Firefox 3.0 oficjanie

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 17 cze 2008, 23:41

Firefox 3.0 oficjanie

Jest już nowa wersja jednej z najlepszych przeglądarek na świecie. Jest to już oficjalna wersja nie żadne tam RC3 czy inne szmery bajery.

Oto ogólne nowości o nowym Firefox'ie
Menedżer haseł
Zapamiętywanie haseł bez wyskakujących okien.

Dodawanie zakładek jednym kliknięciem
Dodawaj zakładki, przeszukuj oraz porządkuj witryny internetowe w prosty i szybki sposób.

Lepsza wydajność
Oglądaj strony internetowe szybciej, zużywając na to mniej pamięci komputera.

Inteligentny pasek adresu
Odnajduj ulubione witryny w kilka sekund – wystarczy wpisać jakieś słowo, aby zobaczyć listę pasujących do niego stron.

Natychmiastowa identyfikacja witryny
Unikaj oszustów, niebezpiecznych transakcji i fałszerstw, korzystając z prostego sprawdzania tożsamości witryn.

Pełne powiększenie
W każdej chwili możesz powiększyć stronę, aby jej treść była wyraźna i czytelna.

Natywny wygląd systemu operacyjnego
Korzystaj z Firefoksa zintegrowanego z Twoim systemem operacyjnym.
Jak dla mnie jest to najlepsza przeglądarka internetowa, żadna Opera czy inne kabaretki nie mają z nią szans. Tylko nie mówcie mi, że inne są lepsze bo te kilka milisekund dla człowieka nie stanowią żadnej różnicy. Polecam każdemu a szczególnie użytkownikom IE ;)

Do ściągnięcia stąd:

Kod: Zaznacz cały

http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/

Obrazek
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 18 cze 2008, 00:32

Re: Firefox 3.0 oficjanie

Absolutnie się z Tobą zgadzam Śledziks ;)
Firefox 3 to istna magia dla internetowych surferów, gdyż jak większość przeglądarek, po wpisaniu kawałka adresu nie wyświetlają się strony z najdalej 2tygodni, a cała historia z plików cookies, pasująca do danego wyrazu !
Co więcej, nie jest podawany sam adres, a też opis strony, przez co można ją skojarzyć jak się nie pamiętam o czym to, nawet do niej nie zaglądając, nie wspomnę już o prędkości, bo naprawdę widać różnicę(i nie chodzi mi o samą prędkość otwierania się stron).

Polecam !
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 18 cze 2008, 02:38

Capon pisze:gdyż jak większość przeglądarek, po wpisaniu kawałka adresu nie wyświetlają się strony z najdalej 2tygodni, a cała historia z plików cookies, pasująca do danego wyrazu !
Magia? Odgrzewany kotlet z Opery... :P Wielkie mi coś! Załadowali opcję z Opery i ludziki się teraz cieszą jak dzieci :hyhy: Tylko że w Operze nie przeszukuje tylko tytułu strony i adresu ale także całą ZAWARTOŚĆ, treść strony! Może w Firefoxie 4 też to dodadzą? :D
Pełne powiększenie
W każdej chwili możesz powiększyć stronę, aby jej treść była wyraźna i czytelna.
W Operze od zawsze jest "skalowanie" stron, a nie tylko powiekszenie tekstu jak to było dotychczas w Ie i Firefoxie. Pomału i w Firefoxie też TO SAMO implementują. Ale nadal w Operze działa to lepiej :]
Capon pisze:ie wspomnę już o prędkości, bo naprawdę widać różnicę(i nie chodzi mi o samą prędkość otwierania się stron).
Masz na myśli szybkośc ładowania się stron i reakcje interfejsu użytkownika (responsywność)? Firefox 2 jest wolniejszy nawet od IE pod względem reakcji interfejsu. Zainstalowanie kilku dodatków i Firefox działa koszmarnie wolno (interfejs). W Firefoxie 3 troche to poprawili jednak nadal daleko mu do doskonałości i nigdy jej nie osiągnie bo dodatki tworzą często amatorzy a nie zawodowi programiści.

Czekamy na więcej opcji z Opery w Firefoxie :P
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 18 cze 2008, 07:36

A ja nadal zostaje przy Firefoxie i jeśli się kiedyś przesiądę to jedynie na Safari, ale na pewno nie na Operę, którą Maciek tak zachwalasz od niepamiętnych czasów...
Dla mnie również nie liczą się milisekundy, ani mnóstwo zbędnych opcji w przeglądarce. Skalowanie stron? Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem potrzebę powiększenia strony! Godziny konfiguracji, przy których szlag trafia kogoś kto robi to pierwszy czas również odsuwają ode mnie "cudowną" Operę. Nie są mi potrzebne wysoce zaawansowane funkcje, a to co potrzebuję chcę mieć pod ręką, i tak jest w Firefoxie.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 18 cze 2008, 11:10

Jak dla mnie to Opera jest nie dość że brzydka (interfejs koszmarny x]) to i mniej przyjazna, co do FF to testowałem wersje beta i było w nich pełno dobijających błędów, ale wersja finalna jest o wiele lepsza.
Iwan pisze:A ja nadal zostaje przy Firefoxie i jeśli się kiedyś przesiądę to jedynie na Safari
wyjdź i zasuń właz _-_ Safari to kolejna przeglądarka idąca w kierunku IE tylko że pod szyldem Apple x] Iwan, poczytaj lepiej więcej na temat tej przeglądarki, a dojdziesz do wniosku że jednak Opera wymiata w porównaniu z Safari x]
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 18 cze 2008, 14:01

Największa zaleta Firefoksa? OTWARTOŚĆ! Opera niestety jest zamkniętym projektem, więc tylko nieliczni mogą ją poznać "od środka".

No i jeszcze prostota obsługi. W Operze jest taki dziwny interfejs, do którego za Chiny Ludowe przyzwyczaić się nie mogę, po prostu mi się nie podoba. No i skomplikowane ustawienia. Ja nie mam czasu konfigurować Operę, tam jest za wiele opcji, Firefox ma prosto poukładane i jest git :).

Zapraszam do pobierania FF3, no chyba, że nie chcecie bić rekordu Guinessa :D.
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 18 cze 2008, 14:40

Maciek pisze:Masz na myśli szybkośc ładowania się stron i reakcje interfejsu użytkownika (responsywność)? Firefox 2 jest wolniejszy nawet od IE pod względem reakcji interfejsu. Zainstalowanie kilku dodatków i Firefox działa koszmarnie wolno (interfejs). W Firefoxie 3 troche to poprawili jednak nadal daleko mu do doskonałości i nigdy jej nie osiągnie bo dodatki tworzą często amatorzy a nie zawodowi programiści.
Maciek, a mam takie pytanie zainstalowałeś Firefoxa kiedyś na swoim komputerze i używałeś go dłużej niż godzinę czy tylko powielasz dziwności które opisuję inni ludzie? Bo jeszcze nie widziałem żebyś napisał jakiegoś posta używając FF. Z resztą cały czas prawie mówisz o szybkości, normalny człowiek nie zauważa różnicy kilku milisekund.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 14:41 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 18 cze 2008, 17:03

Iwan pisze:a to co potrzebuję chcę mieć pod ręką, i tak jest w Firefoxie.
i w IE też... :P
Nivener pisze:(interfejs koszmarny
... i z lenistwa nie potrafię smienić domyślnej skórki.
Iwan pisze:Dla mnie również nie liczą się milisekundy
Masz zainstalowane powiedzmy 5-10 dodatków w Firefoxie. Otwierasz powiedzmy 10 zakładek a w nim np. onet,wp, interia czyli dosc robudowane strony. Spróbuj teraz szybko przełączac się między nimi, czesc z nich zamykac, otwirac nowe - prawda ze milisekundy zmieniaja sie w sekundy? Teraz wykonaj to samo w Operze...
bartekmp pisze:Firefox ma prosto poukładane i jest git
Bo Firefox nie ukrywając jest BARDZO UBOGI w jakiekolwiek opcje, a to dlatego że jest przeznaczony dla totalnych klikaczy systemu Windows. Dopiero instalacja kilku(-nastu) rozszerzeń daje opcje... o których mówisz że sa trudne w konfuguracji tak jak w Operze? :P
Śledziks pisze:Bo jeszcze nie widziałem żebyś napisał jakiegoś posta używając FF
A próbowałes chociaż przejrzeć moje posty? Nie? Więc do dzieła.... Już przejrzałeś je? I co zdziwiony?
Śledziks pisze:używałeś go dłużej niż godzinę czy tylko powielasz dziwności które opisuję inni ludzie
Tak powielam moją opinię na podstawie kilkuletniego używania przeglądarek IE, Opera i Firefox. A Ty używałeś Opery przez ile minut od instalacji? :P Nie używałeś za długo - więc nie powymieniamy się spostrzeżeniami? :P
Śledziks pisze:różnicy kilku milisekund
Kilka milisekund dotyczy ładowania się stron. A szybkośc reakcji interfejsu?
bartekmp pisze:Opera niestety jest zamkniętym projektem, więc tylko nieliczni mogą ją poznać "od środka".
Czy kogos kto odwiedza np. NK, WP, Onet obchodzi jak wygląda kilkatysięcy (?) linijek kodu oprócz paranoików (czytaj programistów)?
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 18 cze 2008, 17:08

Maciek pisze:Dopiero instalacja kilku(-nastu) rozszerzeń daje opcje... o których mówisz że sa trudne w konfuguracji tak jak w Operze?
Nic o trudności nie wspomniałem - dla mnie Opera jest zbyt zawiła i ma dziwny interfejs, szczerze mówiąc Firefox daje mi to, co było w IE - w mojej pierwszej przeglądarce.
Maciek pisze:Czy kogos kto odwiedza np. NK, WP, Onet obchodzi jak wygląda kilkatysięcy (?) linijek kodu oprócz paranoików (czytaj programistów)?
Ktoś, kto ma jakiekolwiek pojęcie o programowaniu, może sobie obejrzeć rozwiązania, które są w Firefoksie. Oczywiście może później go własnoręcznie skompilować, tworzyć proste moduły, co chyba nie jest takie łatwe w Operze.

Tak czy inaczej, nikt mnie od Firefoxa nie odzwyczai, no chyba, że na palmtopie, gdzie Opera rządzi :P.
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 18 cze 2008, 17:34

Maciek pisze:Masz zainstalowane powiedzmy 5-10 dodatków w Firefoxie. Otwierasz powiedzmy 10 zakładek a w nim np. onet,wp, interia czyli dosc robudowane strony. Spróbuj teraz szybko przełączac się między nimi, czesc z nich zamykac, otwirac nowe - prawda ze milisekundy zmieniaja sie w sekundy? Teraz wykonaj to samo w Operze...
Szczerze mówiąc nie zauważyłem jakieś różnicy w działaniu.
Maciek pisze:A Ty używałeś Opery przez ile minut od instalacji?
Przez kilka dni i to mi wystarczyła na skreślenie Opery.
Maciek pisze:Kilka milisekund dotyczy ładowania się stron. A szybkośc reakcji interfejsu?
A że niby co? Że zakładki mi się szybciej otworzą czy menu? Tu nie widzę żadnej różnicy w szybkości.
bartekmp pisze:Tak czy inaczej, nikt mnie od Firefoxa nie odzwyczai
Podpisuje się pod tym wszystkimi rekami i nogami :D
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 18 cze 2008, 17:42

Nie widzisz szybkości w działaniu interfejsu w Oprze i Firefoxie, więc nie ma o czym gadać. Róznica widoczna gołym okiem bez stopera.
bartekmp pisze:Tak czy inaczej, nikt mnie od Firefoxa nie odzwyczai
Śledziks pisze:Podpisuje się pod tym wszystkimi rekami i nogami
Więc po co Śledziks załozyłeś ten temat:
topics24/dyskusja-najlepsza-przegladark ... t15412.htm
Skoro dla Ciebie Firefox był i zawsze będzie najlepszą przeglądarką? Przypominasz zaślepionego członka sekty Radia Maryja ;)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 17:42 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 18 cze 2008, 17:57

Maciek pisze:Skoro dla Ciebie Firefox był i zawsze będzie najlepszą przeglądarką? Przypominasz zaślepionego członka sekty Radia Maryja ;)
Bez obrazy, ale mogę to samo powiedzieć o Tobie :P A temat założyłem by każdy mógł wymienić poglądy na temat przeglądarek. Tam powinniśmy toczyć dyskusję, a nie zaśmiecać tematy o Operze i Forefox'ie.
Obrazek
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 18 cze 2008, 18:15

Maciek pisze:... i z lenistwa nie potrafię smienić domyślnej skórki.
a żebyś wiedział że potrafię, ale chyba nie wiesz że z przeglądarką jest jak z stroną WWW, gdy raz obrzydzi to już odechciewa Ci się z niej korzystać :] a jakbym był tak leniwy to pewnie na dzień dzisiejszy korzystał z IE :)
Maciek pisze:Masz zainstalowane powiedzmy 5-10 dodatków w Firefoxie. Otwierasz powiedzmy 10 zakładek a w nim np. onet,wp, interia czyli dosc robudowane strony. Spróbuj teraz szybko przełączac się między nimi, czesc z nich zamykac, otwirac nowe - prawda ze milisekundy zmieniaja sie w sekundy? Teraz wykonaj to samo w Operze...
ojj epoka kamienia czy co ? ja potrafię mieć mnóstwo kart włączonych i o dziwo działa bez zarzutu, jakiś cud ? x]
Maciek pisze:Bo Firefox nie ukrywając jest BARDZO UBOGI w jakiekolwiek opcje, a to dlatego że jest przeznaczony dla totalnych klikaczy systemu Windows. Dopiero instalacja kilku(-nastu) rozszerzeń daje opcje... o których mówisz że sa trudne w konfuguracji tak jak w Operze?
podstawa to prostota, po co pchać pełno zbędnego kału, jak można dać coś prostego i dorzucić użytkownikom możliwość doinstalowania sobie czegoś, lub napisania ;) a nie sztywno korzystania z góry narzuconych dodatków itp...
Opere używam tylko gdy piszę jakąś stronkę, wtedy nawet zwracam się o pomoc do IE bo niestety istnieją głąby które do dnia dzisiejszego korzystają z tego syfu :)
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 18 cze 2008, 19:38

Nie instaluję więcej niż kilka dodatków, to co potrzebuję mam już w Firefoxie :P Wolniejsze działanie przy kilku kartach? W starszej wersji zauważyłem ten fakt, ale na komputerze ze 128MB RAMu...
bartekmp pisze:dla mnie Opera jest zbyt zawiła i ma dziwny interfejs
Otóż to, wyjąłeś mi to z ust. Do Opery podchodziłem kilka razy, zazwyczaj wtedy kiedy wychodziła nowa wersja i Maciek wychwalał ją pod niebiosa że jest the best i że bije na głowę inne przeglądarki... Po kilku dniach przy pierwszym podejściu oraz po kilkunastu minutach przy kolejnych Opera zawsze lądowała w Koszu.
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 18 cze 2008, 20:57

hahaha jeden instaluje firefoxa, drugi operę, później usuwa, znowu wraca do ff/opery. Nie rozumię z czym macie problem w tych przeglądarkach ja używam zarówno ff jak i opery (ff pod vistą i ubuntu, operę pod xp i ubuntu). i obie przeglądarki są bardzo dobre aczkolwiek ff jest trochę minimalistyczny. Ciekawe dlaczego przez niektórych przemawia fanatyzm, idealizujecie ff i nie jesteście w stanie poprawnie ocenić wartości tego programu. Wielu z was zapewne zna wortal dobreprogramy.pl wystarczy spojrzeć na komentarze pod newsami dotyczącymi systemów lub przeglądarek...
i co widzicie, userzu visty często wychwalają swój os pod niebiosa, kumple korzystający z linuksa równierz faworyzują swój system, ludzie piszący z xp i IE6 twierdzą że to ich OS i przeglądarka jest najlepsza "bo tak".
Jak dla mnie jest to najlepsza przeglądarka internetowa, żadna Opera czy inne kabaretki nie mają z nią szans. Tylko nie mówcie mi, że inne są lepsze bo te kilka milisekund dla człowieka nie stanowią żadnej różnicy. Polecam każdemu a szczególnie użytkownikom IE
Dlaczego nie mają z nią szans, co takiego ma ff czego nie ma opera, wkrótce wychodzi IE8 i będzie to pierwsza prawdziwa przeglądarka microsoftu. Wszystkie te przeglądarki przechodzą test ACID2 więc są w dużej mierze zgodne ze standardami, ja nie narzekam jak ktoś korzysta z ff,opery,konquerora,ephipany,kmeleona,seamonkey,ie
to jest jego wybór, a próba narzucenia komuś czegoś np. przez zbytnie faworyzowanie opery, ff, lub ie niewiele tu zmieni, wręcz spowoduje reakcję odwrotną do zamierzonej
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 21:00 przez pan jUzek, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 19 cze 2008, 00:41

Iwan pisze:Maciek wychwalał ją pod niebiosa że jest the best i że bije na głowę inne przeglądarki
...i Maciek podaje konkretne argumenty dlaczego tak jest. U Ciebie w poście wyraźnie ich brak :luka:
Iwan pisze:Po kilku dniach przy pierwszym podejściu oraz po kilkunastu minutach przy kolejnych Opera zawsze lądowała w Koszu.
Lądowała w Koszu bo? To się nazywa post nie wnoszący nic do tematu.
pan jUzek pisze:Wielu z was zapewne zna wortal dobreprogramy.pl wystarczy spojrzeć na komentarze pod newsami dotyczącymi systemów lub przeglądarek...
i co widzicie, userzu visty często wychwalają swój os pod niebiosa
Czytam często te komentarze żeby poprawić sobie humor. Czasami dobrze jest wiedzieć że jest ktoś bardziej głupszy ode mnie ;)

Temat ten dotyczy przeglądarki Firefox, a porównania przeglądarek nalezy kierowac w tym temacie:
topics24/dyskusja-najlepsza-przegladark ... t15412.htm
Ostatnio zmieniony 19 cze 2008, 00:46 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 20 cze 2008, 00:24

Zorganizowany przez Fundację Mozilla "Dzień pobierania" być może nie rozpoczął się najlepiej, ale mimo to zakończył się sukcesem. Organizacja poinformowała właśnie, że w ciągu pierwszych 24 godzin od udostępnienia programu Firefox 3 pobrano go ponad 8 mln razy.

Przypomnijmy - najnowsza wersja Firefoksa pojawiła się na stronie Mozilli przedwczoraj wieczorem ( czasu polskiego ). Zainteresowanie programem było tak ogromne, że przez pewien czas przeciążony był amerykański serwis fundacji ( europejska witryna funkcjonowała bez zarzutu ). Pisaliśmy o tym w tekstach "Firefox 3 już do pobrania" oraz "Mozilla: 2 Gb/s ruchu HTTP, 13 Gb/s z plikami, 14 000 pobrań na minutę!" Mozilla szczegółowo zaplanowała przebieg premiery przeglądarki - przedstawiciele organizacji już pod koniec maja zapowiedzieli, że wraz z udostępnieniem Firefoksa 3 zamierzają ustanowić rekord Guinnessa w kategorii "program, który został pobrany najwięcej razy w ciągu doby od premiery". Temu właśnie służyła inicjatywa "Dzień pobierania".

8 mln pobrań to świetny wynik - warto przypomnieć, że w dobę po udostępnieniu Firefoksa 2, program pobrany został ok. 1,6 mln razy ( aczkolwiek wtedy nie zorganizowano żadnego "Dnia pobierania" ). Do dziś 2. wersja przeglądarki pobrana została ponad 500 mln razy.

Teraz organizacja czeka na oficjalną opinię sędziów Guinnessa - jeśli będzie ona pozytywna, Mozilla ustanowi rekord ( nie było to bicie rekordu - wcześniej nikt nie próbował go ustanowić ).
No nie zły wynik nie ma co. Swoją drogą ciekawy jestem ile pobrań by miała Opera gdyby też zrobili taki dzień pobrań.*

*żeby nie było to nie jest żaden sarkazm ani nic takiego tylko zwykła ciekawość.
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 20 cze 2008, 08:46

Śledziks pisze:Swoją drogą ciekawy jestem ile pobrań by miała Opera gdyby też zrobili taki dzień pobrań
Przez czas bicia rekordu pobrań Firefoxa Opera miała ok. 5mln pobrań bez żadnej "akcji" reklamowej w stylu "p"icia rekordu.
Obrazek
<<

Norrisomania

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Norrisomania » 20 cze 2008, 16:09

Żeby nie robić Offtopu, może wypowiem się na temat MF3. Jakiś czas temu wgrałem betę. Pierwsze wrażenie? Przede wszystkim zbyt baaardzo wolno działała, miałą zbyt miało zmian. Ale w MF 3.0 to się na szczęście zmieniło. Przede wszystkim chciałbym pochwalić kilka bajerów Lisa (owszem, zaciagnietych z Opery, lecz zminiaturyzowanych i uproszczonych). Chodzi mi tu o menadżer historii i zakładek. Można tam nimi zarządzać, przywracać itp. Drugim elementem który wbił się w oczy jest "Inteligentna zakładka". Niby bajer niepotrzebny, ale czasem można z niego skorzystać. Na czym się zawiodłem? Na infrejestrze. Może i ma byc prosty, bo lud tak chce, jednak dla mnie skórka powinna być dobrze dobrana kolorystycznie, a ikonki ąłdne. Na szukanie i wgrywanie stylów czasu nie mam. Co do umijescowienia pasku zakładek, klawiszów - to jest bez zmian, czy fajnie.

Oceniajac Firefox3 jest na pewno lepszy od poprzednika, wiec warto go wgrać.
Obudź w sobie CHUCKA NORRISA i naucz się od niego kopać prąd.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 18 lip 2008, 18:41

Pojawiła się pierwsza aktualizacja do trzeciego Firefoxa:
Uaktualnienie można zainstalować bezpośrednio z poziomu przeglądarki, wybierając sprawdzanie aktualizacji lub pobrać ze strony

Kod: Zaznacz cały

www.mozilla.com
.
Aktualizacja oznaczona została numerem 3.0.1 i zawiera zmiany dotyczące głównie bezpieczeństwa i stabilności. Najważniejsze z nich to:

* eliminacja problemów ze stabilnością przeglądarki,

* ulepszenie modułu antyphishingowego i antymalware’owego,

* usunięcie problemów z drukowaniem stron internetowych,

* usunięcie problemów z pracą drukarki w Linuksie,

* usunięcie problemów z zapisywaniem listy wyjątków certyfikatów SSL.

* korekta błędu powodującego niestabilność przeglądarki w sytuacji, gdy instalowano Firefoxa 3 w katalogu z Firefoxem 2.

Warto przy tej okazji wspomnieć, że wg najnowszych danych panelu GemiusTraffic, Firefox przekroczył granicę 40 proc. udziału w rynku wyszukiwarek. Od kwietnia, kiedy strącił Internet Explorera na drugie miejsce, pozostaje liderem wyszukiwarek.
Ja nadal korzystam z "dwójki". ;)
Ot, jak będę miał czas to pobiorę.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2008, 18:42 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''