Jak łatwo i szybko nauczyć się jezyka HTML?
Wszystko co związane z Internetem.
• Strona 1 z 1
Re: Jak łatwo i szybko nauczyć się jezyka HTML?
Kod: Zaznacz cały
www.kurshtml.boo.pl
Co do programu to EdHTML. Jednak nie ma to polegać na tym, że robisz wszystko za pomocą opcji w programie. Ten program ułatwia budowanie strony(przechodzenie między zakładkami itd.).
www.kurshtml.boo.pl
"Bo kto się w PHP'ie połapie"
Ja uczyłem sie z poradnika w Komputer Świecie. Jednak ta stronka jest również bardzo dobra Ja bym Ci radził robić pierwsze proste strony w notatniku Jednak wybor nalezy do Ciebie
Warto również kupić jakąś książkę.
Ja miałem jedną i polegało to na tym, że zaczynało się stronę o tematyce (w moim przypadku to było ZOO) i rozwijało się ją o nowe opcje. Na koniec powstała w miarę dobra strona.
Po prostu robisz wszystko na jednej stronie. I tak tworzysz powoli i na koniec masz wszystko w kupie (nie przesadzone) i ładnie widać efekty HTML.
Ja miałem jedną i polegało to na tym, że zaczynało się stronę o tematyce (w moim przypadku to było ZOO) i rozwijało się ją o nowe opcje. Na koniec powstała w miarę dobra strona.
Po prostu robisz wszystko na jednej stronie. I tak tworzysz powoli i na koniec masz wszystko w kupie (nie przesadzone) i ładnie widać efekty HTML.
Prawdę mówiąc ja się nie uczyłem HTML, a umiem dużo - bardzo dużo... Po prostu zawsze oglądałem kody źródłowe różnych stron, potem starałem się pisać coś i wychodziło - jak czegoś nie wiedziałem to korzystałem z google.pl...
Sprawa jest prosta, znasz angielski ? to i znasz HTML. Po prostu przeszukaj hostingi yoyo.pl w poszukiwaniu lamerskich stron WWW pisanych w HTML'u, spisz sobie ich kod do programu typu Zajączek czy Pajączek i baw się, zmieniaj atrybuty i sprawdzaj jak zachowuje się strona, praktyka to najlepsza nauka a teoria przyjdzie z czasem.
Spisz sobie ich niekompatybilny, niechlujny i niezgodny z niczym kod i ucz się go - tak to dobra metoda! Dla masochistów...Nivener pisze:spisz sobie ich kod
Maciek nie no oczywiście wg. Ciebie każdy musi zaczynać od skomplikowanych kodów stron takich jak onet.pl czy inne portalowe śmietniki ? Najpierw niechaj dowie się jak wygląda składnia takigo kodu, jak się go edytuje, etc... wkońcu to TYLKO HTML, nie xHTML, nie CSS, nie JS czy PHP to TYLKO HTML.
A tak w ogóle zaczyna się od łatwych podstaw etc... no i większość stron jest pisana na podstawie kursu:
więc raczej nie powinien mieć problemów z odczytaniem i kompatybilnością takiego kodu
A tak w ogóle każdy ma swoje zdanie, swoje podejście do pewnych spraw, więc tutaj nie ma się o co spierać.
A tak w ogóle zaczyna się od łatwych podstaw etc... no i większość stron jest pisana na podstawie kursu:
http://www.kurshtml.boo.pl/
A tak w ogóle każdy ma swoje zdanie, swoje podejście do pewnych spraw, więc tutaj nie ma się o co spierać.
Wg. mnie? Ciekawe gdzie ja to napisałem?Nivener pisze:wg. Ciebie każdy musi zaczynać od skomplikowanych kodów stron takich jak onet.pl czy inne portalowe śmietniki ?
Najpierw niech się dowie jak wygląda prosta POPRAWNA (wg standardów W3C) składnia tego kodu!Nivener pisze:Najpierw niechaj dowie się jak wygląda składnia takigo kodu
Taką składnię trudno znaleźć Nivener na stronach które poleciłeś odwiedzać:
Później Nivener najwidoczniej zauważyłeś swój błąd i próbowałeś się ratować podając legendarny kurs:Nivener pisze:Po prostu przeszukaj hostingi yoyo.pl w poszukiwaniu lamerskich stron WWW pisanych w HTML'u
jednak przecież ww. strona została już podana przez IudexNivener pisze:no i większość stron jest pisana na podstawie kursu:
http://www.kurshtml.boo.pl/
Że niby co? Mamy nie reagować jak ktoś wypisuje głupoty i ktoś zostaje wprowadzony w błąd przez takie głupoty? (w tym przypadku: stachu)Nivener pisze:A tak w ogóle każdy ma swoje zdanie, swoje podejście do pewnych spraw, więc tutaj nie ma się o co spierać.
Podobny najbardziej idiotyczny tekst na forach jaki można przeczytać w DYSKUSJACH, jezeli ktoś nie ma argumentów:
Wiemy o tym! Bo podpisujesz się pod tym swoim nickiem!ale nie musisz się ze mną zgadzać bo to jest tylko moja opinia
i:
Wow! Światowe odkrycie! Nobel jak nic! Jestem niezwykle tolerancyjny i nawet rozumiem, ze dla niektórych sól jest bardziej słodsza od cukru, bo taki mają gust. Ale podyskutujmy o tym! (dlaczego tak jest itp.)ale każdy ma inny gust