krzysztofab pisze:ze taki komputer chodzi slabiej na viscie
Chyba chciales napisac odwrotnie: to Vista na nim słabo chodzi? Bo to system jest dla sprzetu a nie sprzet dla systemu - czyż nie? Zwroc uwage na alternatywne systemy operacyjne i jakie one maja małe wymagania sprzetowe a jak wiele efektow specjalnych oferują (Compiz fusion). Małe wymagania=świetne efekty graficzne, Viściarze pewnie nigdy nie bedą mogli tego zrozumieć. Bo przecież postęp=wzrost wymagań systemowych, czyż nie? A no własnie wcale NIE...
krzysztofab pisze:od kiedy w tych czasach ktos uzywa jeszcze 1gb ramu?
Oczywiscie znasz oficjalne wymagania minimalne i zalecane dla Visty? Zalecam lekture na stronach Microsoftu, a z lektury warezowej zrezygnować
krzysztofab pisze:albo dysk 200?
A co ma tu do rzeczy pojemnosc dysku wg Ciebie? Mozesz chwalić się że masz dysk o kilka TB pojemnosci, ale pojemnosc dysku nie miala znaczenia ŻADNEGO w testach. Interfejs dysku to SATA
Karta graficzna podana w tym tescie? toz to zart
Żart? chyba żartujesz - twierdzisz ze nie nadaje się ta karta graficzna do obliczania wartosci PI? Tak masz racje - bo to oblicza procesor! Nie nadaje sie do kopiowania plikow - i znowu masz racje bo to w glownej mierze zalezy to od wydajnosci dysku twardego i jak pokazaly wyniki testów, stopien dopracowania systemu tez gra role.
krzysztofab pisze:ze sie myle
Nie mylisz sie bo nie komentujesz wyników PRZEPROWADZONYCH KATEGORII TESTÓW, tylko twierdzisz ze komputer nie nadaje sie do optymalnego grania w najnowsze gry. Tak - nie nadaje sie do gry w FC2, Crysisa Warheada, ale do jasnej ch.olery te testy nie były przeprowadzane w tych grach. Ale nie na tym polegał też sam test:
I kiedy wreszcie dotrze to do niektórych, ze akurat TEN komputer był tylko narzędziem do przeprowadzenia porównania jaką wydajność zdołają wydusić z niego 2 systemy operacyjny: XP i Vista?!
krzysztofab pisze:Vista wypada duzo lepiej na lepszym sprzecie
Kiedty do głów dzieci dojdzie też to iż na szybszym kompie Vista bedzie oczywiscie ze szybciej działała, ale
XP też będzie proporcjonalnie szybciej działał i będzie szybszy od Visty na szybszym sprzecie!
krzysztofab, czy móglbys podac konfiguracje komputera pod system opracyjny Windows Vista na ktorym bedzie mozliwe konfortowe uzywanie edytora tekstu, jakiegos edytora grafiki i korzystanie z internetu, sluchania muzyki itp itd? Tylko pamietaj ze jakąkolwiek konfiguracje bys nie podal to i tak na tym kompie XP bedzie szybszy a co za tym idzie wszystkie te zadania wykonasz szybciej.
Kocyk pisze:a ja odradzam SP3 w XP, same problemy
No patrz a ja obslugiwalem 6 PCtów z SP3 zainstalowanym i zero problemów - jak to mozliwe? Jaki Administrator taki system?
Śledziks pisze:Dlaczego ludzi nieznających się na komputerach nazywasz dziećmi?
Osoby nie potrafiące samodzielnie mysleć=dzieci, gdyz za nich myslą/podejmują decyzje rodzice. Taki skrót myslowy.
Śledziks pisze:Ja mam 2 i żaden z moich kolegów nie ma więcej.
I nie musi miec bo zadne aplikacje domowe nie potrzebuja obecnie 2GB RAMu do pracy.
Śledziks pisze:Nie pamiętacie już jak to było z XP?
Pamietam doskonale, ale to zapewne dlatego ze jestem starszy
I pamietam tez ze glosów na "NIE" dla XP nie byly az ta duzo jak NIE dla Visty, Nie pamietasz
Śledziks?! ;P