[Problem] Brak litery ,,ć" w systemie.
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
• Strona 1 z 1
Witam od pewnego czasu nie mogę napisac litery ,,ć" obojętnie gdzie: w Wordzie, przeglądarkach, gg itp. Kiedyś jak chciałem napisac te litere używając skrótu alt+c to wyskakiwało mi okinko ze sterowników do karty graficznej ATI. Wszedłem tam chyba w opcje i wyłączyłem używanie tego skrótu. I od tej pory nie mam właśnie tej litery. Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 21:29 przez Robertinho, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [Problem] Brak litery ,,ć" w systemie.
musisz włączyć Catalyst Control Center i przejść do trybu Zaawansowanego konfigurowania. Tam daj Klawisze dostępu i Menedżer klawiszy dostępu, zaznaczasz pole uruchom pulpit nawigacyjny i dajesz Edytuj, tam literkę C zmieniasz na inną, ja zmieniłem na D i jest idealnie
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, 22:22 przez szpon, łącznie zmieniany 4 razy.
możesz też spróbować wcisnąć ctrl+shift wtedy powinno ci się zmienić układ klawiatury (przynajmniej wybór układu klawiatury)
Dzięki wielkie szpon. Naprawiłem Twoim sposobem. Tylko były malutkie problemy bo ja mam to po angielsku. Kiedys tam wchodziłem i chciałem zmienic aby było skrót na gwiazdce (*) ale coś mi tam wyskakiwało. keka, Twoja rada niestety nie pomogłaby ponieważ jest ona tylko po to gdy nam się m.in. poprzestawiają litery np. jak nacisniemy z to jest y i odwrotnie. Dzięki wielkie szpon.
ja mam podobny problem xD tylko ze nie mogę pisać "ż" - mam kartę GF
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.
mam problem podobny co Roberthino tylko wiem jak go zlikwidować rzecz w tym że po paru uruchomieniach kompa muszę znowu przestawiać tą literkę. wie ktoś jak zmienić na stałe??
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
Jaka karta graficzna?DDragon pisze:mam problem podobny co Roberthino
radeon 9250 << to nie mój komp ale taki problem tam jest, a wiem o tym ponieważ często na nim siedzę.
DDragon, a wyłączyłeś skróty klawiaturowe w Catalyst Control Center tak jak to było napisane wczesniej?
właśnie oto chodzi że muszę je wyłączać co jakiś czas bo tak jakby się resetowały.
Zatrzymaj usługę ATi Hotkey Poller i ją Wyłącz. Restart kompa i nie ma silnych ć musi być!
hmm, Maciek jak na razie Twoja porada jest najtrafniejsza. zobaczymy co wyniknie w praniu
Usuń CCC, nie jest do niczego potrzebne. Przynajmniej niczego nie popsujesz xD
ok. mam nadzieję że zadziała. jak tak to dam znać