[problem] Rozłączający się internet

Wszystko co związane z Internetem.

<<

zioomus

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 28 sty 2009, 23:25

[problem] Rozłączający się internet

Mam internet DSL 2mb/s od TP SA, i od wczoraj co 5 minut mi się rozłącza ;| nie kombinowałem nic, nie zmieniałem itp., kable wszystkie dociśnięte, restartowałem modem itp. dzieję się to najczęściej w godzinach wieczornych... Ktoś wie jak to naprawić? Bo już mnie (cenzura) bierze :mur: Czy może być to spowodowane wirusem jakimś? Pozdrawiam :)

<<

Mat

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Mat » 28 sty 2009, 23:34

Re: [problem] Rozłączający się internet

A dzwoniłeś do nich? W ogromnej większości takie awarie są spowodowane problemami u dostawcy. Tym bardziej, że resetowałeś już modem.
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 29 sty 2009, 00:37

zgłosiłem to tam do nich, przyjeli awarie, powiedzieli, że rozłączało dziś 45 razy :mad:
<<

zriel

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: zriel » 3 lut 2009, 19:33

Jeśli masz modem lub ruter od tp to właśnie on może być przyczyną,szczególnie Livebox znany jest ze swojej niestabilności oraz częstego rozłączania.Najlepszym rozwiązaniem jest zakup porządnego rutera.Jeśli nie posiadasz zbyt dużo gotówki to jakiegoś D-LINK-a lub EDIMAX,jeśli masz więcej pieniędzy to LINKSYS , NetGear,lub ZyXEL.Większość nowych ruterów potrafi sama nawiązywać ponownie połączenie w przypadku jego zerwania,np popularny w naszym kraju LINKSYS WAG200G.