Maciek, zauważyłem, że jak odpisujesz, to w większości musisz to robić złośliwie...
Podaj adresy takich serwisów, chętnie potestuję i jeżeli nie okaże się to bzdurą to wyślę zgłoszenie do Opery
Mi wykrzacza się na profilach myspace, gdzie jest dużo plików do załadowania
Jak masz problem z flashem to go wpierw uaktualnij. Chyba potrafisz? Później szukaj przyczyn w swoim systemie, bo Flash + Opera pod Windowsem sprawuje się bardzo dobrze. Gorzej jest pod Linuksem ale tam jest całkiem inny flash niż ten pod Windowsem i wina leży po stronie Adobe, a nie Opery.
Mam aktualnego flasha. Tu chodziło mi, że jak przewijam np. stronę gdzie pojawia się reklama flashowa, to "klatkuje" (tzn. ścina trochę)
Konkrety. Dlaczego uważasz że jakieś tam niezoptymalizowane dodatki są lepsze od tego co jest w Operze - wymień je, a nie gdybaj jak dziecko.
Brakuje mi tak rozbudowanego jak w FX AdBlocka, NoScripta, greasemonkey (wiem, że w Operze też się da uruchamiać skrypty greasemonkey, lecz nie wszystkie działają poprawnie - kiedyś próbowałem uruchomić taki skrypt, gdzie sprawdzało linki do RS, ale w Operze nie śmigało. TZN działało, ale niepoprawnie. Może teraz coś się zmieniło - nie wiem, nie korzystam obecnie).
Przyzwyczaiłem się już do Opery i nie zamierzam jej zmienić. Zastąpiła mi FX na dobre.