Portal24h a piraci... :P
ogolnie chce poruszyc temat "piratow" na forum ktorych jest coraz wiecej...pozniej dopisze cos tam jeszcze :p
Proszę się tu nie wypowiadać, kto ile ma piratów, tylko zająć jakieś stanowisko w sprawie.-alkohol
Uwagi, propozycje i komentarze dotyczące naszego Forum.
Jeśli jesteś w takiej sytuacji, to twoim priorytetem nie powinno być posiadanie nowych gier. Bo to jest sprawa drugorzędna. Ale jeśli ktoś stawia życie i granie na komputerze na jednym poziomie, to powinno mu się zakazać nie tylko piratów ale również orginałów. Terapia odwykowa.Gawron pisze: ale jeśli ktos nie ma kasy na gry tylko na achunki bo ma kupe osob w rodzinie to to wyjsce (pirat) jest bardzoo OK.
I to i to jest kradzież, ale wg mnie kradzież kradzieży nierówna, np:Alkohol pisze:Czy można kradzież(piractwo) uznać za coś normalnego? Czy można piractwo uznać za mniejsze zło niż np. kradzież roweru?
Mozliwe.Alkohol pisze:U mata zauważam problem o którym już wcześniej wspomniałem. Uzależnienie od gier.
musieli byscie się pozbyc prawie wszystkich. Bo osoba, która ma jedną nielegalną płyte to juz pirat!Balrog84 pisze:tolerowac i pomagac im czy pozbyc sie ich z portalu
No tu nie wiem na czym by straciło. Ale tak: nie chodzi o ilość forumowiczów, ale o jakość. Brakuje tu swobody porozmawiania o wszystkim. Piractwo jest teraz popularne a ostatnie zabezpieczenia sa skuteczniejsze od cracka, więc przydała by sie możliwość porozmawiania o sposobach na nie.Balrog84 pisze:tak wiec ja mam zdanie takie ze forum jako tako stracilo by na tym z drugiej strony wcale to nie znaczy ze przyciagnie to wieksza liczbe forumowiczow
Nie wywalamy każdego kto ma pirata, ale tych którzy o tym głośno mówią, owszem.Mat pisze:musieli byscie się pozbyc prawie wszystkich. Bo osoba, która ma jedną nielegalną płyte to juz pirat!
Swietny pomysł, ale czy to tylko mi nie wyswietla wyników ankiety czy innym też?Balrog84 pisze:postanowile zrobic mala ankiete w ktorej sami zdecydujecie co z tym problemem zrobic może jakies decyzje po zakonczeniu ankiety zapadna i wtedy bedzie wszystko jasne w jakim kierunku idzie Portal24h
Wiesz co to jest relatywizm moralny? Bo właśnie go stosujesz. To i to jest kradzież i powinna być taka sama kara. Tak samo jest z hackerstwem, zabujstwami itp. Ja mam u siebie same oryginały gier, ale filmów mam parę piratówAdamo pisze: I to i to jest kradzież, ale wg mnie kradzież kradzieży nierówna, np:
porónajcie sobie napad na bank i nich będzie to piractwo - za co dostaniesz większy wyrok??
Wole nie wypowiadać się na temat, czy jestem piratem czy legalem Jakoś niepewnie sie tu czuje :suchy:
Tu chyba przesadziłeś, bo za sprzedawanie piratów powinno dostać się mniejszą karę niż np. za zabójstwo czy napad na bank...Novy pisze:To i to jest kradzież i powinna być taka sama kara
Przecież, jak zagłosujesz to masz napisane, że wynik będzie pokazany dopiero po ukończeniu ankiety a nastąpi to za 4 dniMat pisze: ale czy to tylko mi nie wyswietla wyników ankiety czy innym też?
Ja się nie boję, i nikt się nie musi przyznawac że ma pirata bo kazdy miał/ma pirata niespotkałem takiej osoby która by nie miała pirackiej gry ściągniętej z internetu, więc jak by co to maciek musiał by na wszystkich nasyłac policję ale wiem że tego nie zrobi (chyba ) więc na forum by nikt niepisał bo by się bał że na drugi dzień po zarejstrowaniu na forum odwiedzi go policja. Ale wracając do tematu ja też mam prawie 25% gier z internetu ale zato ale zato programów nielegalnych niemam. Wczoraj sobie kupiłem PCWK za 19.90zł i jest w nim 20pełnych wersji programów w tym "mks_vir2006" z półroczną licencją. Więc programy tak samo jak gry bardzo potaniały więc poco ściągac programy z internetu i cracka lub szukac numeru rejstracyjnego, jak za dwie dychy można miec 20pełnych wersji programów za które osobno zapłacił byś około 500-1000zł.YaKuB pisze:po prostu dużo osób się boi...
Ramiro Cruz, mów za siebie. Ja muszę przyznać, że nie mam pirackich gier JUŻ, bo rzadko kiedy już w nie gram. Kupuję oryginały w Mediamarktcie lub innym tanim hipermarkecie, moja lista gier jest bardzo krótka są na niej Cm 4, Fm 2005, Fm 2006. W resztę gier nie gram bo po prostu nie lubię i nie bawi mnie to. Piosenki ściągam z legalnych stron i kupuję w sklepach, nigdy na bazarze ani Download. Ktoś pewnie mi zaraz walnie text, że pewnie jestem bogaty bo nie ściągam gier i muzyki z internetu, nieprawda. Dochodów dużych nie mam, ale to już nie taki temat i nie czas na taką rozmowę...Jak każdy niestety