Opera 10.50 pre-alpha - the fastest browser on earth!
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
- Poprzednia
- 1
- 2
Re: Opera 10.50 pre-alpha - the fastest browser on earth!
Czy ta opera 10 posiada autouzupełnianie w polach tekstowych? Wiecie co mam na myśli. Pewna osoba zrobiła do Opery skrypt autouzupełniania, ale nie działa on na wszystkich stronach, mi tylko na google działał . Również mogę korzystać z notatek, jednak nie jest to aż tak wygodne.
I tak i nie: Preferencje>Formularze
Ale nie o to mi chodzi. W operze 10.10 wygląda to tak:
Natomiast mi chodzi o takie autouzupełnianie jak np w Firefox i Internet Explorer. Czyli na przykład, na tym forum wejdę w wyszukiwanie:. W którymś tam polu wpiszę jakiś tekst. I potem już nie będę musiał go od nowa wpisywać, tylko kliknę LPM na to pole i pojawią się jakie wpisywałem.
Natomiast mi chodzi o takie autouzupełnianie jak np w Firefox i Internet Explorer. Czyli na przykład, na tym forum wejdę w wyszukiwanie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.portal24h.pl/forum/search.php
Masz czyste pola w formularzu, więc jeszcze nie sprawdziłeś jak on działa
Nie znajdziesz takiego autouzupełnienia w Operze jakie znasz z IE. Dla Ciebie może być to wadą dla mnie jest to zaleta (bezpieczeństwo, szybkość, brak śmieci). W innych browserach też to mam wyłączone.
Formularz, notatki i manager haseł w zupełności wystarczają mi w roli autouzupełnienia. Natomiast brakuje google-sugest o które molestuje ostatnio developerów
Nie znajdziesz takiego autouzupełnienia w Operze jakie znasz z IE. Dla Ciebie może być to wadą dla mnie jest to zaleta (bezpieczeństwo, szybkość, brak śmieci). W innych browserach też to mam wyłączone.
Formularz, notatki i manager haseł w zupełności wystarczają mi w roli autouzupełnienia. Natomiast brakuje google-sugest o które molestuje ostatnio developerów
Świetny styl dla Opery 10.50 i Win Vista/7 o nazwie Z1-Glass:
http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=9281
Ta dla tego stylu zainstalowałem na moim... nie szybkim kompie 7, jednak grafa nie obsłużyła Aero Glass
Beta podoba mi się średnio. Odniosłem wrażernie, że w porównaniu z Alphą strony otwierają się duużo wolniej
Beta podoba mi się średnio. Odniosłem wrażernie, że w porównaniu z Alphą strony otwierają się duużo wolniej
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
"WRAŻENIE" to odpowiednie słowoTom pisze: Beta podoba mi się średnio. Odniosłem wrażernie, że w porównaniu z Alphą strony otwierają się duużo wolniej
Beta w tym tempie rozwoju to już przeżytek.
Beta 2 dla Windows:
Czy ktoś jeszcze zauważył, że zmian pomiędzy wersją 10.10, a 10.50 jest więcej niż pomiędzy Google Chrome 1 a 5?
Zagłosuj na Operę:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2010/02/24/opera-10-50-beta-2-for-windows
Zagłosuj na Operę:
http://browsers.about.com/od/allaboutwebbrowsers/ss/2010-readers-choice-awards-web-browsers-voting_2.htm
Nowa beta - jestem pod wielkim wrażeniem. Bardzo podoba mi się wysunięcie paska kart najwyżej jak się da Dodatkowe miejsce na oglądanie stron Z takim tempem to wersja final będzie bardzo prędko
No i wprowadzili słowniki, w poprzedniej becie miałem pusto, ale może to coś u mnie.
Co do mojego "wrażenia". Widocznie moje łącze było obciążone, bo aktualnie działa tak jak w Alphie
Niech ktoś spróbuje powiedzieć, że Mozilla to najlepsza przeglądarka
No i wprowadzili słowniki, w poprzedniej becie miałem pusto, ale może to coś u mnie.
Co do mojego "wrażenia". Widocznie moje łącze było obciążone, bo aktualnie działa tak jak w Alphie
Niech ktoś spróbuje powiedzieć, że Mozilla to najlepsza przeglądarka
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
Tak szczerze to nie wiem czy to akurat na plus może świadczyć. Jest to oznaką iż potrzeba zmian była duża i/lub narzekania użytkowników dość częste i/lub niezdecydowanie programistów w sprawie Opery - takie tam moje przypuszczenia nic nie znaczące.Maciek pisze: Czy ktoś jeszcze zauważył, że zmian pomiędzy wersją 10.10, a 10.50 jest więcej niż pomiędzy Google Chrome 1 a 5?
Mozilla Firefox to najlepsza przeglądarka.Tom pisze:Niech ktoś spróbuje powiedzieć, że Mozilla to najlepsza przeglądarka
Semper in altum
Nie znaczące, masz rację.DDragon pisze:moje przypuszczenia nic nie znaczące.
Taka ciekawostka, testy które ktoś wykonał na blogu desktopteam:
(testy wszystkich windowsowych wersji testowych bez ostatniej bety 2)
Witam, czy można zrobić tak, aby Opera 10.50 pod Windowsem 7 nie pokazywała wszystkich swoich kart na pasku zadań.
Mi jest to zupełnie niepotrzebne. Na początku pomyślałem, że ta wersja opery działa jak Google Chrome lub IE, że każdy osobny proces na stronę. Ale nie, w menedżerze zadań jest jeden proces Opera pomimo otwartych wielu stron. Może innym się to podoba, ale mi nie za bardzo, nie przyda mi się, zwykłe karty w przeglądarce wystarczą .
@down
Dziękuję
Mi jest to zupełnie niepotrzebne. Na początku pomyślałem, że ta wersja opery działa jak Google Chrome lub IE, że każdy osobny proces na stronę. Ale nie, w menedżerze zadań jest jeden proces Opera pomimo otwartych wielu stron. Może innym się to podoba, ale mi nie za bardzo, nie przyda mi się, zwykłe karty w przeglądarce wystarczą .
@down
Dziękuję
Ostatnio zmieniony 25 lut 2010, 00:18 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails
No i mamy RC Opery 10.50 pod Windowsem.
Czyli finalna powinna być na początku miesiąc, mniej więcej tak jak miesiąc temu przewidywałem
http://my.opera.com/desktopteam/blog/opera-10-50-rc-for-windows
Ciekawe, że na stronie opera.com nadal jest Beta 2
http://www.opera.com/browser/next/
Kilka RC pojawiło się w przeciągu 24hszpon pisze:Ciekawe, że na stronie opera.com nadal jest Beta 2
Tak jak przewidziałem dzisiaj premiera:
Opera 10.50 Web browser
The fastest browser on Earth
Kontynuacja wątku:
opera-premiera-najszybszej-przegladarki ... 17610.html