Dodatkowe gniazdko
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
• Strona 1 z 1
Odp.: Dodatkowe gniazdko
Napisałem przecieżwaldek666 pisze:dodatkowe gniazdko w puszce
Re: Dodatkowe gniazdko
Kod: Zaznacz cały
http://rtfm.killfile.pl/#cel
Kur*a jakiej puszce? Po coli? Ja tam żadnego gniazdka nie widzę. Może chcesz jarać z puszki? Wystarczy kilka dziurek...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puszka
Nie wiem jak to się fachowo nazywa w sklepie jak powiedziałem że chce kupić puszkę to mi dali o to o co mi chodziło.
Ta puszka jest cała plastikowa, wsadza się ją w ścianę, kończą się tam przewody.
Nie umiem tego opisać. Dla mnie zawsze to była puszka. Jak z kimś o tym rozmawiałem to od razu wiedział o co chodzi
Ta puszka jest cała plastikowa, wsadza się ją w ścianę, kończą się tam przewody.
Nie umiem tego opisać. Dla mnie zawsze to była puszka. Jak z kimś o tym rozmawiałem to od razu wiedział o co chodzi
O to chodzi?
To puszki elektryczne.
http://www.tworzywa.org/img/tworzywa_produkty//large/p_6751_foto1.jpg
http://www.games.kamo.com.pl/obraz/praefa15.jpg
jak moi teściowie robili gniazdka, to miałem przyjemność robić dziury w ścianie na nie generalnie przy montarzu nie byłem, ale wygląda to tak: w domu jest taka puszka właśnie z kablami (powinna byc zaślepiona kawałkiem plastiku i być gdzieś pod sufitem, chyba że u Ciebie jest jakoś inaczej, to się spytaj taty), od tej puszki robi się rowek w ścianie do miejsca, gdzie ma być gniazdko, tam robi się dziurę na wymiar puszki, jaką chcemy zamontować. Potem ciągniemy kabel od puszki wyjściowej, do puszki gdzie ma być gniazdko. I już. Ewentualnie kabel ciągniemy od jakiegoś innego gniazdka, zależnie od wygody i dostępu.
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Chcesz z tej puszki wyprowadzić jakieś dodatkowe przewody? Bo tak to wyprowadzasz z puszki trzeci kabel na gniazdo i montujesz w ścianie.
W puszcze musi jeszcze być coś takiego jak odgałęźnik czy rozdzielacz. Zapomniałem fachowej nazwy. Tam się skręca kable ze ściany.
P.S.
W puszcze musi jeszcze być coś takiego jak odgałęźnik czy rozdzielacz. Zapomniałem fachowej nazwy. Tam się skręca kable ze ściany.
P.S.
Widzę że mad_prince mnie trochę ubiegł ale mam na myśli to co on mniej więcej.Przynajmniej jeden post został dopisany w tym wątku. Jeśli chcesz, możesz poprawić swój post.
Nie nie oto chodziło. Kumpel elektryk wpadł do mnie i mi to zrobił. Jest zupełnie inaczej niż wy mówicie. Jak pokazałem wasze odpowiedzi to powiedział że dobrze mówicie ale do zrobienia jednego gniazdka.
Jak się zapytałem na przyszłość jak takie coś się robi to zaczął tak tłumaczyć że go nie rozumiałem, ale ważne że mam dodatkowe gniazdko
Jak się zapytałem na przyszłość jak takie coś się robi to zaczął tak tłumaczyć że go nie rozumiałem, ale ważne że mam dodatkowe gniazdko
Fajnie było?waldek666 pisze:Kumpel elektryk wpadł do mnie i mi to zrobił.
waldek666 pisze:Nie wiem za bardzo jak się wyrazić, ale wie ktoś jak zrobić dodatkowe gniazdko w puszce
waldek666 pisze:że dobrze mówicie ale do zrobienia jednego gniazdka.
Drynda jesteś zły, że nie zrozumiałeś o co mu chodzi, czy że nie mogłeś pomóc?
Ja jestem zły? Pisząc "Dodatkowe gniazdo" mam na myśli jedno gniazdo. Dostał opis - odpowiedni dla jednego gniazda. Wychodzi na to, że nie potrafi opisać problemu i zawraca innym (cenzura). Z takim problemem udałbym się na inne forum.
Łeee tam Fisher co się będziesz go pytał o co mu chodzi. Są ludzie głup.i ciemni (cenzura).ni, a drynda zalicza się do nich wszystkich i dlatego nie mógł zrozumieć problemu. A w ogóle drynda jak nie wiesz o co chodzi to po co zadajesz idiotyczne pytania??
dziwne, bo u mojej Oli tak zrobili chyba 4 gniazdka, a nie jedno
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
To też chyba zależy jak masz kable porozprowadzane.