[szukam] program do automatycznego zapisywania screenshotów
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
czy jest jakiś program dzięki któremu przy naciśnięciu na klawiaturze klawisza "Print Scereen" obraz zapisze mi się automatycznie w jakiejś lokalizacji na dysku??
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
Re: [szukam] program do automatycznego zapisywania screensho
DDragon pisze:czy jest jakiś program dzięki któremu przy naciśnięciu na klawiaturze klawisza "Print Scereen" obraz zapisze mi się automatycznie w jakiejś lokalizacji na dysku??
Kod: Zaznacz cały
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=76&Zrzuty+ekranowe
Re: [szukam] program do automatycznego zapisywania screenshotów
W nowym czasopiśmie NEXT jest program Ashampoo Magical Snap
dzięki na pewno coś wybiorę XD
Polecam program FRAPS. Oprócz tego można jeszcze za jego pomocą nagrywać filmiki z danej gry. Oto moja opinia na temat tego programu:
Plusy:
- Nagrywanie filmików
- Przy naciśnięciu przycisku przypisanemu robieniu screenów zrzut ekranu jest zapisywany w ustalonym folderze.
Minusy:
- W niezarejestrowanej wersji programu screeny są w formacie BMP (bitmap), dlatego screeny zajmują ok. 2-3 MB.
- W niezarejestrowanej wersji programu można nagrywać tylk 30 sek. filmiki i to słabej jakości.
- W każdym nagranym filmiku u góry ekranu widnieje nieznaczej wielkości napis www.fraps.com
- Podczas nagrywania filmiku gra może się przycinać.
Moja rada odnośnie screenów: Jeśli chcesz kilkunastokrotnie zmniejszyć rozmiar screena, otwórz dany obraz w PAINTCIE, kliknij zakładkę PLIK i ZAPISZ JAKO, potem w dole okna są dwie rubryki: NAZWA, gdzie wpisujesz nazwę jaką chcesz nadać plikowi oraz ZAPISZ JAKO TYP gdzie wybierz JPEG. Rozmiar pliku zmniejszy się do kilkuset KB.
Plusy:
- Nagrywanie filmików
- Przy naciśnięciu przycisku przypisanemu robieniu screenów zrzut ekranu jest zapisywany w ustalonym folderze.
Minusy:
- W niezarejestrowanej wersji programu screeny są w formacie BMP (bitmap), dlatego screeny zajmują ok. 2-3 MB.
- W niezarejestrowanej wersji programu można nagrywać tylk 30 sek. filmiki i to słabej jakości.
- W każdym nagranym filmiku u góry ekranu widnieje nieznaczej wielkości napis www.fraps.com
- Podczas nagrywania filmiku gra może się przycinać.
Moja rada odnośnie screenów: Jeśli chcesz kilkunastokrotnie zmniejszyć rozmiar screena, otwórz dany obraz w PAINTCIE, kliknij zakładkę PLIK i ZAPISZ JAKO, potem w dole okna są dwie rubryki: NAZWA, gdzie wpisujesz nazwę jaką chcesz nadać plikowi oraz ZAPISZ JAKO TYP gdzie wybierz JPEG. Rozmiar pliku zmniejszy się do kilkuset KB.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, 01:05 przez Ignac, łącznie zmieniany 1 raz.
Kod: Zaznacz cały
http://www.programosy.pl/program,catcher.html
Zapraszam do mojej galerii
dzięki a ten catcher to nawet nieźle się zapowiada