Demokracja a ustrój idealny

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

DG1966

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: DG1966 » 19 lut 2012, 12:09

Odp: Demokracja a ustrój idealny

Fisher pisze:To ja też coś tutaj zostawię:
HA HA HA - Plac zamkowy ( o którym wspomina Cejrowski - to stare miasto w W-wie ) moje "stare klimaty"
- Sam osobiście baty zbierałem na Jezuickiej !!! - ale nie za politykę ;) - zawsze wiedziałem że polityka to BAGNO !
Młodzi powinni oglądać to co dzień - aby teraz mogli być Wolni w sieci , gineli ich "koledzy" studenci !
Co po niektórym teraz we łbach się przewraca od tej wolności , myslą że jest nieograniczona a tak nie jest , ograniczona jest wolnością innych osób .

SEGREGOWAĆ NARÓD - "admin" dałeś ciała po całości. - ale wolno Ci , to gwarantuje Tobie konstytucja ustanowiona przez Naród .
...Naród to Twoje gniazdo ...
NIE KALA SIĘ SWOJEGO "GNIAZDA " - TYLKO USUWA ŚMIECI z niego - najlepiej personalizując je w miarę możliwości . ( ochrona danych )

<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 28 mar 2012, 12:36

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 28 mar 2012, 13:14

Od dawna twierdze, że powszechne głosowania są pomyłką. Mój system idealny to: 16 prezydentów w województwach, którzy są wybierani w głosowaniu tylko przez obywateli wojewódzkich a tych 16 wybiera jednego przedstawiciela narodu tylko na dwa lata, który tworzy gabinet. Przy czym co dwa lata musi być inny przedstawiciel z innego województwa.
<<

bartek2903

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: bartek2903 » 28 mar 2012, 15:10

Demokracja jest przereklamowana, do tego milo tych wyborow itd mozna powiedziec ze rzad sie nie zmienia a tylo wymieniani sa w kolko ci sami, a jak sie pojawi nowy to zachowuje sie podobnie to pozostalych w parti rzadzacej itd. Wiadomo ze w tym kierunku sie nic nie zmieni a wiekszosc ludzi starej daty solidarnie beda oddawac glosy na PO lub PIS albo PSL. Niestety jest tak jak jest, a ludzie faktycznie sa zbyt glupi zeby wlasc na pomysl i zaglosowac za czyms nowym, innym. Odnaszac sie do Polski, jest to kraj bardzo zacofany i wiekszosc spoleczenstwa wrecz nie toleruje osob ktore wychylaja sie poza margines przyzwoitosci(chyba wiadomo o kim mowa) ale byli by dobrymi rzadzacymi, zaproponowali by inne rozwiazania ktore przyniosa kazdemu korzysc. Ale nie, trzeba na starych wyjadaczy, ktorzy tylko czekaja zeby dorwac sie do wladzy i pokazac swoja nieudolnosc. Swoja droga ja sie zastanawiam czy nasz Prezydent sprawuje od niedawna funkcje symbolu czy faktycznie jest prezydentem?? Dla mnie to on nie ma jaj (nie bede rozwijal). Mam nadzieje ze za kilka, może kilkanascie lat kiedy spoleczenstwo starej daty, z ustroju komunistycznego itd. odejdzie na tamten swiat to w koncu bedziemy miec cos do powiedzenia.
<<

MrGramy4Fun

Średnio zaawansowany

Post autor: MrGramy4Fun » 28 mar 2012, 18:17

Taka prawda...