Kasety >> DVD - Amityville
Jakiś czas temu miałem taki problem z serią Phantasm.
Druga i trzecia część wyszły u nas na VHS. Cóż więc zrobiłem? Ano zakupiłem te kasetki na Allegro i ... zgrałem całe pasmo dźwięku i podłączyłem je do krążących tu i ówdzie DVDRipów, tworząc hybrydę: obraz był fantastycznej jakości (w końcu niewiele gorszej niż DVD), natomiast z głośników słychać było lektora z oryginalnego wydania kasetowego.
- i tu mała uwaga, popełniłem błąd, zapisując pasmo w 44,1 KHz zamiast w 48 KHz, przez co dźwięk i obraz zgadzają się tylko na komputerze, natomiast na odtwarzaczach DivX niestety już się rozjeżdżają - ale przy następnych projektach wiem już, że należy zapisywać pasmo w 48 KHz...
Teraz jednak chciałem podjąć się kolejnego takiego projektu, tym razem koncentrując się na serii Amityville. Sęk w tym, że nie mogę nigdzie dostać kaset, mieszkając w Kołobrzegu mam mocno ograniczone pole manewru.
I tu pytanie. Czy ktoś ma wydania kasetowe bądź zgrane z telewizornii jakichś części z tej serii i dałby radę udostępnić mi pasmo dźwięku? Służę pomocą, jak wykonać plik, w zamian mogę na PM udostępnić celem wykonania "kopii zapasowej" waszych kaset gotowy plik *.avi.