khbhk
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
• Strona 1 z 1
Ja od wtorku nosze oksy, nie wiem tylko czy musze na stale, czy nie, bo mi okulista nie powiedzial. -1,25 na oba oczy, roznica z zalozonymi badz nie jest jak skok w nadprzestrzen . Nie chce mi sie ich nosic na stale (no 18 lat sie nie potrzebowalo to trudno sie przestawic) ale z drugiej strony może bede swoja wade wzroku jeszcze bardziej poglebial? Co myslicie ?
Re: khbhk
No cóż jak trzeba to trzeba. Ja używam tylko do TV i kina ale jestem dużo starszy od ciebie, zresztą całe życie mam przed komputerem i w pracy też. Ale jeżeli używasz okularków i widzisz milimetrową plamkę na ścianie z 5m lub uważasz że jest zbyt dobra widoczność, wręcz idealna, albo po krótkim czasie noszenia męczą ci się oczy proponuje zmniejszyć np. o 0,25 z tego względu, że po jakimś czasie oczy przyzwyczajają ci się do takiej wady jaką masz, nawet chociaż mógłbyś nosić np. -1 lub -0,75.
Po pierwsze żadnego zmniejszania grubości szkieł. Okulista dał takie, więc takie muszą być!
Po drugie, ja zacząłem nosić w wieku 20 lat. Początek był ciężki, ale się przyzwyczaiłem i nie chciał bym bez nich, bo nic nie widzę bez, a po za tym lepiej się czuję i wyglądam
A jak nie chcesz okularów to szkła kontaktowe. Ale to też musisz iść do okulisty, bo nie każdemu wolno.
Po drugie, ja zacząłem nosić w wieku 20 lat. Początek był ciężki, ale się przyzwyczaiłem i nie chciał bym bez nich, bo nic nie widzę bez, a po za tym lepiej się czuję i wyglądam
A jak nie chcesz okularów to szkła kontaktowe. Ale to też musisz iść do okulisty, bo nie każdemu wolno.
co ma grubość szkieł do ich mocy? ja mam pocieniane. A tak w ogóle, to zamykam temat dopóki autor nie wyjaśni mi na PW tytułu wątku.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"