Przetlumaczenie (Jak odpalić gre)

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

MartinV

Post autor: MartinV » 21 maja 2009, 19:39

Przetlumaczenie (Jak odpalić gre)

Mogłbymi ktoś to dokładnie przetłumaczyć?? Ale naprawde dokładnie

"for all those who want the russian to english fix.....

RapidShare: Easy Filehosting

go to the above link,download the stuff,extract to the desktop....

in the daivyphuong-gvn folder there is a p91-wlm folder, u will find 2 folders in it Binaries and PC....

from the binaries folder copy the wheelman.exe file and paste it in the binaries folder of wheelman installation directory....i.e.

XProgram Files\Wheelman\Binaries\

now the important stuff...

in the PC folder u will find the colesced.eng file i.e go to Desktop\daivyphuong-gvn\PC\p91-wlm\PC\WheelmanGame\Localisation

folder to get the file mentioned above ...copy this to...XProgram Files\Wheelman\PC\WheelmanGame\Localization\ AND also to

XProgram Files\Wheelman\WheelmanGame\Localization\...

create a shortcut to wheelman.exe on the desktop...

go to shortcut properties....in the target make the following change......

XProgram Files\Wheelman\Binaries\Wheelman.exe -language=ENG.....its very important to hav a space after .exe.....

apply properties ...run the game...it will run in english....albeit with few extra "IS"es..but its understandable......

NJOY"

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 21 maja 2009, 19:55

Re: Przetlumaczenie (Jak odpalić gre)

Tłumaczone na szybko, nie czuwałem nad literacką stylistyką, ale myślę, że tekst będzie zrozumiały.
Dla wszystkich, którzy chcą przerobić grę z wersji rosyjskiej na angielską.
>link>
Pobierz pliki z powyższego linku, wypakuj na pulpit.
W folderze daivyphuong-gvn jest folder p91-wlm, gdzie znajdziesz 2 foldery: Binaries i PC.
Z folderu Binaries skopiuj plik wheelman.exe i wklej go do folderu Binaries w folderze z zainstalowaną grą (np. C:\Program Files\Wheelman\Binaries\)

Teraz ważna uwaga.
W folderze PC znajdziesz plik colesced.eng (np. Pulpit\daivyphuong-gvn\PC\p91-wlm\PC\WheelmanGame\Localisation)
Skopiuj go do folderu X:\Program Files\Wheelman\PC\WheelmanGame\Localization\ oraz do folderu X:\Program Files\Wheelman\WheelmanGame\Localization\.

Utwórz na pulpicie skrót do pliku wheelman.exe. Otwórz menu właściwości, zmień ścieżkę na X:\Program Files\Wheelman\Binaries\Wheelman.exe -language=ENG. Bardzo ważne, abyś wstawił spację po .exe. Zatwierdź zmiany, uruchom grę. Gra włączy się po angielsku, wprawdzie z krzaczkami, ale całość będzie zrozumiała.
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 21 maja 2009, 19:56

Re: Przetlumaczenie (Jak odpalić gre)

MartinV pisze:for all those who want the russian to english fix.....
następnym razem ściągnij od razu angielską wersję
RapidShare: Easy Filehosting

Wejdź w link, ściągnij pliki

W folderze daivyphuong-gvn jest folder p91-wlm, znajdziesz tam 2 foldery: Binaries i PC....
Z folderu binaries skopiuj plik wheelman.exe i wklej go do do folderu binaries w głównym folderze gry
X\Wheelman\Binaries\

Uwaga, bardzo ważne!

Skopiuj plik colesced.eng do \Wheelman\PC\WheelmanGame\Localization\ i XProgram Files\Wheelman\WheelmanGame\Localization\.
Zrób skrót do wheelman.exe na pulpicie
Wejdź we właściwości skrótu i do ścieżki dopisz -language=ENG Uwaga!! Bardzo ważne jest, aby oddzielić to spacją od lokalizacji.

Powinieneś sobie poradzić, tłumaczyłem na szybko i przypadkiem pozmieniałem lokalizacje wiec musisz sobie je wziąć z Readme zaangielszczenia. Tylko nie wiem, dlaczego chcesz zaangielszczać grę, nie znając angielskiego??
Obrazek