[Obsługa] Kaspersky Internet Security 2009 i Sunrise Vista K

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 9 wrz 2008, 22:44

[Obsługa] Kaspersky Internet Security 2009 i Sunrise Vista K

Witam serdecznie, mam trzy pytania do Kaspersky Internet Security 2009.

1. Przy instalowaniu czegokolwiek kaspersky ciągle pyta się czy dodać ten wpis itp. i muszę klikać zezwól teraz lub zawsze. Jest to wkurzające, jak to wyłączyć.

2. Jak wyłączyć sprawdzanie aplikacji przed uruchomieniem, jak uruchomię jakąś aplikację to zanim pojawi się okno instalacji to kaspersky przeprowadza jej skanowanie które trochę trwa. Podczas konfiguracji na początku była opcja żeby to odznaczyć, ale zostawiłem zaznaczone a teraz nie wiem jak to wyłączyć.

3. Na tym zależy mi najbardziej: Otóż, zainstalowałem Sunrise Vista Konfigurator i kaspersky non stop pytał się czy zezwolić sieci itp, wyskakiwały różne IP itp. i dawałem cały czas Zezwól (Zalecane), gdzieś naciskałem z 7 razy, ale miałem dość, więc zaznaczyłem Zawsze stosuj dla tej aplikacji i dałem Zezwól (Zalecane).
Teraz się boję, że kaspersky non stop akceptuje nie wiadomo jakie IP tego programu itd i , że coś się może stać. jak sprawdzić, czy kaspersky dalej akceptuje sieci tego programu czy nie.

Proszę o pomoc.

W głównej nazwie tematu MUSI znaleźć się tytuł programu. MTS
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2008, 17:58 przez szpon, łącznie zmieniany 4 razy.

<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 10 wrz 2008, 18:05

Re: [Obsługa] Kaspersky Internet Security 2009 i Sunrise Vista K

szpon, co do 3 pytania, to jak dałeś żeby zawsze zezwolił to nawet z Czarnobyla zaakceptuje IP x]
Co do 1 i 2 to istnieje coś takiego jak Dokumentacjap gdzie wszystko powinno byś wyjaśnione, więc się wysil trochę i poszukaj:

Kod: Zaznacz cały

http://www.kaspersky.pl/products.html?show=proddet&prodid=170
na tej stronie masz do pobrania dokumentacje.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 10 wrz 2008, 18:44

Jak może akceptować wszystkie IP, to raczej chodzi o to, że zaakceptuje wszystkie IP których będzie wymagał ten program.

Czytałem już ten artykuł i nie ma "raczej" tam tego, przynajmniej ja nie mogę znaleźć. Otóż obczaiłem google zanim napisałem ten temat.

Czekam na dalsze pomocne odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2008, 18:49 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

piogeg

Nowy

Post autor: piogeg » 9 lis 2008, 02:55

po prostu przy instalacji dałes"instalacje uzytkownika",przeinstaluj i wcisnij instalacje ,,standardowa''(sugerowana)nie bedzie ci sie o nic pytał,tylko bedzie sobie chrupał co trzeba
:)