[Ankieta/Dyskusja] Który kraj był większym zbrodniarzem?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

Który kraj był większym zbrodniarzem?

Niemcy
1
33%
Rosja
2
67%

Liczba głosów : 3
<<

Ant

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 22 lip 2011, 21:31

[Ankieta/Dyskusja] Który kraj był większym zbrodniarzem?

Tak się ostatnio zastanawiam, który kraj bardziej zranił Polskę, były to Niemcy czy Rosja?

Od lat wsród polaków można zaobserwować niezwykłą nienawiść do Rosjan, dlaczego? Ponieważ z ich rąk zginęło ok. 20 tys. polaków, mają tani alkohol, może fobia przed cyrylicą? Przy obecnym kursie walut można zrobić u nich zakupy mniejwięcej o połowę taniej niż u nas. Robią wspaniałe samochody terenowe, osobowe. Pomogli nam odbudować Warszawę po zbombardowaniu Niemiec. Po IIWŚ nawet za darmo dali nam licencję na produkcję ich Pobied-M20. Nawet części nam za darmo wysyłali.

Zaś do Niemiec jest niesamowita miłość, może i zabili tylko kilka milionów, ale co tam porównywać z Rosją. Niemcy mają wspaniałe autostrady, drogie samochody luksusowe którymi i tak nie jeździmy bo nie mamy pieniędzy, ale i tak młodzież się nimi jara, tak jak w Polsce w latach '80 parkingi były wypełnione Maluchami, tak teraz są w latach '10 wypełnione Golfami. Niemcy mają super Euro, dzięki którym polak jest wstanie wsadzić głowę do wiadra z białą farbą za 100 Euro, to w końcu świetny interes, posiadają także wspaniały rząd, który stworzył Unię Europejską do której chce należeć cała Europa (obecnie już tego nie można powiedzieć, ale i tak kraje się dołączają do UE mimo skarg mieszkańców tychże państw), itd.

Jak to jest wg. was, dlaczego Niemcy są tak kochani przez polaków, a dlaczego Rosjanie tak bardzo nienawidzeni, mimo iż wyrządzili mniejsze szkody? Jeśli nie nienawidzisz to do którego kraju czujesz niesmak i dlaczego?

<<

bartek2903

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: bartek2903 » 22 lip 2011, 23:02

Odp: [Ankieta/Dyskusja] Który kraj był większym zbrodniarzem

Hmmm ja mam wrecz przeciwnie, lubie Rosjan, nawet z jednym pracuje, swietny koles. Niemcow nigdy nie lubialem, nie wiem czemu, tak juz mam. Swoja droga mam wrazenie ze Polakom zle kojarza sie Rosjanie przez Katyn i przez Smolensk (sa przeciez glosy ze cos kreca i ukrywaja zreszta kiedy oni tego nie robili:) Nie zaglosuje bo uwazam ze jest to sprawa bardzo gleboka i ciezko to ocenic, wydaje mi sie ze powinni sie wypowiedziec osoby ktore znaja dobrze historie od I wojny do terazniejszosci, ale i tak watpliwosci pozostana.
<<

cliffofstockyards

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: cliffofstockyards » 24 lip 2011, 20:11

Zagłosowałem na Rosję, podoba mi się rosyjski język (niemieckiego nienawidzę a muszę się uczyć) no i ogólnie jakoś kultura mi bardziej odpowiada.
Wiceprezes PZPN o trenerze Majewskim: Youtube
<<

bartek2903

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: bartek2903 » 24 lip 2011, 20:30

Ale wybierajac Rosje oddales glos na tego kto jest wiekszym zbrodniarzem. Wiec przeciwiencstwo tego co piszesz.