosci" niech sie uda do lekarza i on mu przepisze moja kolezanka w miesiac BEZ TRENINGU schudła 15kg i swietnie wyglada.Sa tez odżywki na chudniecie.

To podobnie jak Twoje koksy nie jest raczej obojętne dla zdrowia...

Chemia, chemia, chemia nic pożytecznego :]
Obrazek
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 17 cze 2008, 16:03

skoro się chudnie, to nie są obojętne, co nie jest równoznaczne z jakąś znaczną szkodliwością. Nawet herbata może szkodzić :)

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 17 cze 2008, 17:26

mad_prince, herbata podwyższa ciśnienie znaczniej niż kawa :] A wole potrenować tak jak napisałem rozbudowując więcej aspektów niż niszczyć swój organizm chemią :]
Obrazek
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 17 cze 2008, 18:46

z reguły preparaty na odchudze są są preparatami ziołowymi, nie chemicznymi. A to czy podwyższa, to zależy od czasu pażenia :)

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 17 cze 2008, 18:59

Jeśli chcecie schudnąć mogę Wam polecić Aerobiczną Szóstkę Veidera. Może nie jest to łatwe (a wręcz przeciwnie) ale efekty są bardzo dobre ;)

Więcej w moim temacie

http://www.portal24h.pl/forum/topics21/aerobiczna-szostka-weidera-vt14569.htm
Obrazek
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 17 cze 2008, 19:28

mad_prince pisze:Jeśli chcecie schudnąć mogę Wam polecić Aerobiczną Szóstkę Veidera. Może nie jest to łatwe (a wręcz przeciwnie) ale efekty są bardzo dobre ;)
Mogę z całą pewnością potwierdzić, ale trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia szczególnie na początku...To co napisał stachu jest dużo bardziej...przystępne na początek :P
Co do tych wszystkich preparatów na chudnięcie, to owszem, działają, ale w cuda nie wierzcie, jeśli do tego nie ćwiczycie to wielkich efektów nie będzie.
Jeśli chodzi o diety czy inne głodówki, to osobiście jestem przeciwnikiem. Jemy i ćwiczymy - to na pewno zdrowe i daje przyjemny efekt wizualny. Samo niejedzenie...Zdrowe nie jest, a żeby potem wyglądać dobrze, a nie jak przysłowiowy wieszak, to trzeba się solidnie napracować. I najeść :)
<<

Ronbalto

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Ronbalto » 18 cze 2008, 20:02

Śledziks pisze:Jeśli chcecie schudnąć mogę Wam polecić Aerobiczną Szóstkę Veidera. Może nie jest to łatwe (a wręcz przeciwnie) ale efekty są bardzo dobre ;)

Więcej w moim temacie

http://www.portal24h.pl/forum/topics21/aerobiczna-szostka-weidera-vt14569.htm
odradzam "6" Veidera, rozmawialem z paroma osobami ktore to robiły, rozmawialem tez z trenerem na siłowni, od tego są efekty i to widoczne, ale częstotliwość wykonywanie tych ćwiczeni jest za duża od tego spalają sie mięśnie brzucha, potem mozna tez mieć od tego problemy z kręgosłupem
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 18 cze 2008, 23:16

Pierwszy raz się spotkałem z tak negatywną oceną tego ćwiczenia. Fakt ćwiczenie jest wyczerpujące, ale że mięśnie się spalają? Pierwszy raz słyszę coś takiego, co do problemów z kręgosłupem to żeby ich nie było trzeba ćwiczyć na materacu, albo czymś innym w miarę miękkim.
Obrazek
<<

Ronbalto

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Ronbalto » 18 cze 2008, 23:44

Grupa mięśniowa: Mięsnie brzucha
Przy intensywności niskiej 2 dni
Przy intensywności średniej 3 dni
Przy intensywności wysokiej 4 dni

to jest czas regeneracji przy róznych intensywnosciach, z tego co pamietam jak robiłem "6" to rożne ćwiczenia robiło sie codziennie...
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 19 cze 2008, 00:16

Tak robi się codziennie. No może masz rację nie wiem, nie znam się na tym za bardzo. Według mnie ćwiczenie jest dobrze dobrane i na początku jest ciężko, ale później mięśnie się wzmacniają i jest łatwiej ćwiczyć, ja przeszedłem cały cykl (i po nim jest zalecany odpoczynek przez przynajmniej 2 tygodnie) i nie miałem jakiś braków czy czegoś. No ale możesz mieć rację ja się nie znam na tym.
Obrazek
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 19 cze 2008, 06:36

Spalanie mięśnie występuje w momencie gdy ćwiczy się codziennie 7 dni w tygodniu i nie daje się 2-3 dni odpoczynku, do tego też dochodzi ograniczona dieta i z ćwiczeń nic dobrego nie przychodzi, co do samej '6' to ostro daje po krzyżu, to jest raczej ćwiczenie na dobry materac i dla ludzi którzy wcześniej wzmocnili mięśnie pleców :) ale to co podał stachu, nie jest takie złe, tylko jak dla mnie za słabe :P jestem po roku takich ćwiczonek xD zaczynało się od zwykłych serii 3 x 10 pompek (przerwa do 2 min pomiędzy każdą serią ) to samo brzuszki, spinanie na palcach i na piętach (wzmacnianie mięśni łydek i golenia tzw. stalowe kostki, co zmniejsza ryzyko skręcenia lub uszkodzenia kostek ) zwykłe rozciąganie i bieganie 1km o poranku :) a ze względu na szkołę poranek to dla mnie godzina 5:00 rano :) i na dzień dzisiejszy serie są już większe :P 30 x 5 wszystkiego :) no i szpagaty i te inne śmieszne, do tego doszła mania na punkcie 3run i parkour ;] aaa i bieganie już od 4km ale to jak mam czas ;] i powiem że jak się tak stopniowo ćwiczy, dla samego siebie, a nie po to by się pokazywać z tym, to widać efekty i to dosłownie wszędzie !
<<

Artur2350

Post autor: Artur2350 » 25 cze 2008, 10:05

dobra a teraz coś napiszcie jak przytyć! Tylko nie piszcie "jedz więcej" bo to i tak dużo jem.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 25 cze 2008, 12:04

Artur2350, więcej słodyczy, mięs czerwonych, tłustych, grillowanych :]
Obrazek
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 25 cze 2008, 14:21

stachu, i zdechnij przed 30 rokiem życia... Artur2350, jak jesz dużo i nie potrafisz przytyć, to próbuj jeść dużo białka, i po każdym większym daniu rób sobie drzemkę co spowalnia procesy trawienia :) przez co mniej strawisz, a więcej się odłoży w twoim ciele. Jeżeli mimo tego ciągle nie umiesz przytyć to skonsultuj się z lekarzem, ale z tego co widzę to masz 16 lat i na 90% masz to co ja i wielu innych kolegów ze masz wagę skokową i nie jesteś w stanie przytyć, ale to podobno z czasem mija :)