Wirus świńskiej grypy - to tylko łagodna choroba?
Czy zastanawialiście się ile na świecie co dziennie ludzi ginie od zadławienia się kością kurczaka? Więcej od tej pseudo choroby zakaźnej, którą karmią nas media...
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
To coś znaczy.Posty: 2010
A jak Ty miałbyś świńską grypę, to nie chciałbyś jej wyleczyć w szpitalu, tylko wrócić sobie do domu? Wątpię w to bardzoMaciek pisze:. Czy wiecie, że chorego posiadającego świńską grypę nie można przymusowo odizolować i leczyć w szpitalu jeżeli on na to nie wyrazi zgody? Dlaczego? Bo nie jest to na tyle groźna choroba zakaźna! Nie mówili tego w TV? Bo straciliby temat "groźnej choroby" atakującej świat.
Jasne, że nie Wydaje mi się, że media często wyolbrzymiają sprawę, żeby mogło się z tego zrodzić coś nowego, potem ludzie się nasłuchają, i wyobrażają sobie nie wiadomo co.szalmar pisze:Czego oczywiście naszemu adminowi nie życzymy
Chyba nie zrozumiałeś - nie mam obowiązku leczyć tej choroby i mogę będąc chory iść z Tobą na koncert czy mecz piłki nożnej i nikt nie może mi tego zabronić, mimo tego że media robią z niej niewiadomo jak zakaźną chorobę, okazuje się że lekarze nie uważają ją za dużo groźniejszą chorobę niż zwykła grypaFisher pisze:A jak Ty miałbyś świńską grypę, to nie chciałbyś jej wyleczyć w szpitalu
Kod: Zaznacz cały
http://www.sfora.pl/Mamy-juz-68-przypadkow-swinskiej-grypy-a9599
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
http://www.sfora.pl/Mamy-juz-68-przypadkow-swinskiej-grypy-a9599
TYLKO 71 przypadków. Zastanówcie się teraz dlaczego nie podano informacje ile już z tej liczby osób dawno zostało wyleczonych? I jeszcze cytat z ww. strony:Mamy już 71 przypadków świńskiej grypy
[...]a ze statystyk wynika, że choroby w większości przypadków mają przebieg porównywalny do grypy sezonowej - dodaje