HP DeskJet 710C brak wydruku w sieci
Mój problem polega na tym, że nie chce mi działać poprawnie drukarka sieciowa DeskJet 710C. Drukarka jest podłączona u brata na komputerze, który ma Windows XP + SP3 32 bit. Ja mam Winows 7 64 bit. Do niedawna w ogóle nie mogłem znaleźć sterownika, ale po premierze WIN7 w windows update pojawiły się sterowniki do powyższej drukarki. Więc dodałem drukarkę sieciową, zainstalowałem sterowniki... drukarka jest ładnie wykrywana w wordzie itd. ale nic nie chce się drukować.
Jak np. w menu urządzenia i drukarki chcę wejść w "właściwości serwera wydruku" pojawia się komunikat "Wyświetlenie właściwości serwera nie jest możliwe. Usługa lokalnego buforu wydruku nie jest uruchomiona. Uruchom ponownie bufor lub komputer". No dobra to wchodzę w usługi i znajduję bufor usługi i go włączam ale po chwili sam się wyłącza, a tryb uruchamiania mam ustawiony jako automatyczny.
Drukarka na drugim komputerze działa, wcześniej jak ja miałem także Windowsa XP SP2/3 32 bit, to z drukowaniem przez sieć lokalną nie było problemu.
Wydaje mi się, że coś z tym lokalnym buforem jest nie tak.
Jak np. chcę dodać nową drukarkę to wychodzi komunikat: "System Windows nie może otworzyć Kreatora dodawania drukarki. Usługa lokalnego buforu wydruku nie jest uruchomiona. Uruchom ponownie bufor lub komputer". Gdy w usługach uruchomię bufor to wtedy wtedy mogę dodawać drukarki. Tylko pytanie dlaczego się ten bufor wyłącza sam. Odpowiedzialna chyba za to jest usługa Spooler znajdującego się w C:\Windows\System32\spoolsv.exe (Win7)
No ale z drugiej strony, usługa ta od razu się nie wyłącza tylko po jakimś czasie. Ale i tak nic nie mogę drukować.