Trądzik - jak zwalczać, jak zapobiegać.
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
- Poprzednia
- 1
- 2
Re: Trądzik - jak zwalczać, jak zapobiegać.
moja walka z trądzikiem trwała 3lata...
straszna sprawa...
a znam takiego, co się z tym bił 6lat
PS: Na pocieszenie, istnieją tacy ludzie, co tego nawet nigdy nie przechodzą...
straszna sprawa...
PS: Na pocieszenie, istnieją tacy ludzie, co tego nawet nigdy nie przechodzą...
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 00:25 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Z jednym tylko ?Capon pisze:moja walka z trądzikiem trwała 3lata...
straszna sprawa...
Mój kolega jest tym szczęściarzem, ale jest też pewien minus. W klasie naruszyliśmy temat o wągrach itp., po chwili ten kolega (szczęściarz hehe) pyta się co to są wągry. Ja się zszokowałem bo w moim wieku a nie wie co to są.Capon pisze:Na pocieszenie, istnieją tacy ludzie, co tego nawet nigdy nie przechodzą...
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 02:22 przez szpon, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja tam specjalnych problemów z tym nie mam (i nigdy nie miałem) raz na jakiś czas coś wyskoczy to w tedy wycisnę i umyję wodą. Kiedyś jak byłem młodszy to czasami smarowałem jakimś czymś (np. woda po goleniu od taty) na bazie alkoholu i też pomagało
Zanim, zaczniesz wyciskać itd najlepiej umów się na wizytę do Dermatologa, zrobią ci badania, wezmą próbkę i coś może pomogą, na własną rękę lepiej nic nie rób bo możesz sobie zrobić buźkę nie z tej ziemi. Idź do swojej rejonowej przychodni i poproś panią lub pana doktora o skierowanie do dermatologa.
Ja idę najprawdopodobniej w piątek do dermatologa więc po wizycie z nim opowiem wam co on mi poradził Pozdrawiam
A moja siostra była ostatnio u kosmetyczki, która zrobiła jej maseczkę z miodu. Koleżanka chodzi na to regularnie i ma o wiele mniej trądziku. Na siostrę też już działa bo ostatnio chodzi regularnie.
Postanowiłem poszukać na Google coś o tej maseczce i okazało się, że do tego jest potrzebny miód i ręce.
Dlaczego ręce? Nie tylko po to by smarować miodem po twarzy ale też trzeba nimi klepać.
Po prostu najpierw bierzemy miód i rozsmarowujemy na twarzy a później energicznie wklepujemy przez minimum 10 minut. Później biegniemy do łazienki i przemywamy twarz.
Postanowiłem poszukać na Google coś o tej maseczce i okazało się, że do tego jest potrzebny miód i ręce.
Dlaczego ręce? Nie tylko po to by smarować miodem po twarzy ale też trzeba nimi klepać.
Po prostu najpierw bierzemy miód i rozsmarowujemy na twarzy a później energicznie wklepujemy przez minimum 10 minut. Później biegniemy do łazienki i przemywamy twarz.
Hmmm ciekawe czy ten miod bedzie naprawde dzialal u mnie zobacze czy bedzie kompatybilny z moja cera
Asus P5PE-VM- Dual Core E2180 2x2.0Ghz- 2GB RAM Kingstone DDR- ATI HD3650 512MB- Samsung 300 GB HDD
Dermatolog zapewne przypisze jakiś antybiotyk z serii tetracyklin np. Tetralysal i do tego jakąś maść np. Isotrexin (erytromycyna) - popularna kuracja, oczywiście wszystko na receptę. Taka kuracja trwa od 3 miesięcy do minimum 6miechów. Lub poleci tylko jakąś maść.