Tabaka

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

Adamo

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Adamo » 15 mar 2009, 17:46

Tabaka

Czesc. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tej używki. Czy snuffacie? Jaką snuffacie? Jak czesto ;) A może jakieś rekordy wciągnięć ?

Ja osobiscie próbowałem jak narazie 2 tabaki - Gawith Snuff Apricot (brzoswkiniowa) i Red Bull (mentolowa z dodatkiem pieprzu - nie polecam, nos się od razu zatyka)
Wypowiedzcie się!

<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 15 mar 2009, 18:28

Re: Tabaka

Swego czasu za małolata wciągałem Red Bull takie w czerwonym pudełku. Nos się udrażniał jeśli się odpowiednio ją wzieło. Nie za dużo i nie za mało i było git. Kiedyś zrobiłem sobie ścieżkę taką ze 30 cm i wciągnąłem w jedną dziurkę jednak nie polecam bo od razu łzy w oczach. Używka hmm ja bym tego tak nie nazwał raczej zabawa jak się nie ma co robić to można po wciągać, się pośmiać ale na dłuższą metę raczej odpada.
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 15 mar 2009, 19:36

Mnie to nie kręci, osobiscie nie mam najlepszego nosa i po prostu mnie to boli i piecze, nic przyjemnego ;]
Jak na moje - glupia moda ;)
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 15 mar 2009, 20:52

w gimnazjum był szał u mnie na to, rekordy szły po 80 centymetrów na jedna dziurę nosa. Dziś sie wyrosło z takich zabaw. Nie polecam uzywać za dużo, opróżniałem pudełko w trzy dni, pół roku miałem rozwalone śluzówki i mi ciekło z nosa cały czas :D Ale teraz se kupuję raz na pół roku, bo tabaka na katar najlepsza z umiarem, teraz pudełko na pół roku mam. Tabaki które polecam i są do kupienia w Polsce to Redbull, Löwenprise, Alpina, Gawith Apricot i Cola, generalnie większość firmy Poschl Tabak. Polecam za granicą szukac tabak np. Czechy, Niemcy. Tam jest duzo i kupę jeszcze fajnych naprzykład bardzo polecam Ozona. Denerwuje mnie tylko, ze przez to, ze sie wciaga nosem to większośc ludzi zaraz to z narkotykami kojarzy :/ A przecież nawet w Panu Tadeuszu tabake ciagli.

P.S: Tabaka jest używka ale najmniej szkodliwą, jeszcze nikt nie umarł na raka nosa od tego, ani nie stwierdzono żeby <font color=red><b>w ogóle</b></font> to powodowało wzrost prawdopodobieństwa zachorowania na raka.
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 15 mar 2009, 21:13

Jest to używka, tak samo jak kawa, ale no może w tak małym stopniu szkodliwa, że nie powinno się okreslac jej mianem szkodliwej jak dla mnie.
Narkotyk to nie jest :P
Ale tak czy inaczej, dla mnie wciaganie lin tabaki to tylko dla szpanu :)
niech se dzieci z 6 klas powciagaja krede ;p
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 15 mar 2009, 22:44

szalmar pisze:niech se dzieci z 6 klas powciagaja krede ;p
ta, bardzo rozsądne :] tylko że mu "zaczopuje" nos i będzie tzw. buba :D
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 15 mar 2009, 23:19

moim zdaniem to nie jest nawet używka, tylko zwykły shit na katar, który wciągają dzieci na poziomie podstawówki, bo chcą być "fajni"...
Wciągnąłem to może ze dwa razy i po tym jedynie katar miałem...
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Adamo » 16 mar 2009, 17:22

Jakby nie patrząc na katar jest dobre, ale można to też uznać, że może pomóc palaczom w walce z nałogiem :D. Głównie chodzi o dostarczenie nikotyny. Na pewno jest to tańsze od plastrów, gum do żucia itd pewnej firmy (zaczynając na N, kończąc na N, poprzez IQITI xD).

Mój osobisty rekord - 54cm/0,4cm. Nigdy więcej... Jak szedłem po chusteczki i wychodziłem z pokoju to się uderzyłem we framugę... a stan nosa po takiej dawce to gorzej niż źle.

Teraz mam pudełeczko Snuff Apricot (najlepsza jaką mogę dostać w Ostrowie) ale myślę, że niedługo dostanę coś lepszego ;).
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 16 mar 2009, 17:35

Lepszego? Shit do zatykania/przepychania/czyszczenia (zaleznie od przypadku) nosa ; D
I ulubiona rzecz Kaszubow ;]
Jakos ja nie chcialem byc 'fajny' w 6 klasie poprzez wciąganie tabaki ;D
Podobno tabaka w nadmiarze niszczy bardzo wszystko w nosie, i można mieć problemy z gardłem :)
Dla mnie to nieprzyjemne uczucie, nie uzywam ;D

Kod: Zaznacz cały

przestań się powtarzać, bo ludzie się skarżą :)>>m_p[/color]
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Adamo » 17 mar 2009, 16:30

Tak, zatykają się zatoki. Moi znajomi przez dłuższy okres czasu wciągali większe ilości i potem do lekarze musieli iść zatoki czyścić.
Na razie mam przerwę bo mi się nos strasznie zatyka ;P niech sobie odpocznie z tydzień - dwa a potem znowu ;)
<<

ges

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: ges » 22 kwie 2009, 22:31

Odp.: Tabaka

Pierwszą tabaka to była Red Bull a później zakupiłem Löwen Prise. Mój rekord to 2 x 14 cm, pobiłbym rekord ale mi tabakę skonfiskowali :mad: