Tatuaże - wasze opinie i odczucia.

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 8 maja 2009, 15:00

Tatuaże - wasze opinie i odczucia.

Tutaj wklejajcie swoje tatuaże jesli macie :D Dziś zrobiłem sobie cos takiego, za dwa tygodnie jak sie zagoi to wystawie jeszcze raz w lepszym stanie. Porsze o opinie, raczej pochlebne nie bedą, ale co tam.

http://s2.zapodaj.net/6761357.jpg.html

a oto następnego dnia gdy zeszła fioletowa poswiata po kalce
http://s1.zapodaj.net/17773846.jpg.html
Ostatnio zmieniony 9 maja 2009, 19:41 przez Kocyk, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Mat

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Mat » 8 maja 2009, 19:47

Re: pochwalcie sie tautażem

ale trzeba mieć poryte, żeby sobie takiego koziołka matołka zrobić

Sam tytuł już jak dla mnie jest dziwny, bo nie wiem czym tu się chwalić. Tatuaże rozumiem tylko malutkie i przede wszystkim u kobiet np. na kostce. Mnie osobiście tylko takie się podobają.
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 8 maja 2009, 21:13

Wszystko to kwestia gustu. Na razie spotkałem jednego człowieka co by chciał pentagram i to na karku. Mnie akurat podobało sie to,wierzący nie jestem to co sie dziewić. Kumpel za to pełno wikińskich i słowiańskich znaków ma, wojaków z mieczami. Co jest złego i dziwnego w pokazaniu swoich tatuaży, w końcu nie robi sie ich tylko po to by chowac pod koszulą. Jedni lubia gadac o samochodach i ile to koni nie ma ich wózek i dla mnie ten temat jest dziwny, inni o czyms jeszcze innym, więc ja nie widze problemu w dyskusji na temat tatauży swoich/cudzych.
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 9 maja 2009, 19:56

Jak dla mnie samo w sobie tatuowanie jest spoko nawet, możja mieć 1, 2 lub nawet 3 tatuaże, jak dla mnie, sam może kiedyś sobie zrobię, ale nie przesadzajmy. Jeśli miałbym zrobić sobie tatuaż na plecach, to wybrałbym coś naprawdę porządnego, ale ten twój wygląda trochę słabo, kozioł ujdzie i czcionka też fajna, tylko te linie jakies tie krzywe dla mnie :P. Polecam, obejrzyjcie kilka odcinków Miami Ink. na Disovery, tam robią naprawdę świetne tatuaże.
Obrazek
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 9 maja 2009, 21:46

a wiesz że skóra na plecach pracuje i linie wykrzywiają sie za każdą zmianą położenia rak ? nie ? To już wiesz:P A nie lubię Maiami Ink, ze wzgledu że tam styl tatuażów to jak największy i kolorowy, zazwyczaj smok czy coś. Zauwazyłem że Słowiańska kultrua ma całkowicie inny gust, przede wszystkim widze tautaże czarnobiałe, dużo wikińsko-słowiańsych motywów czyli jakis wojak z mieczem.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 10 maja 2009, 00:04

A ja uwielbiam chińskie smoki i tego typu rzeczy. Za to właśnie takie rzeczy nie trwałe jak wiara (zawsze można przecież zmienić), imię dziewczyny/chłopaka itd. to jest dla mnie idiotyzm. Wytatuowałeś sobie kozę w okręgu, i co w ten sposób chcesz pokazać że jesteś wyznawcą szatana czy jak? Z resztą i tak na co dzień koszulkę nosisz więc tatuażu i tak nikt nie zobaczy, a wśród osób "spoza kręgu" wzbudzisz tylko niechęć. Jeśli już miałbym coś sobie wytatuować to byłby to jakiś niewielki tatuaż na np. łydce. Mój dziadek za młodu zrobił sobie tatuaż i teraz żałuje że go ma. Tatuaże są fajne, jako dzieła artystyczne (powiedzmy) ale żeby tak wziąć sobie i tym ciało przyozdobić to raczej nie dla mnie.
Obrazek
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 10 maja 2009, 09:11

Nie, jestem 100% ateistą,byłem i będę, tylko ludzie słabi psychicznie zmieniaja wiarę i potrzebują jakiejś. Ja drwie z chrześcijaństwa, satanizmu. Tatuaż robi sie dla siebie, a nie dla wyznania,miłości itp. jak powiedziałeś, po prostu zawsze mi się to podobało jako grafika, tak samo sfastyka, czy sierp i młot na tle czerwonej gwiazdy, nie wiąże z tym zła, po prostu patrze na to jako na grafikę. A co do koszulki to własnie jest według mnie dobry bajer, bo jak sie komus nie podoba to koszulkę zakładam i gitara.

P.S: początkowo ten symbol, nie miał powiązania z szatanem i satanizmem. czy chrześcijaństwem, dopiero Hiszpańska inkwizycja uznała go za satanistyczny symbol jak wszystko inne co było pogańskie.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 10 maja 2009, 10:33

No skoro jest to dla Ciebie po prostu grafika i tylko to się liczy to już bardziej Cię rozumie. Mi się nie podoba, ale to rzecz gustu ;)
Obrazek
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 10 maja 2009, 11:24

należy jednak pamiętać, że mimo iż jest to dla Ciebie tylko grafika, to jest ona również pewnym symbolem, informacją i posiada swoje znaczenie. To ja z ocenami. zarówno 1 i 5 jest "grafiką", jednak oprócz obrazka coś z sobą niesie.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 10 maja 2009, 11:39

Re: Tatuaże - wasze opinie i odczucia.

Kocyk, grasz może w CS'a (widziałem kogoś o podobnej ksywce)?, a co do tatuażu, to chciałbym zauważyć, że jeśli coś się źle kojarzy, to nie powinno się tego tatuować. Piszesz, że kiedyś nie był to znak uznawany za satanistyczny, ale podobnie było z sfastyką, która w którymś z azjatyckich państw (Tybet, czy coś) oznaczała symbol szczęścia, a mieć wytatuowaną sfastykę to jak mieć napisane na czole "Cel". Podobnie było z wieloma znakami np. z Rzymskim pozdrowieniem itd.
Obrazek
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 10 maja 2009, 11:41

sfastyka to bodajże z Indii pochodzi. tylko w inną stronę odwrócona. Mój kolega też ma tatuaż na plecach - smoka na łopatce. Nawet spoko. Inny jakieś kółko na łydce, ale mówi, że błąd młodości zrobiony z kolegami przy użyciu długopisu. I faktycznie tak wygląda :)

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 10 maja 2009, 14:37

tak, swastyka to znak szczęścia, i właśnie nie rozumiem czemu musi się dalej kojarzyć z nazimem, skoro juz dawno nie ma nazimu. Czyli jakbym se Światowida albo Odyna wytatuował to tez źle bo inkwizycja zrobiła z tego pogaństwo i satanizm. Jakos chrześcijaństwo tez powinno byc potępiane, inkwizycja kupę ludzi mordowała albo zabijała w imię wiary, mi sie to kojarzy źle.może to ja jestem po prostu dziwny, bo drugi tautaz to będzie S.T.A.L.K.E.R. na ręce XD Też myślę nad czyms zwiazanym z II Wojna Światową, jakis czołg albo granacik :D

P.S: W CS ostatnio ze dwa lata temu grałem, znudził mi sie, wolę klimaty II Wojny Światowej i naprzykład Red Orchestrę.

P.S 2: Jeśli ktos bardzo czuje sie obrażony z powodu fot mojego tatuażu, mogę je usunąć
<<

SWAT

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: SWAT » 10 maja 2009, 23:52

Mi się podoba ten tatuaż, chociaż pierwsze skojarzenie, to oczywiście satanizm.
Widziałem dużo gorszych dzieł.
<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 11 maja 2009, 10:25

Odp.: Tatuaże - wasze opinie i odczucia.

Sfastyka została uznana za międzynarodowy symbol faszyzmu a także za symbol faszystowskich Niemiec. Symbole ewoluują i ich znaczenie się zmienia. Jeśli robić sobie tatuaż, to taki który coś dla mnie znaczy i w miejscu widocznym dla mnie, np na ramieniu. Po co ci obrazek na plecach jak nie możesz go sobie swobodnie oglądać? Dla mnie to głupota. Ja bym sobie zrobił z chęcią symbol nieskończoności na ręku :)
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 11 maja 2009, 14:07

Mi tam lustro styka i fajne foty są jak se robie z tył, mi to pasuje. No dobra, ze sfastyką to przesadzam już :D No widzisz, dla Ciebie to głupota, dla mnie i części moich znajomych jest super, dla drugiej części jak zwykle mam naryte we łbie. Dla mnie naprzykład symbol nieskonczonosci to nic ciekawego, kazdy ma inny gust i opinie. Pamietajcie tatuaż jest WYŁACZNIE dla was, cokolwiek se nie zrobicie zawsze ktos bedzie przeciw i za, to wam ma sie podobac przede wszystkim, dlatego jeśli tez macie jakieś pomysły to nie przejmujcie sie ludźmi tylko róbcie, pozatym w dzisiejszych czasach łatwo mozna usunać tatuaż .
<<

Fisher

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Fisher » 11 maja 2009, 17:36

Albo wybrałem zły tok myślenia, albo was nie do końca rozumiem. tatuaże są spoko. Jak dla mnie gdy widzę gościa, co ma jakiś wytatuowany znak kojarzący się (!) z satanizmem czy czymś podobnym, to nie myślę sobie od razu: "ale on jest głupi, co za (cenzura), jak można sobie takie coś wytatuować?" skoro mu się podoba to OK. jego wybór, jego życie. Kocyk, Twój tatuaż również kojarzy mi się z szatanem, aczkolwiek rozumiem Cię, że oceniasz to po grafice, bo jako obrazek, Twój tatuaż jest spoko ;)
Poza tym, jakby ktoś wytatuował się na całym ciele (a'la Mike z PB), to nie wiem jak on, ale ja bym się zastanowił, jak będę wyglądał w tym, kiedy dożyję dajmy na to 80 lat, i moja skóra nie będzie już taka "fajna" i gładka jak wtedy, gdy dajmy na to w wieku 25 lat robiłem tatuaż.
<<

SWAT

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: SWAT » 11 maja 2009, 17:51

Wikipedia pisze:Pentagram był symbolem bogini Kore, najbardziej wewnętrznej duszy Matki Ziemi, którą czczono w czasach neolitu[potrzebne źródło]. Pentagram był znany jako Gwiazda Isztar, a później jako Gwiazda Izydy. Mistycy pitagorejscy widzieli w nim symbol doskonałości, kojarzyli go z życiem i zdrowiem. W starożytności przekonanie o właściwościach ochronnych pentagramu było tak silne, że Babilończycy często rysowali go na pojemnikach z żywnością, co miało zapobiegać jej gniciu. Dla pierwszych chrześcijan pentagram odzwierciedlał pięć ran Jezusa ze względu na 5 wierzchołków. Od XIV wieku uważany za symbol szatana, ze względu na podobieństwo do głowy kozła (odwrócony dwoma wierzchołkami do góry). W XIX wieku Eliphas Levi podzielił pentagramy na "dobrą stronę" i "złą stronę". Za "dobrą" uznał ten odwrócony jednym wierzchołkiem do góry, za "złą" odwrócony — zwrócony dwoma wierzchołkami do góry. Pentagram zwrócony jednym wierzchołkiem do góry zwany jest Pentagramem Białym, jest on odzwierciedleniem sacrum — siły boskiej. Może również odzwierciedlać pięć zmysłów człowieka, oraz pięć żywiołów: powietrze, wodę, ziemię, ogień i ducha, ukazując wyższość umysłu człowieka nad wszelkimi innymi żywiołami i zmysłami.
Pentagram z imionami Lilith i Samael
Pentagram zwrócony jednym wierzchołkiem ku dołowi zwany jest Pentagramem Odwróconym, Czarnym, lub Pentagramem Baphometha. Pentagram Baphometha przedstawia profanum - człowieczeństwo, odzwierciedla on wyższość żądz i emocji nad rozumem, jest powszechnie uważany za znak satanistyczny, chociaż często mylony z Pentagramem Białym.
Pentagram Biały uważany jest za amulet chroniący przed zgubnym wpływem magii oraz klątwami. Można go zauważyć na różnych talizmanach i amuletach oraz odnaleźć w wielu budowlach sakralnych, itp. Biały pentagram jest między innymi symbolem religii Wicca i innych tradycji pogańskich.
Już w prehistorii zaobserwowano, że planeta Wenus wykonuje na nieboskłonie pentagram w ciągu 8 lat. W starożytnej Grecji planeta Wenus była symbolem bogini Wenus. Symbol ten odnalazł się też w XV wieku jako symbol żałoby, kiedy to matka jednego z rycerzy zakonnych zmarła. Jako, iż miała na imię Wenus, jej potomek wykonał naszyjnik zawierający w sobie pentagram. Obrócił go na znak śmierci jednym ramieniem do dołu i wpisał w okrąg tak aby wierzchołki ramion wystawały poza koło. Owo koło było znakiem bliskości jaka była między zakonnym żołnierzem, a matką.
Dla zainteresowanych genezą pentagramu.
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 11 maja 2009, 22:35

a tu link z obszerniejszym tłumaczeniem znaczenia odwróconego pentagramu w tym co oznacza te 5 symboli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sigil_of_Baphomet

Polecam sie z tym zapoznać

P.S: Dzieki Fisher za uznanie bo właśnie oceniam to jako obrazek, nie jaram sie tym jakie to jest satanistyczne,mroczne i <font color=red><b>w ogóle</b></font> jestem cool dzięki temu
P.S 2: teraz przynajmniej mam zwierzątko do karmienia - kózkę XD
<<

Stafford

Zaawansowany

Post autor: Stafford » 30 cze 2009, 01:39

Kocyk, czy mógłbyś się pochwalić, jak dziś wygląda Twoja kózka?
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 1 lip 2009, 09:33